Borász tanfolyam
A tanfolyamról
A borász borkészítéshez értő, a szaktechnológia alkalmazásában jártas szakember. Elvégzi az erjesztést és a kierjedt újbor kezelését, érlelését, az elkészült bort a piaci igényeknek megfelelő formában palackozza. Kezeli és működteti borászati műveletekhez tartozó gépeket és berendezéseket.
A szaktechnológia során szükséges laboratóriumi alapvizsgálatokat elvégezi, méréseinek eredményét értelmezni képes, a szükséges technológiai lépéseket mérési eredményei alapján megtervezi, végrehajtja. Szakmai alapismeretei alapján borkóstolót, borbemutatót tart. Munkája során a gazdaságossági elvek, minőségbiztosítási, élelmiszerhigiéniai, technológiai, tűz– munka-és környezetvédelmi és egyéb vonatkozó előírások betartásával, a jó gyártási gyakorlat (GMP) szemléletével végzi.
Szakképesítés sorszáma: 07214009
Programkövetelmény érvényességének kezdete: 2021.12.20.
# /- #borász #borásztanfolyam #borászképzés #borásztanfolyamról #borászoktatás #borászvizsga
A tanfolyam előnyei:
Tanfolyam tartalma
- Online felületen elérhető tananyag
- Díjmentes próbavizsga
- Borász tananyag (jegyzet),
- Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök
Követelmények / utasítások
- Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
- Szakmai előképzettség: -
- Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükségesek
- Szakmai gyakorlat területe és időtartama: -
Célközönség:
- A Borász tanfolyamot ajánljuk:
- Minden élelmiszeripart kedvelő ember számára. Nem csak tovább tanulni vágyók részére, egy jó és igazán látványos szakmai lehetőség a Borász végzettség megszerzése, hanem pályakezdőknek, átképzésben- és továbbképzésben résztvevőknek is ajánljuk.