A gyümölcsök és a zöldségek jelentős helyet foglalnak el az emberi táplálkozásban. Értékes anyagaik, kedvező étrendi hatásuk, tulajdonságaik indokolják állandó, rendszeres fogyasztásukat. A növényi nyersanyagok, így a gyümölcs- és zöldségfélék is, friss állapotban csak az év egy bizonyos részében állnak rendelkezésre. Az egész éven át történő egyenletes fogyasztást hivatottak biztosítani a különböző tartósítási eljárások. Ha érdekli, hogy hogyan is vehet ebben részt, szeretne zöldség valamint gyümölcstartósítással foglalkozni, akkor ajánljuk figyelmébe ezt a tanfolyamunkat.
Kezdjen teljesen önálló vállalkozásba, mi minden értékes tudást átadunk Önnek ehhez.
A tartósítás segítségével megőrizhetők a nyersanyagok értékes anyagai, növelhető a fogyasztás időtartama, lehetővé válik a termékek romlásmentes tárolása, szállítása, értékesítése. Ezen túlmenően új, fogyasztásra nagyobb mértékben előkészített, magasabb feldolgozottságú élelmiszerek termelését vagy fogyasztásra közvetlenül alkalmas ételek előállítását is jelenti. A rendelkezésre álló tartósítási módszerek, eljárások között ősidők óta alkalmazott ( szárítás, sózás, savanyítás, erjesztés ) és a legújabb-kori kutatások alapján kifejlesztett módszerek (ionozáló sugárzás alkalmazása ) egyaránt találhatók.
Zöldség- és gyümölcsfeldolgozó feladata:
A különböző zöldség- és gyümölcskészítmények technológiai műveleteinek szakszerű, önálló gazdaságos végrehajtása a munka-, tűz-, környezetvédelmi és higiéniai követelmények maradéktalan betartásával.
Zöldség és gyümölcsfeldolgozó OKJ Képzés elvégzése után dolgozhat, mint: Gyümölcs- és zöldségfeldolgozó tartósító, Gyümölcsfeldolgozó, Káposztasavanyító, savanyító, Zöldség szárító, feldolgozó, Élelmiszer-, italgyártó gép kezelője, Autoklávkezelő, Konzerváló, Gyümölcslékészítő, Nyersanyag feldolgozó, Konzervpasztörizáló, Szörpfőző, Szörpkészítő, Szörpmester.
A képzésben résztvevők mindig naprakész információkhoz tudnak majd jutni felkészült oktatóinktól. Garantált minőségben a mindenkori jogszabályi környezetnek megfelelően, segítőkész, gyors, kiváló szakmai tudású, szorgalmas munkatársak segítségével a képzés alatt végigkísérjük, támogatjuk, folyamatosan tájékoztatjuk.
Az EUROPASS nagy segítségére lesz, ugyanis sikeres vizsgát követően ezt nálunk igényelheti az Ön által kért nyelven, amely egy idegen nyelvű bizonyítvány, amely igazolja a képesítést.
A Zöldség- és gyümölcsfeldolgozó tanfolyamon az elméleti és a gyakorlati képzés helyszínt is biztosítjuk, melyek jó pozíciójuknak köszönhetően vidékről is könnyen megközelíthetők, infrastrukturális eszközökkel vannak felszerelve az érvényben lévő jogszabályi feltételek szerint, ezáltal is segítve a képzésben résztvevőket a modulzáró vizsgák teljesítéséhez, és a sikeres szakmai záróvizsga megszerzéséhez. Kiváló oktatókkal, tanárokkal, szakemberekkel dolgozunk, akik lelkiismeretesen készítik fel a záró vizsgára, illetve a tudás elsajátítása mellett együttesen segítik és támogatják Önt. A Zöldség- és gyümölcsfeldolgozó tanfolyam résztvevői kedvezményes áron juthatnak hozzá a képzéshez szükséges tananyagokhoz, ezért nem kell több tízezer forintot költeni gyorsan elavuló jegyzetekre, tankönyvekre. Tananyagaink segítségével még inkább arra törekszünk, hogy a képzésben résztvevőknek minden eszközt és feltételt biztosítsunk a sikeres tanuláshoz és vizsgákhoz.A 2016. év újat hoz, csak merni kell lépni!
Megszokott környezetben vizsgázhat, vizsgafelkészítőkön vehet részt. A Zöldség- és gyümölcsfeldolgozó tanfolyamon megszerzett OKJ-s bizonyítvány teljes mértékben megegyezik az iskolarendszerű (szakiskola, stb) képzés keretében megszerzett bizonyítvánnyal. Mindkét oktatási rendszer esetében a képzés modulrendszerben történik. Rendkívül keresetté vált szakma, biztos megélhetés hosszú távon!
Zöldség- és gyümölcsfeldolgozó tanfolyam – Jelentkezés feltétele:
– A képzés megkezdésének feltételei: iskolai előképzettség vagy bemeneti kompetenciák teljesítése
– Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
– Bemeneti kompetenciák: iskolai előképzettség hiányában a képzés megkezdhető az 56/2016. (VIII. 19.) FM rendelet 3. mellékletben az élelmiszeripari szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában.
– Egészségügyi alkalmassági követelmények: szükségesek
Zöldség- és gyümölcsfeldolgozó tanfolyam célja:
A Zöldség- és gyümölcsfeldolgozó feladata a különböző zöldség- és gyümölcskészítmények technológiai műveleteinek szakszerű, önálló gazdaságos végrehajtása a munka-, tűz-, környezetvédelmi és higiéniai követelmények maradéktalan betartásával.
Zöldség- és gyümölcsfeldolgozó tanfolyam szakmai követelménymoduljai:
– 10902-12 Zöldség-, gyümölcsfeldolgozás
– 10890-16 Élelmiszeripari vállalkozások működtetése
A Zöldség- és gyümölcsfeldolgozó tanfolyam szakmai követelménymodulhoz kapcsolódó modulzáró vizsga akkor eredményes, ha a modulhoz előírt feladat végrehajtása legalább 51%-ra értékelhető.
Ha kérdése van, intézményünk kollégái rendelkezésére állnak minden hétköznap 8:00-16:30-ig. Elérhetők az alábbi telefonszámon: 06-37-301-649. OKJ képzésekkel, OKJ tanfolyamokkal, Német és Angol nyelvtanfolyamokkal, Nyelvvizsgával kapcsolatosan, minden nap 0-24 óráig kérhet írásos tájékoztatót az alábbi e-mail címen: kepzes@ioszia.hu
10% kedvezményt adunk, ha:
Havi kamatmentes részletfizetési lehetőséget is biztosítunk! Ha külföldi munkavállalást tervez, igényeljen Nemzetközi Europass bizonyítvány-kiegészítőt nálunk! Minimum 10 fő jelentkezése esetén egyéb kihelyezett helyszíneken is vállaljuk a képzés lebonyolítását.