Bonbon- és cukorkakészítő tanfolyam
A tanfolyamról
A Bonbon- és cukorkakészítő szakember kézműves és ipari körülmények között bonbonokat és cukorkákat készít. Munkája során technológiai, illetve termelési számításokat végez. Átveszi, raktározza és előkészíti a gyártáshoz szükséges nyersanyagokat. A termékek előállítása során beállítja és kezeli a gépeket, berendezéseket és az eszközöket. Bonbonokat és cukorkákat készít a technológiai utasításoknak megfelelően, majd ezeket csomagolja és szakszerűen tárolja.
Alapvető minőségbiztosítási vizsgálatokat végez a nyersanyagokon és a termékeken. A Bonbon- és cukorkakészítő termeléssel kapcsolatos dokumentumokat a minőségbiztosítási rendszerek előírásai szerint a saját felelősségi körében vezeti. Munkáját a gazdaságossági elvek, minőségbiztosítási, élelmiszerhigiéniai, technológiai, tűz- munka-és környezetvédelmi és egyéb vonatkozó előírások betartásával (4-es szint) és betartatásával végzi.
Szakképesítés sorszáma: 07214008
Programkövetelmény érvényességének kezdete: 2021.12.20.
# /- #bonbonéscukorkakészítő #bonbonéscukorkakészítőtanfolyam #bonbonéscukorkakészítőképzés #bonbonéscukorkakészítőtanfolyamról #bonbonéscukorkakészítőoktatás #bonbonéscukorkakészítővizsga
A tanfolyam előnyei:
Tanfolyam tartalma
- Online felületen elérhető tananyag
- Díjmentes próbavizsga
- Bonbon- és cukorkakészítő tananyag (jegyzet),
- Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök
Követelmények / utasítások
- Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
- Szakmai előképzettség: nem szükséges
- Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges
- Szakmai gyakorlat területe és időtartama: nem szükséges
Célközönség:
- A Bonbon- és cukorkakészítő tanfolyamot ajánljuk:
- Minden élelmiszeripari tevékenységet szerető ember számára. Nem csak tovább tanulni vágyók részére, egy jó és igazán látványos szakmai lehetőség a Bonbon- és cukorkakészítő végzettség megszerzése, hanem pályakezdőknek, átképzésben- és továbbképzésben résztvevőknek is ajánljuk.