Category: Vendéglátási-turisztikai szakmák

Önnek indítja ismételten az új évben is az „IOSZIA” Felnőttképző Intézmény a Szállodai szobaasszony szakmai képzést, a szakképzésről szóló törvény szerinti, állam által elismert szakképesítést biztosító tanfolyamot. Képzésünk az ország bármely pontján, kedvezőbb, költséghatékony megoldás lehet az általunk szervezett helyen, lakóhelyéhez legközelebb. Mind egyéni, mind céges-csoportos megrendeléseket is várunk és fogadunk! A Szállodai szobaasszony szakmai képzési programjában meghatározott tananyag elsajátítása után megismeri a szálloda működését, a housekeeping rendszerében a feladatkörét. Részt vesz a szálloda napi takarításában, közösségi terek, szobák rendben tartásában.Udvariasan kommunikál a vendégekkel. Betartja a szakmai vezető utasításait.Ismeri a munkakörhöz tartozó feladatköröket, hatásköröket.Baleset esetén elsősegélyt nyújt. Ágyneműt, törölközőt cserél. Megvarrja az elszakadt textíliát, mos, szárít, vasal. Igény szerint elvégzi a vendég ruháinak tisztítását.
A betölthető munkakörök: 9. Szakképzettséget nem igénylő (egyszerű) foglalkozások 9112 Intézményi takarító és kisegítő Szállodai szobaasszony
 Szállodai szobaasszony  képzés Felnőttképzési engedély (E-000526/2014/B025) alapján folytatott szakmai képzés azonosító száma: SzPk-00099-16-18 3 09 2 /1

A képzés megkezdésének feltételei:

  • Iskolai előképzettség: nyolcadik évfolyam elvégzésével tanúsított alapfokú iskolai végzettség
  • Szakmai előképzettség: szakmai előképzettséghez nem kötött
  • Egészségügyi alkalmassági követelmények szükséges, éspedig: Elsőfokú munkaköri orvosi igazolás, hogy szállodai szobaasszony munkakörben alkalmas.
  • Előírt gyakorlati idő: nem szükséges
  • Egyéb feltételek nem szükséges

A szakmai programkövetelmény moduljai:
SzPk-00099-16-18 3 09 2 /1 /M-01 Szállodai ismeretek
SzPk-00099-16-18 3 09 2 /1 /M-02 Szálloda takarítás

Elmélet/gyakorlat aránya: 36%-elmélet, 64%-gyakorlat
A képzés óraszáma: 126 óra

A szakmai végzettség megszerzését igazoló dokumentum/Tanúsítvány kiadásának feltételei:
– a képzés felnőttképzési szerződésben megjelölt óraszámának hetven százalékán való részvétel, és
– a szakmai záró beszámoló sikeres teljesítése
A képzés eredményességét, a munkavállalás-munkahelykeresés sikerét, vagy a betöltött állásban való eredményesebb munkát szolgáló felnőttképzéshez kapcsolódó szolgáltatásunk: Előzetes tudásszint-mérés, Hatékonyság növelés, Munkavállalás elősegítése

Szállodai szobaasszony Tanfolyam

Önnek indítja az „IOSZIA” Felnőttképző Intézmény az új évben a Szakács olcsó OKJ Képzést, a szakképzésről szóló törvény szerinti, állam által elismert szakképesítést biztosító tanfolyamot. Képzésünk az ország bármely pontján, kedvezőbb, költséghatékony megoldás lehet az általunk szervezett helyen, lakóhelyéhez legközelebb. Mind egyéni, mind céges-csoportos megrendeléseket is várunk és fogadunk!  A Szakács hiányszakma. Az OKJ képzés sikeres befejezése után garantáltan lesz munkája! Az „IOSZIA” Felnőttképző Intézmény Vizsgaközpont és Nyelvvizsgahely a tanfolyam mellé kínál nyelvi képzést, ingyenes szintfelmérőt biztosít, hogy egy nyelvvizsga megszerzése után az Uniós elvárásoknak megfelelő szakmai és nyelvi tudással rendelkező szakmunkás legyen itthon és külföldön egyaránt. A képzési programban meghatározott tananyag elsajátítása után a korszerű vendéglátás követelményeinek megfelelő feladatokat tud ellátni: a vendégek elvárásainak megfelelő ételválaszték kialakítása és elkészítése, valamint az elkészített ételek megfelelő minőségi színvonalon történő tálalása a vendégek számára éttermekben és egyéb helyszíneken lévő vendéglátó-ipari egységekben, háztartásokban.
A szakképesítéssel betölthető munkakörök: Étkezdei szakács, Grill szakács, Hajószakács, Hidegkonyhai szakács, Közétkeztetési szakács, Melegkonyhai szakács, Pizzakészítő szakács
Szakács OKJ tanfolyam, Felnőttképzési engedély (E-000526/2014/A016) alapján folytatott képzés azonosító száma: 34 811 04
A Vendéglátás-turisztika szakmacsoportban a szakképesítés szintje: alsó középfokú szakképesítés

A képzés megkezdésének feltételei:
– Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség, vagy iskolai előképzettség hiányában
– Bemeneti kompetenciák: a képzés megkezdhető a 29/2016. (VIII. 26.) NGM rendelettel módosított 27/2012. (VIII. 27.) NGM rendelet 3. számú mellékletében az Vendéglátás-turisztika szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában
– Egészségügyi alkalmassági követelmények: szükségesek
– Pályaalkalmassági követelmények: szükségesek

Elmélet/gyakorlat aránya: 30%-elmélet, 70%-gyakorlat
Iskolarendszeren kívüli szakképzésben a maximális óraszám: 1300 óra

Képzési Modulok listája:
– 11518-16 Élelmiszerismeret
– 11561-16 Gazdálkodási ismeretek
– 12096-16 Szakács szakmai idegen nyelv
– 12094-16 Ételkészítési ismeretek alapjai
– 12095-16 Ételkészítési ismeretek
– 11519-16 Élelmiszerbiztonsági alapismeretek
– 11497-12 Foglalkoztatás I.
– 11499-12 Foglalkoztatás II.

A szakmai vizsgára bocsátás feltétele: valamennyi modulból a modulzáró vizsga eredményes letétele.
A komplex szakmai vizsga vizsgatevékenységei: gyakorlat, szóbeli, írásbeli,
A képzés eredményességét, a munkavállalás-munkahely keresés sikerét, vagy a betöltött állásban való eredményesebb munkát szolgáló felnőttképzéshez kapcsolódó szolgáltatásunk: Előzetes tudásszint-mérés, Hatékonyság növelés, Munkavállalás elősegítése

Szakács OKJ Képzés

 

Szállodai szobaasszony tanfolyam

SzPk-00099-16-18 3 09 2 /1 – Jelentkezzen most!
Tanfolyam típusa: Egyéb szakmai képzés
Engedély: E-000526/2014/B025

Egyre többen választják a hazai szálláshelyeket pihenőhelyként. A statisztikák szerint az elmúlt időszakban növekedett a szálláshelyek iránti igény, így a vendégéjszakák száma is jelentősen megnövekedett. A szállodák igénylik a speciálisan kiképzett munkaerőt.

Ha szeretne szállodában dolgozni és még nincs szakmája, befejezett iskolai végzettsége, a Szállodai szobaasszony Képzés segíteni fog tervei megvalósításában. Ha biztos jövedelemre szeretne szert tenni, ne késlekedjen a jelentkezéssel, mert a Szállodai Szobaasszony szakmát Önnek találták ki.

A tanfolyam elvégzése után tudni fogja, hogy a szállodában az úgynevezett etikai kódex határozza meg a viselkedési, öltözködési és magatartási szabályokat, megismeri ezek jelentőségét. Higgadtan tud majd viselkedni és mindent megtenni a veszélyhelyzetek elkerülése, megelőzése, kiküszöbölése érdekében. Mindenben a vendégek kényelmét szolgálva tiszteletben tudja tartani a vendégek használati tárgyait, a szobában elhelyezett értéktárgyakat, eszközöket.

Precízen, körültekintően, alaposan és pontosan tudja végezni a szoba átvételt, átadást. Képes lesz szakszerűen végrehajtani a szobák státuszától függően a napi takarítást, a végtakarítást és a szükséges ellenőrzéseket, önellenőrzéseket. Kellő önállósággal az előírások betartásával végzi majd a munkát.

A Szállodai Szobaasszony Képzés során olyan szakemberré válhat, aki gyakorlati alkalmazható tudás birtokában értékké válik a munkaerő-piacon. Az “IOSZIA” Felnőttképzési Intézménynél lehetősége nyílik tanulni, minőségi Képzéssel megalapozza a változtatás lehetőségét.
Tanfolyamunk a mezőgazdasági szakmacsoportban nyújt kiváló képzést garantált minőségben a mindenkori jogszabályi környezetnek megfelelően, segítőkész, gyors, kiváló szakmai tudású, szorgalmas munkatársak segítségével. Mindenben, az adminisztrációs feladatoktól kezdve egészen a vizsgáig törekszünk a képzésben résztvevők maximális elégedettségére. A képzés alatt végigkísérjük, támogatjuk, folyamatosan tájékoztatjuk.
A Szállodai szobaasszony tanfolyam résztvevői kedvezményes áron juthatnak hozzá a képzéshez szükséges tananyagokhoz, ezért nem kell több tízezer forintot költeni gyorsan elavuló jegyzetekre, tankönyvekre. Tananyagaink segítségével még inkább arra törekszünk, hogy a képzésben résztvevőknek minden eszközt és feltételt biztosítsunk a sikeres tanuláshoz és vizsgákhoz.

A Szállodai szobaasszony tanfolyamon az elméleti és a gyakorlati képzési helyszínt is biztosítjuk, melyek jó pozíciójuknak köszönhetően vidékről is könnyen megközelíthetők, infrastrukturális eszközökkel vannak felszerelve az érvényben lévő jogszabályi feltételek szerint, ezáltal is segítve a tanfolyamon a képzésben résztvevőket a modulzáró vizsgák teljesítéséhez, és a sikeres szakmai záró beszámolóhoz. Kiváló oktatókkal, tanárokkal, szakemberekkel dolgozunk, akik lelkiismeretesen készítik fel a záró beszámolóra, illetve a tudás elsajátítása mellett segítik Önt.
Megszokott környezetben vizsgázhat, vizsgafelkészítőkön vehet részt.

Szállodai szobaasszony tanfolyam – Jelentkezés feltétele:
– Iskolai előképzettség: nyolcadik évfolyam elvégzésével tanúsított alapfokú iskolai végzettség
– Szakmai előképzettség: szakmai előképzettséghez nem kötött
– Egészségügyi alkalmassági követelmények szükséges, éspedig: Elsőfokú munkaköri orvosi igazolás, hogy szállodai szobaasszony munkakörben alkalmas.
– Előírt gyakorlati idő: nem szükséges
– Egyéb feltételek: nem szükséges

Szállodai szobaasszony tanfolyam célja:
Megismerje a szálloda működését, a housekeeping rendszerében a feladatkörét. Részt vegyen a szálloda napi takarításában, közösségi terek, szobák rendben tartásában.Udvariasan kommunikáljon a vendégekkel, betartsa a szakmai vezető utasításait.Ismerje a munkakörhöz tartozó feladatköröket, hatásköröket.Baleset esetén elsősegélyt nyújtson, ágyneműt, törölközőt cseréljen, megvarrja az elszakadt textíliát, mosson, szárítson, vasaljon. Igény szerint elvégezze a vendég ruháinak tisztítását.

Szállodai szobaasszony tanfolyam szakmai követelménymoduljai:
– SzPk-00099-16-18 3 09 2 /1 /M-01 Szállodai ismeretek
– SzPk-00099-16-18 3 09 2 /1 /M-02 Szálloda takarítás

A Szállodai szobaasszony tanfolyam szakmai követelménymoduljaihoz kapcsolódó modulzáró vizsga akkor eredményes, ha a modulhoz előírt feladat végrehajtása legalább 51%-osra értékelhető.

Ha kérdése van, Intézményünk Kollégáit telefonon minden hétköznap 8:00-16:30-ig hívhatja az alábbi telefonszámon: 06-37-301-649; illetve minden nap 0-24 óráig kérhet írásos tájékoztatót az alábbi e-mail címen: kepzes@ioszia.hu – OKJ képzések, OKJ tanfolyamok / Német nyelvtanfolyam, Angol nyelvtanfolyam, Nyelvvizsga


Jelentkezzen most!

10% kedvezményt adunk, ha:

  • +1 fő jelentkezőt hoz magával, (több fő esetén további kedvezményben részesülhet)
  •  már részt vett az “IOSZIA” Felnőttképzési Intézmény valamely tanfolyamán!
  •  egyszerre több tanfolyamra jelentkezik!
  •  GYED-en, GYES-en lévő!
  •  regisztrált álláskereső!
  •  nagycsaládos és családja a Nagycsaládosok Országos Egyesületének tagja!
  •  a tanfolyam díját egy összegben a tanfolyam indítása előtt befizeti!

Havi kamatmentes részletfizetési lehetőséget is biztosítunk! Minimum 10 fő jelentkezése esetén egyéb kihelyezett helyszíneken is vállaljuk a képzés lebonyolítását.

Egy résztvevő több jogosultság esetén is csak egy kedvezményt vehet igénybe!
Szállodai szobaasszony tanfolyam – További információért kattintson ide!

Szállodai szobaasszony tanfolyam

1. a) A SZAKMAI PROGRAMKÖVETELMÉNY MEGNEVEZÉSE
Szállodai szobaasszony
b) SZAKMAI VÉGZETTSÉG MEGNEVEZÉSE

Szállodai szobaasszony
Szakmai programkövetelmény azonosító száma: SzPk-00099-16-18 3 09 2 /1
Szakmai programkövetelmény érvényessége 2016-11-24

2. A SZAKMAI VÉGZETTSÉGGEL MEGSZEREZHETŐ KOMPETENCIÁKKAL
új, önálló tevékenység, munkaterületi feladat végezhető el

3. A SZAKMAI PROGRAMKÖVETELMÉNY MODULRENDSZERŰ
igen

Programkövetelmény modul azonosító száma modul megnevezése
SzPk-00099-16-18 3 09 2 /1 /M-01 Szállodai ismeretek
SzPk-00099-16-18 3 09 2 /1 /M-02 Szálloda takarítás

4. AZ OKJ-BAN SZEREPLŐ AZON SZAKMACSOPORT, AMELYBE A PROGRAMKÖVETELMÉNY BESOROLHATÓ
18 – Vendéglátás-turisztika

5. AZ EKKR-HEZ KAPCSOLÓDÓ MAGYAR KÉPESÍTÉSI KERETRENDSZER SZERINTI SZINTJÉNEK MEGHATÁROZÁSÁRA ÉS BESOROLÁSÁRA VONATKOZÓ MEGJELÖLÉSE
3 – szint

6. A SZAKMAI VÉGZETTSÉG JELLEGÉTŐL FÜGGŐEN A KÉPZÉS MEGKEZDÉSÉHEZ SZÜKSÉGES BEMENETI FELTÉTELEK
Iskolai előképzettség
nyolcadik évfolyam elvégzésével tanúsított alapfokú iskolai végzettség
Szakmai előképzettség
szakmai előképzettséghez nem kötött
Egészségügyi alkalmassági követelmények
szükséges, éspedig:
Elsőfokú munkaköri orvosi igazolás, hogy szállodai szobaasszony munkakörben alkalmas.
Előírt gyakorlati idő
nem szükséges
Egyéb feltételek
nem szükséges

7. A SZAKMAI VÉGZETTSÉGGEL ELLÁTHATÓ LEGJELLEMZŐBB TEVÉKENYSÉG, VAGY MUNKATERÜLET RÖVID LEÍRÁSA

A Szállodai szobaasszony ismeri a szálloda működését, a housekeeping rendszerében a feladatkörét. Részt vesz a szálloda napi takarításában, közösségi terek, szobák rendben tartásában.Udvariasan kommunikál a vendégekkel. Betartja a szakmai vezető utasításait.Ismeri a munkakörhöz tartozó feladatköröket, hatásköröket.Baleset esetén elsősegélyt nyújt. Ágyneműt, törölközőt cserél. Megvarrja az elszakadt textíliát, mos, szárít, vasal. Igény szerint elvégzi a vendég ruháinak tisztítását.

8. SZAKMAI VÉGZETTSÉGGEL BETÖLTHETŐ MUNKAKÖR MEGNEVEZÉSE ÉS BESOROLÁSA

FEOR főcsoport megnevezése FEOR száma Foglalkozás megnevezése A szakmai végzettséggel legjellemzőbben ellátható tevékenység, munkaterület
9. Szakképzettséget nem igénylő (egyszerű) foglalkozások 9112 Intézményi takarító és kisegítő Szállodai szobaasszony

9. A SZAKMAI VÉGZETTSÉG MEGSZERZÉSÉHEZ SZÜKSÉGES KÉPZÉS KÉPZÉSI FORMÁTÓL FÜGGŐ MINIMÁLIS ÉS MAXIMÁLIS ÖSSZÓRASZÁMA, ÉS AZ ELMÉLETI ÉS GYAKORLATI IDŐ ARÁNYA
A képzés “Egyéni felkészítés” képzési formában megvalósítható?
Nem releváns
A képzés “Csoportos felkészítés” képzési formában megvalósítható?
Igen

Csoportos felkészítés Minimum Maximum
A képzés összóraszáma 84 126
Elméleti képzés idő aránya (%) 36
Gyakorlati képzés idő aránya (%) 64

A képzés “Távoktatás” képzési formában megvalósítható?
Nem releváns

10. A SZAKMAI VÉGZETTSÉG MEGSZERZÉSÉT IGAZOLÓ DOKUMENTUM KIADÁSÁNAK FELTÉTELEI
1. a képzés felnőttképzési szerződésben megjelölt óraszámának hetven százalékán való részvétel, és
2. a szakmai záró beszámoló sikeres teljesítése

3.1. PROGRAMKÖVETELMÉNY MODUL RÉSZLETES BEMUTATÁSA

A programkövetelmény modul azonosító száma SzPk-00099-16-18 3 09 2 /1 /M-01
A programkövetelmény modul megnevezése Szállodai ismeretek

3.1.1. A KÉPZÉS KÉPZÉSI FORMÁTÓL FÜGGŐ MINIMÁLIS ÉS MAXIMÁLIS ÓRASZÁMA, ÉS AZ ELMÉLETI ÉS GYAKORLATI IDŐ ARÁNYA

A modul “Egyéni felkészítés” képzési formában megvalósítható?
Nem releváns
A modul “Csoportos felkészítés” képzési formában megvalósítható?
Igen

Csoportos felkészítés Minimum Maximum
A képzés összóraszáma 24 36
Elméleti képzés idő aránya (%) 50
Gyakorlati képzés idő aránya (%) 50

A modul “Távoktatás” képzési formában megvalósítható?
Nem releváns

3.1.2. SZAKMAI KÖVETELMÉNYEK LEÍRÁSA

A legjellemzőbb tevékenység vagy munkaterület ellátásához szükséges szakmai kompetenciákat leíró szakmai ismeretek, készségek és személyes kompetenciák, társas kompetenciák és módszerkompetenciák tanulási eredmények szerinti leírása

Tudás Képesség Attitűd Felelősség, autonómia
Ismeri a szálloda felépítését, működését, tudja a hierarchiában a szobaasszony helyét, feladatát. Eltudja dönteni, hogy milyen problémával melyik vezetőhöz fordulhat Elfogadja a felettesét. Együttműködik a munkatársakkal. A vezető(k) utasításának megfelelően, kellő önállósággal végzi a rábízott feladatot
Tudja, hogy a szállodában az úgynevezett etikai kódex határozza meg a viselkedési, öltözködési és magatartási szabályokat, ismeri ezek jelentőségét Betartja az etikai kódexben meghatározott viselkedési, öltözködési és magatartási szabályokat, előírásokat. A formaruhát az előírásoknak megfelelően viseli a névtáblával együtt. Lojális a szállodához. Igényes önmagára és a munkájára Kulturáltan és udvariasan viselkedik minden szituációban.
Ismeri a szálloda biztonsági előírásait. Tudja a rendkívüli eseményekkel összefüggő feladatokat. A rábízott kulcsokat, belépőkártyákat kellő gondossággal kezeli. Jó megfigyelő. Képes a kockázatokat, veszélyhelyzetek felismerni, elhárítani. Képes a veszélyes helyzetek megelőzésére, figyelemmel a hatáskörére. Higgadtan viselkedik. Mindent megtesz a veszélyhelyzetek elkerülése, megelőzése, kiküszöbölése érdekében.Tiszteletben tartja a vendégek használati tárgyait, a szobában elhelyezett értéktárgyakat, eszközöket. Veszélyhelyzetekben felelősen, önállóan cselekszik a közvetlen veszélyhelyzet elhárításakor. Az előírások szerint jelezi az eseményeket a felettesének.
Ismeri a szállodai protokollban használatos jelzéseket. A szobába történő belépés előtt háromszor kopog. Minden esetben köszön. A jelzések alapján végzi a takarítást, a törölközők és a szennyes cseréjét. Munkáját tapintatosan, mindenkor a vendéghez alkalmazkodva végzi. Az elvégzett munka minőségéért felelősséget vállal.
Ismeri és alkalmazza a “Takarítási rend” előírásait, illetve a szállodában a használatos csekklistákat (takarítási, – ágyazási, – bekészítési lista), dokumentumokat (Napi munkalap), tudja a szobák státuszával kapcsolatos kódokat (7 kód). Képes a dokumentumokban megfogalmazottak alapján meghatározni, hogy mennyi idő alatt lehet elvégezni a munkát. Vezeti és elkészíteni a munkát segítő listákat. Az elvégzett munka alapján képes meghatározni a szobák státuszát. Őszinte, felelősségteljes viszonyulás Kellő önállósággal az előírások betartásával végzi a munkát.
Ismeri a szálloda által nyújtott, a housekeepinggel összefüggő szolgáltatásokat és ennek szellemében kezeli a vendégek kéréseit (Pl.: mosatási, tisztítási lehetőségek, VIP szolgáltatás). Képes kitölteni a mosatási, tisztítási megrendelőt, belső dokumentumokat. Az előírásoknak megfelelően képes bekészíteni a VIP szobákat. Elvégzi a szükséges javításokat, vasalást, varrást. Vendég centrikus szemlélet Megbízható munkavégzés, mely mindenkor az utasítások alapján történik.
Ismeri az elveszett és talált tárgyak kezelésével kapcsolatos szabályokat. Tudja, hogy a vendég szempontjából minden tárgy jelentőséggel bír. Képes az előírásoknak megfelelően kezelni a szobában, a szállodában talált, elvesztett, otthagyott tárgyakat. Ha bizonytalan, a vezető segítségét kéri. Tapintatos viselkedés, vendég központú problémakezelés Pontosan betartja az előírásokat és értesíti az illetékeseket

A tervezett képzés munkaerő-piaci relevanciája
A Szállodai szobaasszony képzés 2013. szeptember 1-jétől kikerült az Országos Képzési Jegyzékből. A statisztikák szerint az elmúlt időszakban növekedett a szálláshelyek, így a vendégéjszakák száma. A szállodák igénylik a speciálisan kiképzett munkaerőt. Óriási a területen a fluktuáció. Időt vesz igénybe a személyzet belső kiképzése. A Tisztítás-technológiai szakmunkás képzés nem fedi le a szakmafüggő ismereteket. Az alapfokú képzettséggel rendelkezők ezzel a végzettséggel munkát találhatnak.

3.2. PROGRAMKÖVETELMÉNY MODUL RÉSZLETES BEMUTATÁSA

A programkövetelmény modul azonosító száma SzPk-00099-16-18 3 09 2 /1 /M-02
A programkövetelmény modul megnevezése Szálloda takarítás

3.2.1. A KÉPZÉS KÉPZÉSI FORMÁTÓL FÜGGŐ MINIMÁLIS ÉS MAXIMÁLIS ÓRASZÁMA, ÉS AZ ELMÉLETI ÉS GYAKORLATI IDŐ ARÁNYA

A modul “Egyéni felkészítés” képzési formában megvalósítható?
Nem releváns
A modul “Csoportos felkészítés” képzési formában megvalósítható?
Igen

Csoportos felkészítés Minimum Maximum
A képzés összóraszáma 60 90
Elméleti képzés idő aránya (%) 30
Gyakorlati képzés idő aránya (%) 70

A modul “Távoktatás” képzési formában megvalósítható?
Nem releváns

3.2.2. SZAKMAI KÖVETELMÉNYEK LEÍRÁSA

A legjellemzőbb tevékenység vagy munkaterület ellátásához szükséges szakmai kompetenciákat leíró szakmai ismeretek, készségek és személyes kompetenciák, társas kompetenciák és módszerkompetenciák tanulási eredmények szerinti leírása

Tudás Képesség Attitűd Felelősség, autonómia
Ismeri és betartja a munka-, tűz- és környezetvédelmi szabályokat. Ismeri az elsősegély-nyújtás, újraélesztés szabályait. Ismeri a menekülési útvonalakat. A rábízott eszközöket az előírásnak megfelelően szakszerűen használja. Munkavégzés közben a védőfelszereléseket rendeltetésszerűen használja. Szűkség szerint elsősegélyben részesíti a rászorulókat. Betartja a munkaterületre vonatkozó előírásokat. Nem kelt pánikot. Munkáját a jogszabályi előírások betartásával végzi. Veszélyhelyzetekben felelősen, önállóan cselekszik.
Ismeri a szálloda Takarítási rendjét. Különös tekintettel a takarítandó területek felületére, a szennyeződések típusára.Ismeri a szoba berendezési tárgyainak pontos helyét, illetve a szobaleltárt. Pontosan végzi a szoba átvételt, átadást. Képes szakszerűen végrehajtani a szobába a belépést. A szobák státuszától függően végzi a napi takarítást, a végtakarítást és a szükséges ellenőrzéseket, önellenőrzéseket. Udvarias, nem bizalmaskodó, munkáját a rendelkezésre álló időkeret figyelembe vételével végzi. A belső szabályzatoknak, előírásoknak megfelelően, önállóan végzi a munkáját.
Ismeri közös helyiségek, kiszolgáló létesítmények, folyosók takarítás rendjét. Képes a rábízott takarítási feladatot precízen, időre elvégezni. Precíz, körültekintő és alapos. Munkáját felelősen, önállóan végzi.
Tudja, hogy kell felszerelni a szobaasszony kocsit. Ismeri a VIP lakosztálynak járó külön szolgáltatásokat. Tudja, hogy hol, mikor kell ágyneműt, -fürdőszobai textíliát cserélni. Képes bekészíteni a kocsira a megfelelő mennyiségű tisztálkodási szereket, pipere dolgokat, tisztítószereket, ágyneműt, törölközőket, kilépőket, valamit a kiemelt szolgáltatás kellékeit. Gondosan ügyel a rábízott készletekre. Takarékosan bánik az eszközökkel. Munkáját felelősen, önállóan végzi.
Tudja, hogyan kell előkészíteni a szennyest a tisztításra, mosatásra. Képes az előírások szerint osztályozni a szennyest. Apróbb javításokat végez. Kitölti a szükséges dokumentumokat. Szükség szerint elvégzi a vendég ruházatának tisztítását, vasalását. A vendég személyes holmiját körültekintően kezeli. Munkáját precízen végzi együttműködve a munkatársakkal.
Ismeri a minibár működését, kezelését, használati, nyilvántartási rendjét(minibárleltár). Képes a készletek kezelésére. Szobánként a szükséges adminisztráció elvégzésére. Korrekt módon, felelősen bánik a rábízott készletekkel. Munkáját önállóan, megbízhatóan végzi.
Tudja, hogy munkája során veszélyes anyagokkal, vegyszerekkel dolgozik. Ismeri a biztonsági adatlapot, a kezelőszerek alapanyagait, csoportosítását.Ismeri a tisztítószerek hatóidejét. Tudja, hogy a különböző felületekre mely szerek alkalmazhatók. Képes a rábízott vegyszereket hatékonyan, biztonságosan használni. Kiválasztja a munkaterülethez és a kezelendő, tisztítandó felülethez a legmegfelelőbb tisztító, ápoló szert. Körültekintő, takarékos és alapos. Betartja az előírásokat.
Ismeri a munkája során alkalmazott gépeket, eszközöket, azok használatát, biztonságos működését. Tudja az apróbb karbantartási, tisztítási műveleteket. A rábízott eszközöket biztonságosan működteti. Elvégzi a szükséges karbantartásokat, apróbb javításokat. Tisztán tartja a gépeket, eszközöket. Megfontolt és megbízható. Önállóan az előírások szerint végzi a rábízott munkát.

A tervezett képzés munkaerő-piaci relevanciája
A Szállodai szobaasszony képzés 2013. szeptember 1-jétől kikerült az Országos Képzési Jegyzékből. A statisztikák szerint az elmúlt időszakban növekedett a szálláshelyek, így a vendégéjszakák száma. A szállodák igénylik a speciálisan kiképzett munkaerőt. Óriási a területen a fluktuáció. Időt vesz igénybe a személyzet belső kiképzése. A Tisztítás-technológiai szakmunkás képzés nem fedi le a szakmafüggő ismereteket. Az alapfokú képzettséggel rendelkezők ezzel a végzettséggel munkát találhatnak.

A Szállodai szobaasszony tanfolyamra való jelentkezést az alábbi linken teheti meg.
A Szállodai szobaasszony tanfolyammal kapcsolatos kérdéseit az alábbi linken teheti fel.

Szállodai szobaasszony tanfolyam

Szakács tanfolyam

OKJ száma: 34 811 04 – Jelentkezzen most!
Tanfolyam típusa: OKJ-s szakképesítő
Engedélyszám: E-000526/2014/A016

Ha szeretne egy igen kreatív szakmát tanulni és a konyhában is jól mozog, akkor ajánljuk figyelmébe ezt a képzésünket. Hazánk nagyon kedvelt gasztronómiai turista célpont, ennek köszönhetően mindig lesz kereslet szakácsokra akár éttermekben, akár étkezdékben is. Nagyon széleskörű lehetőséget kínál ez a szakma, és folyamatosan megújul, ezért fontos, hogy elszánt és egyben kreatív is legyen.

Ezzel a szakmailag elismert képesítéssel rengeteg munkalehetőség közül válogathat majd, belföldön és külföldön egyaránt. Sokféle szakács lehet, sokféle területen dolgozhat: Hideg- Melegkonyhai szakács, Pizza készítő szakács, Étkezdei szakács, Diétás szakács, Hajószakács és még sok különböző szakterületen tevékenykedő szakács.

A tanfolyam sikeres elvégzése után képes lesz:

  • rendelés összeállítása, leadása, átvétele
  • különleges ételkészítési technikák alkalmazása
  • ételek készítése, melegen tartása, tálalása, díszítése
  • étrend, étlap, menü, napi ajánlat összeállítása
  • munkaterület irányítása; gépek, berendezések, eszközök, nyersanyagok előkészítése
  • személyzet munkájának irányítása, összehangolása
  • ételekhez használt nyersanyagok fajtáinak és mennyiségeinek ismerete
  • konyhai berendezések üzemeltetése, felhasználói útmutatók értelmezése; stb.

Ha külföldi munkavállalásra készül a képzés után, akkor az EUROPASS nagy segítségére lesz, ugyanis sikeres vizsgát követően ezt nálunk igényelheti az Ön által kért nyelven, amely egy idegen nyelvű bizonyítvány és igazolja képesítést.

Szakács olcsó Tanfolyamunk kiváló képzést nyújt garantált minőségben a mindenkori jogszabályi környezetnek megfelelően, segítőkész, gyors, kiváló szakmai tudású, szorgalmas munkatársak segítségével. Mindenben, az adminisztrációs feladatoktól kezdve egészen a vizsgáig törekszünk a képzésben résztvevők maximális elégedettségére. A képzés alatt végigkísérjük, támogatjuk, folyamatosan tájékoztatjuk.

Mindent egy helyen biztosítunk. Felméréseink szerint, sok nálunk szakmát tanult ember keresett külföldön munkát, ahol szakmai tudását elismerték. „IOSZIA” Felnőttképző Intézményünk Vizsgaközpont és Nyelvvizsgahely kínál nyelvi képzéseket ingyenes szintfelmérőt biztosítva, hogy egy nyelvvizsga megszerzése után az Uniós elvárásoknak megfelelő szakmai és nyelvi tudással rendelkező szakmunkást képezzünk, aki sokkal nagyobb jövedelemhez, jobb álláshoz juthat külföldön is.

Szakács tanfolyam – Jelentkezés feltétele:
– Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség vagy iskolai előképzettség hiányában
– Bemeneti kompetenciák: a képzés megkezdhető a 29/2016. (VIII. 26.) NGM rendelettel módosított 27/2012. (VIII. 27.) NGM rendelet 3. számú mellékletében a Vendéglátás-turisztika szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában
– Egészségügyi alkalmassági követelmények: szükségesek
– Pályaalkalmassági követelmények: szükségesek

A Szakács tanfolyam célja:
A szakács legfontosabb feladata a korszerű vendéglátás követelményeinek megfelelő feladatok ellátása: a vendégek elvárásainak megfelelő ételválaszték kialakítása és elkészítése, valamint az elkészített ételek megfelelő minőségi színvonalon történő tálalása a vendégek számára éttermekben és egyéb helyszíneken lévő vendéglátó-ipari egységekben, háztartásokban.

A Szakács tanfolyam szakmai követelménymoduljai:
– 11518-16 Élelmiszerismeret
– 11561-16 Gazdálkodási ismeretek
– 12096-16 Szakács szakmai idegen nyelv
– 12094-16 Ételkészítési ismeretek alapjai
– 12095-16 Ételkészítési ismeretek
– 11519-16 Élelmiszerbiztonsági alapismeretek
– 11497-12 Foglalkoztatás I.
– 11499-12 Foglalkoztatás II.

A Szakács tanfolyam szakmai követelménymodulhoz kapcsolódó modulzáró vizsga akkor eredményes, ha a modulhoz előírt feladat végrehajtása legalább 51%-osra értékelhető.

A Szakács tanfolyamon az elméleti és a gyakorlati képzési helyszínt is biztosítjuk, melyek jó pozíciójuknak köszönhetően vidékről is könnyen megközelíthetők, infrastrukturális eszközökkel vannak felszerelve az érvényben lévő jogszabályi feltételek szerint, ezáltal is segítve a tanfolyamon a képzésben résztvevőket a modulzáró vizsgák teljesítéséhez, és a sikeres szakmai záróvizsga megszerzéséhez. Kiváló oktatókkal, tanárokkal, szakemberekkel dolgozunk, akik lelkiismeretesen készítik fel a záróvizsgára, illetve a tudás elsajátítása mellett együttesen segítik és támogatják Önt. A Szakács tanfolyam résztvevői a képzéshez kapcsolódó jegyzeteket térítésmentesen megkapják, az esetleges kiegészítő tankönyvekhez pedig kedvezményes áron juthatnak hozzá, ezáltal nem kell több tízezer forintot költeni a gyorsan elavuló tananyagokra. Ezek segítségével még inkább arra törekszünk, hogy a képzésben résztvevőknek minden eszközt és feltételt biztosítsunk a sikeres tanuláshoz és vizsgákhoz.

Megszokott környezetben vizsgázhat, vizsgafelkészítőkön vehet részt. A Szakács tanfolyamon megszerzett OKJ-s bizonyítvány teljes mértékben egyenértékű az iskolarendszerű (szakiskola, stb) képzés keretében megszerzett bizonyítvánnyal. Mindkét oktatási rendszer esetében a képzés modulrendszerben történik. Rendkívül keresetté vált szakma, biztos megélhetés hosszú távon!

Ha kérdése van, intézményünk kollégái rendelkezésére állnak minden hétköznap 8:00-16:30-ig. Elérhetők az alábbi telefonszámon: 06-37-301-649. OKJ képzésekkel, OKJ tanfolyamokkal, Német és Angol nyelvtanfolyamokkal, Nyelvvizsgával kapcsolatosan, minden nap 0-24 óráig kérhet írásos tájékoztatót az alábbi e-mail címen: kepzes@ioszia.hu

Jelentkezzen most!

10% kedvezményt adunk, ha:

  • +1 fő jelentkezőt hoz magával, (több fő esetén további kedvezményben részesülhet)
  • már részt vett az “IOSZIA” Felnőttképzési Intézmény valamely tanfolyamán
  • egyszerre több tanfolyamra jelentkezik
  • GYED-en, GYES-en lévő résztvevő
  • regisztrált álláskereső résztvevő
  • nagycsaládos és családja a Nagycsaládosok Országos Egyesületének tagja
  • a tanfolyam díját egy összegben a tanfolyam indítása előtt befizeti.

Havi kamatmentes részletfizetési lehetőséget is biztosítunk! Ha külföldi munkavállalást tervez, igényeljen Nemzetközi Europass bizonyítvány-kiegészítőt nálunk! Minimum 10 fő jelentkezése esetén egyéb kihelyezett helyszíneken is vállaljuk a képzés lebonyolítását.

Egy résztvevő több jogosultság esetén is csak egy kedvezményt vehet igénybe!
Szakács tanfolyam – További információért kattintson ide!

 

Diétás szakács tanfolyam

A 252. sorszámú Diétás szakács megnevezésű szakképesítés-ráépülés szakmai és vizsgakövetelménye

1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK
1.1.A szakképesítés-ráépülés azonosító száma: 35 811 03
1.2. Szakképesítés-ráépülés megnevezése: Diétás szakács
1.3. Iskolai rendszerű szakképzésben a szakképzési évfolyamok száma: 0,5
1.4. Iskolarendszeren kívüli szakképzésben az óraszám: 240-360

2. EGYÉB ADATOK
2.1.A képzés megkezdésének feltételei:
2.1.1. Iskolai előképzettség:
2.1.2. Bemeneti kompetenciák: –
2.2.Szakmai előképzettség: 34 811 04 Szakács, bővebben a 7. pontban
2.3.Előírt gyakorlat: a szakács szakma munkaterületén a szakirányú képesítést megszerzését követően végzett 2 év
2.4. Egészségügyi alkalmassági követelmények: szükségesek
2.5. Pályaalkalmassági követelmények: nincsenek
2.6. Elméleti képzési idő aránya: 30%
2.7. Gyakorlati képzési idő aránya: 70%
2.8. Szintvizsga: –
2.9. Az iskolai rendszerű képzésben az összefüggő szakmai gyakorlat időtartama: –

3. PÁLYATÜKÖR
3.1.A szakképesítés-ráépüléssel legjellemzőbben betölthető munkakör(ök), foglalkozás(ok)

A B C
3.1.1 FEOR száma FEOR megnevezése A szakképesítés-ráépüléssel betölthető munkakör(ök)
3.1.2. 5134 Szakács Diétás szakács
3.1.3. Étkezdei szakács
3.1.4. Grill szakács
3.1.5. Gyermekélelmezési szakács
3.1.6. Hajószakács
3.1.7. Hidegkonyhai szakács
3.1.8. Közétkeztetési szakács
3.1.9. Kukta
3.1.10. Melegkonyhai szakács
3.1.11. Pizzakészítő szakács
3.1.12. Segédszakács
3.1.13. 3222 Konyhafőnök, Séf Szakács, diétás szakács
3.1.14. Éttermi műszakvezető
3.1.15. Főszakács
3.1.16. Helyettes séf
3.1.17. Konyhafőnök
3.1.18. Konyhavezető

3.2. A szakképesítés-ráépülés munkaterületének rövid leírása:
A diétás szakács a közétkeztetés területén, ide értve a fekvőbeteg ellátást biztosító egészségügyi  a nevelési-oktatási, a szociális alapszolgáltatásokat és szakosított ellátást végző, illetve gyermekjóléti alap és szakellátást biztosító intézményeket, a turizmus és a vendéglátás (gyógyszállók, wellness és fitnesz szolgáltatások),valamint a speciális igényű táplálás területén (pl. sporttáplálkozás) a dietetikus által összeállított étrendet készíti el.
A szakképesítés-ráépüléssel rendelkező képes:
– az egészséges táplálkozás és a diétás előírások ismeretében minden fogyasztó, ellátott és szolgáltatást igénybevevő egészségi állapotának megfelelő ételek elkészítésére és tálalására,
– az egészségmegőrző életmód és a diétát igénylő állapotok ismeretében alkalmazni a különböző korcsoportok energia- és tápanyagszükségletére, valamint az ételkészítés során felhasznált alapanyagok tápanyagértékére diétába illeszthetőségére vonatkozó ismereteit,
– az egészséges táplálkozáshoz és a diétás ételek szakszerű elkészítéséhez kapcsolódó konyhatechnológiai eljárásokat, élelmiszer-alapanyag és készétel tárolási-szállítási követelményeket alkalmazni,
– különböző korcsoportoknak, különleges táplálkozási igényűeknek minden, szakorvos által igazolt diétás étkezést igénylő személy számára az állapotának megfelelő , dietetikus által tervezett diétás ételeket készíteni.
3.3. Kapcsolódó szakképesítések

A B C
3.3.1. A kapcsolódó alap-szakképesítés, rész szakképesítés, szakképesítés-ráépülés
3.3.2. azonosító száma megnevezése szakképesítés köre
3.3.3. 34 811 04 Szakács szakképesítés

4. SZAKMAI KÖVETELMÉNYEK

A B
4.1. A szakképesítés-ráépülés szakmai követelménymoduljainak az állam által elismert szakképesítések szakmai követelménymoduljairól szóló kormányrendelet
4.2. azonosító száma megnevezése
4.3. 11517-14 Táplálkozási alapismeretek
4.4. 11516-14 Diétás ételkészítés

5. VIZSGÁZTATÁSI KÖVETELMÉNYEK
5.1 A komplex szakmai vizsgára bocsátás feltételei:
Az iskolarendszeren kívüli szakképzésben az 5.2. pontban előírt valamennyi modulzáró vizsga eredményes letétele.
Az elméleti és a gyakorlati oktatásról a hiányzás mértéke nem haladhatja meg a 20%-ot.
Diétás ételkészítéssel is foglalkozó közétkeztetőnél 80 gyakorlati óra letöltése.
5.2. A modulzáró vizsga vizsgatevékenysége és az eredményesség feltétele:

A B C
5.2.1. A szakképesítés-ráépülés szakmai követelménymoduljainak
5.2.2. azonosító száma megnevezése a modulzáró vizsga vizsgatevékenysége
5.2.3. 11517-14 Táplálkozási-alapismeretek írásbeli
5.2.4. 11516-14 Diétás ételkészítés gyakorlati

Az egyes szakmai követelménymodulhoz kapcsolódó modulzáró vizsgák akkor eredményesek, ha az egyes modulokhoz előírt feladatok legalább 51%-osra értékelhetők.
5.3. A komplex szakmai vizsga vizsgatevékenységei és vizsgafeladatai:
5.3.1. Gyakorlati vizsgatevékenység
A vizsgafeladat megnevezése:
Diétás ételkészítési alapfeladatok
A vizsgafeladat ismertetése:
A vételezési jegy alapján előétel, leves, köret, főzelék, főfogás (hús, hal, egyéb), saláta, desszert ételcsoportokból kétféle diétás, vagy különleges igényű étel elkészítése és tálalása minimum három adagban.
A vizsgafeladat időtartama: 180 perc
A vizsgafeladat értékelési súlyaránya a gyakorlati vizsgatevékenységen belül: 70 %
5.3.2. Központi írásbeli vizsgatevékenység:
A vizsgafeladat megnevezése: –
A vizsgafeladat ismertetése: –
A vizsgafeladat időtartama: –
A vizsgafeladat aránya: –
5.3.3. Szóbeli vizsgatevékenység
A vizsgafeladat megnevezése:
Szóban ismerteti a diétás és különleges étrendek jellemzőit, szabályait, a nyersanyag-válogatás és helyettesítés szempontjait, az alapanyag, élelmiszer és készétel tárolás és szállítás élelmiszerbiztonsági feltételeit, tápanyag-számítási feladatokat végez, ismerteti a különleges ételkészítési technikákat és módszereket. Ismerteti az egységes diétás rendszert is magába foglaló diétás konyhatechnológiát.
A vizsgafeladat ismertetése:
Ismerteti a különböző korcsoportoknak (gyermekek, felnőttek, idősek), fogyókúrázóknak, vegetáriánusoknak, diabéteszes-, máj- és epebetegeknek, továbbá táplálékallergiában, -intoleranciában (pl. glutén, laktóz, tojás, stb.) magas vérnyomásban, érelmeszesedésben szenvedőknek, infarktusos-, köszvényes, vérszegény, székrekedéses betegek, valamint a várandós és szoptatós anyák részére az ételkészítés menetét, szabályait és ételkészítési technológiákat ajánl.
A vizsgafeladat időtartama: 30 perc (felkészülési idő 15 perc, válaszadási idő 15 perc)
A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 30%
A vizsgatevékenységek szervezésére, azok vizsgaidőpontjaira, a vizsgaidőszakokra, a vizsgatevékenységek vizsgatételeire, értékelési útmutatóira és egyéb dokumentumaira, a vizsgán használható segédeszközökre vonatkozó részletes szabályok:-
5.4. A szakképesítéssel kapcsolatos előírások a http://munka.hu weblapon érhetők el a Szak- és felnőttképzés Vizsgák menüpontjában.
5.5 A szakmai vizsga értékelésének a szakmai vizsgaszabályzattól eltérő szempontjai: –

6. ESZKÖZ- ÉS FELSZERELÉSI JEGYZÉK

A
6.1. A képzési és vizsgáztatási feladatok teljesítéséhez szükséges eszközök minimumát meghatározó eszköz- és felszerelés jegyzék
6.2. Aszaló készülék
6.3. Elektronikus kisgépek, munkaeszközök
6.4. Főző-sütő edények, serpenyők
6.5. Gőzpároló
6.6. Hűtők
6.7. Kézi szerszámok
6.8. Kézi turmix
6.9. Kutter
6.10. Mikrohullámú készülékek
6.11. Mosogatómedencék
6.12. Munkaasztalok
6.13. Olaj-gyorssütő
6.14. Paco-jet gép
6.15. Rostsütő, grill-lap
6.16. Salamander
6.17. Sokkoló
6.18. Sous-vide gép
6.19. Sütők
6.20. Tűzhelyek
6.21. Univerzális konyhagépek
6.22. Vákuum-csomagoló gép

7. EGYEBEK
A diétás szakács képzés megkezdésének feltétele során előírt iskolai előképzettség az alábbi azonosító számú szakács végzettség esetén vehető figyelembe:

33 78 26 02 Szakács
33 811 03 0000 0000 Szakács
33 811 03 1000 0000 Szakács

Elfogadhatóak a fentiekkel egyenértékű jogelőd szakképesítések is.
A szakmai gyakorlat részidőkből is állhat, de az utolsó időszak nem lehet 1 évnél rövidebb, és a vizsgára jelentkezés időpontjában az utolsó szakmai gyakorlat nem lehet egy évnél régebbi. Kivételnek minősül, ha a jelölt a vendéglátó egységben vezetőként dolgozik.

A Diétás szakács tanfolyamra való jelentkezést az alábbi linken teheti meg.
A Diétás szakács tanfolyammal kapcsolatos kérdéseit az alábbi linken teheti fel.

Diétás szakács tanfolyam

OKJ Képzések, OKJ Tanfolyamok kapcsán:
A Diétás szakács tanfolyam, Tanfolyam OKJ Képzések vonatkozásában további információkat kaphat a következőinkre kattintva:  Tanfolyam OKJ Képzések.
Érdeklődhet, árajánlatot kérhet illetve kérdéseit felteheti az alábbi e-mail címen: kepzes@ioszia.hu
Téma: Diétás szakács tanfolyam, Tanfolyam, Képzés, Tanfolyamok, Képzések, OKJ Tanfolyamok, OKJ Képzések, Olcsó OKJ Tanfolyamok, Olcsó OKJ képzések, Olcsó Tanfolyamok, Olcsó Képzések, Felnőttképzés