Our Blog

A Tejtermékgyártó részszakképesítés OKJ Képzést, a szakképzésről szóló törvény szerinti, állam által elismert részszakképesítést biztosító tanfolyamot Önnek indítja ismételten az új évben is az „IOSZIA” Felnőttképző Intézmény. Képzésünk az ország bármely pontján, kedvezőbb, költséghatékony megoldás lehet az általunk szervezett helyen, lakóhelyéhez legközelebb.
Tejtermékgyártóként Ön képes lesz a különböző tejtermékek (a friss fogyasztású, savanyított, alvasztott, tartós termékek, valamint a vaj, sajt, ömlesztett sajt, sajtkészítmény, túró) technológiai műveleteinek szakszerű, önálló gazdaságos végrehajtására.
A részszakképesítéssel betölthető munkakörök: Elsődleges tejkezelő, Fehérsajtkészítő, Friss és tartós tejtermékek gyártója, Gomolyaalapanyag-készítő, Kefir-, joghurtkészítő, Keménysajt-készítő, Lágysajt-kezelő, Ömlesztettsajt-főző, Sajtdaráló, Sajtérlelő, Sajtkészítő, Sajtkezelő, Sajtpréselő, Tej-, tejszínpasztőröző és –sterilező, Tejcsomagoló, Tejfejtő, Tejfeldolgozó, Tejföl- és túrókészítő, Tejleszívató, -felöntő, Tejporkészítő, Tejtermék előkészítő, Tejtermékgyártó, Üzemi tejátvevő, Vajkészítő, Vajleszedő, Vajmester, Tejipari gép kezelője
A tanfolyam sikeres elvégzése után folytathatja tanulmányait további kedvezményekkel és elvégezheti Intézményünknél további kedvezmények igénybevételével az (34 541 02) Élelmiszeripari szakmunkás szakképesítést nyújtó OKJ tanfolyamot.
Tejtermékgyártó OKJ tanfolyam, Felnőttképzési engedély (E-000526/2014/A032) alapján folytatott képzés azonosító száma: 31 541 09
Az Élelmiszeripar szakmacsoportban a szakképesítés szintje: alsó középfokú részszakképesítés

A képzés megkezdésének feltételei:

  • Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség, vagy iskolai előképzettség hiányában
  • Bemeneti kompetenciák: a képzés megkezdhető a 41/2013. (V. 28.) VM rendelet 3. számú mellékletében az Élelmiszeripar szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában
  • Egészségügyi alkalmasság: szükségesek

Elmélet/gyakorlat aránya: 30%-elmélet, 70%-gyakorlat
Iskolarendszeren kívüli szakképzésben a maximális óraszám: 360 óra

Képzési Modulok listája:

  • 10900-12    Tejtermékgyártás
  • 10890-12    Élelmiszeripari vállalkozások működtetése

A szakmai vizsgára bocsátás feltétele: valamennyi modulból a modulzáró vizsga eredményes letétele.
A komplex szakmai vizsga vizsgatevékenységei: gyakorlati, szóbeli
A képzés eredményességét, a munkavállalás-munkahelykeresés sikerét, vagy a betöltött állásban való eredményesebb munkát szolgáló felnőttképzéshez kapcsolódó szolgáltatásunk: Előzetes tudásszint-mérés, Hatékonyság növelés, Munkavállalás elősegítése

Tejtermékgyártó OKJ Képzés