Speciális-mentes sütőipari termékkészítő tanfolyam
A tanfolyamról
A speciális–mentes sütőipari termékkészítő különböző eljárásokkal kizárólag speciális-mentes sütőipari termékeket készít. Ezeken belül készít például glutén – laktóz – kazein – szója mentes illetve egyedi táplálkozási igényt kielégítő sütőipari termékeket. Munkája során meghatározza a szükséges nyersanyagok fajtáit és mennyiségét. Előkészíti a speciális-mentes sütőipari termékekhez szükséges nyersanyagokat, majd azokból kovászt vagy tésztát készít.
A speciális-mentes sütőipari termékekhez szükséges tésztákat érleli, majd feldolgozza különböző tömegű, alakú termékekké. Tésztalazítást végez, majd a terméket megsüti. A speciális-mentes sütőipari készterméket felelősséggel kezeli, ha szükséges csomagolja és a vevő számára jelöléssel látja el. Munkája során betartja a vonatkozó technológiai és minőségbiztosítási előírásokat.
Munkáját sütőipari gépek, berendezések és eszközök segítik, melyeket szakszerűen kezel. A hulladékokat a környezetvédelmi előírásoknak megfelelően kezeli, környezettudatos magatartással végzi a munkáját. Munkáját a gazdaságossági elvek, minőségbiztosítási, élelmiszerhigiéniai, technológiai, tűz– munka-és környezetvédelmi és egyéb vonatkozó előírások betartásával végzi.
Szakképesítés sorszáma: 07214013
Programkövetelmény érvényességének kezdete: 2021.12.20.
# /- #speciálismentessütőiparitermékkészítő #speciálismentessütőiparitermékkészítőtanfolyam #speciálismentessütőiparitermékkészítőképzés #speciálismentessütőiparitermékkészítőtanfolyamról #speciálismentessütőiparitermékkészítőoktatás #speciálismentessütőiparitermékkészítővizsga
A tanfolyam előnyei:
Tanfolyam tartalma
- Online felületen elérhető tananyag
- Díjmentes próbavizsga
- Speciális-mentes sütőipari termékkészítő tananyag (jegyzet),
- Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök
Követelmények / utasítások
- Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
- Szakmai előképzettség: nem szükséges
- Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges
- Szakmai gyakorlat területe és időtartama: sütőipari területen szerzett minimum 3 év gyakorlat
Célközönség:
- A Speciális-mentes sütőipari termékkészítő tanfolyamot ajánljuk:
- Minden élelmiszeripart szerető ember számára. Nem csak tovább tanulni vágyók részére, egy jó és igazán látványos szakmai lehetőség a Speciális-mentes sütőipari termékkészítő végzettség megszerzése, hanem pályakezdőknek, átképzésben- és továbbképzésben résztvevőknek is ajánljuk.