Our Blog

Önnek indítja az „IOSZIA” Felnőttképző Intézmény az új évben a Zöldség- és gyümölcsfeldolgozó részszakképesítés olcsó OKJ Képzést, a szakképzésről szóló törvény szerinti, állam által elismert szakképesítést biztosító tanfolyamot. A Zöldség- és gyümölcsfeldolgozó részszakképesítés OKJ képzés elvégzése után akár saját vállalkozást indíthat! Képzésünk az ország bármely pontján, kedvezőbb, költséghatékony megoldás lehet az általunk szervezett helyen, lakóhelyéhez legközelebb. A Zöldség- és gyümölcsfeldolgozó részszakképesítés után további kedvezményekkel megszerezheti a Gazda (34 621 01) OKJ-s szakképesítést is egy helyen! A Zöldség- és gyümölcsfeldolgozó OKJ tanfolyam sikeres elvégzése után dolgozhat, mint: fóliakertész, fóliás zöldségtermesztő, fűszerpaprika – termesztő, gombatermesztő, hagymatermesztő, kertész, palántanevelő, paprikatermesztő, paradicsomtermesztő, spárgatermesztő, szántóföldi zöldség – termesztő, üvegházi zöldség – termesztő, zöldség- és fűszernövény-termelő, zöldségtermesztő, bogyósgyümölcs – termesztő, csonthéjas gyümölcs – termesztő, dinnyekertész valamint dinnyetermesztő, gyümölcsfagondozó vagy gyümölcstermesztő illetve szőlő- és gyümölcstermesztő.
Zöldség- és gyümölcsfeldolgozó részszakképesítés OKJ tanfolyam, Felnőttképzési engedély (E-000526/2014/A033) alapján folytatott képzés azonosító száma: 31 541 12
Az Élelmiszer szakmacsoportban a szakképesítés szintje: alsó középfokú részszakképesítés

A képzés megkezdésének feltételei: iskolai előképzettség vagy bemeneti kompetenciák teljesítése
– Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
– Bemeneti kompetenciák: iskolai előképzettség hiányában a képzés megkezdhető a 56/2016. (VIII. 19.)  FM rendelet 3. mellékletben az élelmiszeripari szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában.
– Egészségügyi alkalmassági követelmények: szükségesek

Elmélet/gyakorlat aránya: 30%-elmélet, 70%-gyakorlat
Iskolarendszeren kívüli szakképzésben a maximális óraszám: 360 óra

Képzési Modulok listája:
– 10902-12 Zöldség-, gyümölcsfeldolgozás
– 10890-16 Élelmiszeripari vállalkozások működtetése

A szakmai vizsgára bocsátás feltétele: valamennyi modulból a modulzáró vizsga eredményes letétele.
A komplex szakmai vizsga vizsgatevékenységei: gyakorlat, szóbeli
A képzés eredményességét, a munkavállalás-munkahelykeresés sikerét, vagy a betöltött állásban való eredményesebb munkát szolgáló felnőttképzéshez kapcsolódó szolgáltatásunk: Előzetes tudásszint-mérés, Hatékonyság növelés, Munkavállalás elősegítése

Zöldség- és gyümölcsfeldolgozó OKJ Képzés