Category: Élelmiszeripari szakmák

Húskészítmény gyártó tanfolyam

Az 50. sorszámú Húskészítmény gyártó megnevezésű részszakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye

1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK
1.1. A részszakképesítés azonosító száma: 31 541 05
1.2. Részszakképesítés megnevezése: Húskészítmény gyártó
1.3. Iskolai rendszerű szakképzésben a szakképzési évfolyamok száma: –
1.4. Iskolarendszeren kívüli szakképzésben az óraszám: 240-360
2. EGYÉB ADATOK
2.1. A képzés megkezdésének feltételei: iskolai előképzettség vagy bemeneti kompetenciák teljesítése
2.1.1. Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
2.1.2. Bemeneti kompetenciák: iskolai előképzettség hiányában a képzés megkezdhető 56/2016. (VIII. 19.) FM rendelet rendelet 3. számú mellékletében az élelmiszeripari szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában
2.2. Szakmai előképzettség: –
2.3. Előírt gyakorlat: –
2.4. Egészségügyi alkalmassági követelmények: szükségesek
2.5. Pályaalkalmassági követelmények: –
2.6. Elméleti képzési idő aránya: 20%
2.7. Gyakorlati képzési idő aránya: 80%
2.8. Szintvizsga: –
2.9. Az iskolai rendszerű képzésben az összefüggő szakmai gyakorlat időtartama: –
3. PÁLYATÜKÖR
3.1. A részszakképesítéssel legjellemzőbben betölthető munkakörök, foglalkozások
3.1.1. FEOR száma FEOR megnevezése A részszakképesítéssel betölthető munkakörök
3.1.2. 7111-14 Húskészítmény gyártó Disznósajtkészítő
3.1.3. 7111-21 Húskészítmény gyártó Hús- és szalonnasózó, pácoló
3.1.4. 7111-22 Húskészítmény gyártó Húsaprító
3.1.5. 7111-23 Húskészítmény gyártó Húselőkészítő
3.1.6. 7111-24 Húskészítmény gyártó Húsfüstölő
3.1.7. 7111-25 Húskészítmény gyártó Húsipari termékgyártó
3.1.8. 7111-26 Húskészítmény gyártó Húsosztályozó
3.1.9. 7111-27 Húskészítmény gyártó Hús-sózó
3.1.10. 7111-29 Húskészítmény gyártó Hússzeletelő
3.1.11. 7111-31 Húskészítmény gyártó Kolbászkészítő
3.1.12. 7111-32 Húskészítmény gyártó Kolbászpározó
3.1.13. 7111-36 Húskészítmény gyártó Pácoló, fűszerező
3.1.14. 7111-40 Húskészítmény gyártó Sonkafőző
3.1.15. 7111-41 Húskészítmény gyártó Sonkatöltő
3.1.16. 7111-42 Húskészítmény gyártó Szalámitöltő
3.1.17. 7111-43 Húskészítmény gyártó Szalonnasózó
3.1.18. 7111-44 Húskészítmény gyártó Szárazáru készítő
3.1.19. 7111-48 Húskészítmény gyártó Zsírolvasztó
3.2. A részszakképesítés munkaterületének rövid leírása:
Nyers vagy hőkezelt, töltelékes vagy darabos húskészítményeket állít elő a szükséges anyagok előkészítésével, aprításával, formázásával, töltésével, tartósításával.
A részszakképesítéssel rendelkező képes:
– átvenni a munkaterületet,
– anyagokat átvenni, raktározni,
– felmérni, előkészíteni a szükséges anyagokat, eszközöket,
– betartani a munka-, tűz-, környezetvédelmi, higiéniai és a minőségbiztosítási előírásokat,
– alapméréseket végezni,
– adatot rögzíteni, feldolgozni, szolgáltatni, dokumentálni,
– másodlagos feldolgozást végezni,
– félkész és késztermékeket készíteni,
– hőkezelt töltelékes húskészítményeket gyártani,
– sózott, pácolt húskészítményeket gyártani,
– nyersen érlelt kolbászokat, szalámikat gyártani,
– zsírolvasztást végezni,
– húskonzervet készíteni,
– tartósító műveleteket végezni,
– befejező műveleteket végezni,
– eszközöket használni, gépeket kezelni, berendezéseket üzemeltetni,
– betartani a tevékenységre vonatkozó technológiai előírásokat.
3.3. Kapcsolódó szakképesítések
3.3.1. A kapcsolódó szakképesítés, részszakképesítés, szakképesítés-ráépülés
3.3.2. azonosító száma megnevezése a kapcsolódás módja
3.3.3. 34 541 03 Húsipari termékgyártó szakképesítés
4. SZAKMAI KÖVETELMÉNYEK
4.1. A részszakképesítés szakmai követelménymoduljainak az állam által elismert szakképesítések szakmai követelménymoduljairól szóló kormányrendelet szerinti
4.2. azonosító száma megnevezése
4.3. 10891-16 Mikrobiológia, higiénia és minőségbiztosítás
4.4. 10928-16 Darabolás, csontozás
4.5. 10929-16 Másodlagos húsipari feldolgozás
5. VIZSGÁZTATÁSI KÖVETELMÉNYEK
5.1. A komplex szakmai vizsgára bocsátás feltételei:
Az iskolarendszeren kívüli szakképzésben az 5.2. pontban előírt valamennyi modulzáró vizsga eredményes letétele.
5.2. A modulzáró vizsga vizsgatevékenysége és az eredményesség feltétele:
5.2.1. A részszakképesítés szakmai követelménymoduljainak
5.2.2. azonosító száma megnevezése a modulzáró vizsga vizsgatevékenysége
5.2.3. 10891-16 Mikrobiológia, higiénia és minőségbiztosítás írásbeli
5.2.4. 10928-16 Darabolás, csontozás gyakorlati, szóbeli
5.2.5. 10929-16 Másodlagos húsipari feldolgozás gyakorlati, szóbeli
Egy szakmai követelménymodulhoz kapcsolódó modulzáró vizsga akkor eredményes, ha a modulhoz előírt feladat végrehajtása legalább 51%-osra értékelhető.
5.3. A komplex szakmai vizsga vizsgatevékenységei és vizsgafeladatai:
5.3.1. Gyakorlati vizsgatevékenység
A vizsgafeladat megnevezése: Darabolás, csontozás, másodlagos feldolgozás
A vizsgafeladat ismertetése: elvégzi a vágóállat testtáji darabolását, húsrészekre bontását, iparicsontozását, osztályozását
Húskészítmény gyártása (alapanyag, segédanyag előkészítése, aprítása, keverése, töltése, formázása, szükséges tartósítási mód alkalmazása)
A vizsgafeladat időtartama: 150 perc
A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 80%
5.3.2. Központi írásbeli vizsgatevékenység
A vizsgafeladat megnevezése: –
A vizsgafeladat ismertetése: –
A vizsgafeladat időtartama: –
A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: –
5.3.3. Szóbeli vizsgatevékenység
A vizsgafeladat megnevezése: másodlagos feldolgozás
A vizsgafeladat ismertetése: a szóbeli vizsgatevékenység központilag összeállított vizsgakérdései a „Másodlagos húsipari feldolgozás” szakmai követelménymodul témaköreit tartalmazza
A vizsgafeladat időtartama: 30 perc (felkészülési idő 20 perc, válaszadási idő 10 perc)
A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 20%
5.4. A vizsgatevékenységek szervezésére, azok vizsgaidőpontjaira, a vizsgaidőszakokra, a vizsgatevékenységek vizsgatételeire, értékelési útmutatóira és egyéb dokumentumaira, a vizsgán használható segédeszközökre vonatkozó részletes szabályok:
A részszakképesítéssel kapcsolatos előírások a http://nive.hu/ weblapon érhetők el a Vizsgák menüpont alatt.
5.5. A szakmai vizsga értékelésének a szakmai vizsgaszabályzattól eltérő szempontjai: –
6. ESZKÖZ- ÉS FELSZERELÉSI JEGYZÉK
6.1. A képzési és vizsgáztatási feladatok teljesítéséhez szükséges eszközök minimumát meghatározó eszköz- és felszerelési jegyzék
6.2. Daraboló-, csontozó kéziszerszámok
6.3. Egyéni és csoportos munkavédelmi eszközök, berendezések
6.4. Mérőeszközök, digitális mérleg, maghőmérő, hőmérők
6.5. Másodlagos feldolgozás gépei, berendezései
6.6.. Környezetvédelmi eszközök, berendezések
6.7. Anyagmozgató gépek, eszközök

A Húskészítmény gyártó tanfolyam tanfolyamra való jelentkezést az alábbi linken teheti meg.
A Húskészítmény gyártó tanfolyam tanfolyammal kapcsolatos kérdéseit az alábbi linken teheti fel.

Húskészítmény gyártó tanfolyam

OKJ Képzések, OKJ Tanfolyamok kapcsán:
A Húskészítmény gyártó tanfolyam, Tanfolyam OKJ Képzések vonatkozásában további információkat kaphat a következő linkre kattintva:  Tanfolyam OKJ Képzések.
Érdeklődhet, árajánlatot kérhet illetve kérdéseit felteheti az alábbi e-mail címen: kepzes@ioszia.hu
Téma: Húskészítmény gyártó tanfolyam, Tanfolyam, Képzés, Tanfolyamok, Képzések, OKJ Tanfolyamok, OKJ Képzések, Olcsó OKJ Tanfolyamok, Olcsó OKJ képzések, Olcsó Tanfolyamok, Olcsó Képzések, Felnőttképzés

Húsipari termékgyártó tanfolyam

A 49. sorszámú Húsipari termékgyártó megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye

1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK
1.1. A szakképesítés azonosító száma: 34 541 03
1.2. Szakképesítés megnevezése: Húsipari termékgyártó
1.3. Iskolai rendszerű szakképzésben a szakképzési évfolyamok száma: 3
1.4. Iskolarendszeren kívüli szakképzésben az óraszám: 960-1440
2. EGYÉB ADATOK
2.1. A képzés megkezdésének feltételei: iskolai előképzettség vagy bemeneti kompetenciák teljesítése
2.1.1. Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
2.1.2. Bemeneti kompetenciák: iskolai előképzettség hiányában a képzés megkezdhető 56/2016. (VIII. 19.) FM rendelet  3. számú mellékletében az élelmiszeripari szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában
2.2. Szakmai előképzettség: –
2.3. Előírt gyakorlat: –
2.4. Egészségügyi alkalmassági követelmények: szükségesek
2.5. Pályaalkalmassági követelmények: –
2.6. Elméleti képzési idő aránya: 30%
2.7. Gyakorlati képzési idő aránya: 70%
2.8. Szintvizsga: nappali rendszerű oktatás vagy a nappali oktatás munkarendje szerint szervezett felnőttoktatás esetén kötelező
2.9. Az iskolai rendszerű képzésben az összefüggő szakmai gyakorlat időtartama:
3 évfolyamos képzés esetén a 9. évfolyamot követően 140 óra, a 10. évfolyamot követően 140 óra;
2 évfolyamos képzés esetén az első szakképzési évfolyamot követően 160 óra
3. PÁLYATÜKÖR
3.1. A szakképesítéssel legjellemzőbben betölthető munkakörök, foglalkozások
3.1.1. FEOR száma FEOR megnevezése A szakképesítéssel betölthető munkakörök
3.1.2. 7111-00 Húsfeldolgozó Bolti hentes
3.1.3. 7111-01 Húsfeldolgozó Állatbontó
3.1.4. 7111-02 Húsfeldolgozó Állatkábító
3.1.5. 7111-03 Húsfeldolgozó Állatszúró
3.1.6. 7111-09 Húsfeldolgozó Bélfeldolgozó
3.1.7. 7111-10 Húsfeldolgozó Böllér
3.1.8. 7111-13 Húsfeldolgozó Csontozó
3.1.9. 7111-14 Húsfeldolgozó Disznósajtkészítő
3.1.10. 7111-16 Húsfeldolgozó Forrázó
3.1.11. 7111-20 Húsfeldolgozó Hentes és mészáros
3.1.12. 7111-21 Húsfeldolgozó Hús- és szalonnasózó, pácoló
3.1.13. 7111-22 Húsfeldolgozó Húsaprító
3.1.14. 7111-23 Húsfeldolgozó Húselőkészítő
3.1.15. 7111-24 Húsfeldolgozó Húsfüstölő
3.1.16. 7111-25 Húsfeldolgozó Húsipari termékgyártó
3.1.17. 7111-26 Húsfeldolgozó Húsosztályozó
3.1.18. 7111-27 Húsfeldolgozó Hús-sózó
3.1.19. 7111-28 Húsfeldolgozó Húsvizsgáló
3.1.20. 7111-29 Húsfeldolgozó Hússzeletelő
3.1.21. 7111-30 Húsfeldolgozó Kézi csontozó (húsipari)
3.1.22. 7111-31 Húsfeldolgozó Kolbászkészítő
3.1.23. 7111-32 Húsfeldolgozó Kolbászpározó
3.1.24. 7111-34 Húsfeldolgozó Mészáros
3.1.25. 7111-36 Húsfeldolgozó Pácoló, fűszerező
3.1.26. 7111-38 Húsfeldolgozó Sertéscsontozó
3.1.27. 7111-39 Húsfeldolgozó Sertésminősítő
3.1.28. 7111-40 Húsfeldolgozó Sonkafőző
3.1.29. 7111-41 Húsfeldolgozó Sonkatöltő
3.1.30. 7111-42 Húsfeldolgozó Szalámitöltő
3.1.31. 7111-43 Húsfeldolgozó Szalonnasózó
3.1.32. 7111-44 Húsfeldolgozó Szárazáru készítő
3.1.33. 7111-48 Húsfeldolgozó Zsírolvasztó
3.2. A szakképesítés munkaterületének rövid leírása:
A húsipari termékgyártó feladata a vágóállatok szakszerű levágása, a levágott féltestek darabolása, csontozása, formázása, különböző nyers, félkész vagy késztermékek előállítása, csomagolása és értékesítése.
A szakképesítéssel rendelkező képes:
– átvenni a munkaterületet,
– felmérni, előkészíteni a szükséges anyagokat, eszközöket,
– betartani a munka-, tűz-, környezetvédelmi, higiéniai és a minőségbiztosítási előírásokat,
– elsődleges feldolgozást és megelőző műveleteket végezni,
– darabolást, csontozást végezni,
– másodlagos feldolgozást végezni,
– félkész és késztermékeket készíteni,
– hőkezelt húskészítményeket gyártani,
– sózott, pácolt húskészítményeket gyártani,
– nyersen érlelt kolbászokat, szalámikat gyártani,
– húskonzervet készíteni,
– befejező műveleteket végezni,
– eszközöket használni, gépeket kezelni, berendezéseket üzemeltetni,
– betartani a tevékenységre vonatkozó higiéniai, minőségbiztosítási előírásokat,
– alapméréseket végezni,
– adatot rögzíteni, feldolgozni, szolgáltatni, dokumentálni,
– a félkész vagy készterméket átadni a hűtő- vagy tároló raktárnak.
3.3. Kapcsolódó szakképesítések
3.3.1. A kapcsolódó szakképesítés, részszakképesítés, szakképesítés-ráépülés
3.3.2. azonosító száma megnevezése a kapcsolódás módja
3.3.3. 31 541 01 Bolti hentes részszakképesítés
3.3.4. 21 541 01 Csontozó munkás részszakképesítés
3.3.5. 31 541 14 Élelmiszeripari higiéniai és minőségbiztosítási munkatárs részszakképesítés
3.3.6. 31 541 05 Húskészítmény gyártó részszakképesítés
3.3.7. 21 541 03 Vágóhídi munkás részszakképesítés
3.3.8. 35 541 01 Speciális állatfeldolgozó szakképesítés-ráépülés
3.3.9 34 541 01 Édesipari termékgyártó azonos ágazat
3.3.10. 54 541 01 Élelmiszeripari analitikus technikus azonos ágazat
3.3.11. 54 541 02 Élelmiszeripari technikus azonos ágazat
3.3.12. 34 541 07 Erjedés-és üdítőital-ipari termékgyártó azonos ágazat
3.3.13. 34 541 08 Kistermelői élelmiszerelőállító, falusi vendéglátó azonos ágazat
3.3.14. 34 541 04 Molnár azonos ágazat
3.3.15. 34 541 05 Pék azonos ágazat
3.3.16. 34 541 06 Szőlész-borász azonos ágazat
3.3.17. 34 541 09 Tartósítóipari szakmunkás azonos ágazat
3.3.18. 34 541 10 Tejipari szakmunkás azonos ágazat
4. SZAKMAI KÖVETELMÉNYEK
4.1. A szakképesítés szakmai követelménymoduljainak az állam által elismert szakképesítések szakmai követelménymoduljairól szóló kormányrendelet szerinti
4.2. azonosító száma megnevezése
4.3. 10891-16 Mikrobiológia, higiénia és minőségbiztosítás
4.4. 10927-16 Vágóhídi munka
4.5. 10928-16 Darabolás, csontozás
4.6. 10929-16 Másodlagos húsipari feldolgozás
4.7. 10930-16 Húsipari értékesítés
4.8. 11497-12 Foglalkoztatás I.
4.9. 11499-12 Foglalkoztatás II.
5. VIZSGÁZTATÁSI KÖVETELMÉNYEK
5.1. A komplex szakmai vizsgára bocsátás feltételei:
Az iskolarendszeren kívüli szakképzésben az 5.2. pontban előírt valamennyi modulzáró vizsga eredményes letétele.
Az iskolai rendszerű szakképzésben az évfolyam teljesítését igazoló bizonyítványban foglaltak szerint teljesített tantárgyak – a szakképzési kerettantervben meghatározottak szerint – egyenértékűek az adott követelménymodulhoz tartozó modulzáró vizsga teljesítésével.
5.2. A modulzáró vizsga vizsgatevékenysége és az eredményesség feltétele:
5.2.1. A szakképesítés szakmai követelménymoduljainak
5.2.2. azonosító száma megnevezése a modulzáró vizsga vizsgatevékenysége
5.2.3. 10891-16 Mikrobiológia, higiénia és minőségbiztosítás írásbeli
5.2.4. 10927-16 Vágóhídi munka gyakorlati, szóbeli
5.2.5. 10928-16 Darabolás, csontozás gyakorlati, szóbeli
5.2.6. 10929-16 Másodlagos húsipari feldolgozás írásbeli, gyakorlati, szóbeli
5.2.7. 10930-16 Húsipari értékesítés gyakorlati, szóbeli
5.2.8. 11497-12 Foglalkoztatás I. írásbeli
5.2.9. 11499-12 Foglalkoztatás II. írásbeli
Egy szakmai követelménymodulhoz kapcsolódó modulzáró vizsga akkor eredményes, ha a modulhoz előírt feladat végrehajtása legalább 51%-osra értékelhető.
5.3. A komplex szakmai vizsga vizsgatevékenységei és vizsgafeladatai:
5.3.1. Gyakorlati vizsgatevékenység
A ) A vizsgafeladat megnevezése: Vágóhídi munka
A vizsgafeladat ismertetése: vágóállat elsődleges feldolgozása
A vizsgafeladat időtartama: 60 perc
A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 10%
B ) A vizsgafeladat megnevezése: Darabolás, csontozás
A vizsgafeladat ismertetése: elvégzi a vágóállat testtáji darabolását, húsrészekre bontását, csontozását, osztályozását
A vizsgafeladat időtartama: 90 perc
A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 20%
C) A vizsgafeladat megnevezése: Másodlagos feldolgozás
A vizsgafeladat ismertetése: húskészítmény gyártása (alapanyag, segédanyag előkészítése, aprítása, keverése, töltése, formázása, szükséges tartósítási mód alkalmazása)
A vizsgafeladat időtartama: 90 perc
A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 30%
D) A vizsgafeladat megnevezése: Húsipari értékesítés
A vizsgafeladat ismertetése: elvégzi a hús, húskészítmény előkészítését, kiszolgálja a vevőket
A vizsgafeladat időtartama: 30 perc
A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 10%
5.3.2. Központi írásbeli tevékenység
A vizsgafeladat megnevezése: Szakmai számítások, Mikrobiológiai, higiéniai minőségbiztosítási ismeretek
A vizsgafeladat ismertetése:
Az írásbeli vizsgafeladat két részből áll:
Szakmai számítások végzése 70%
Mikrobiológiai, higiéniai minőségbiztosítási ismeretek 30%
A vizsgafeladat időtartama: 90 perc
A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 10%
5.3.3. Szóbeli vizsgatevékenység
A vizsgafeladat megnevezése: Húsipari termékgyártás
A vizsgafeladat ismertetése: a szóbeli vizsgatevékenység központilag összeállított vizsgakérdései az alábbi szakmai követelménymodulok témaköreit mindegyikét tartalmazzák: vágóhídi munka; darabolás, csontozás; másodlagos húsipari feldolgozás; húsipari értékesítés
A vizsgafeladat időtartama: 30 perc (felkészülési idő 20 perc, válaszadási idő 10 perc)
A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 20%
5.4. A vizsgatevékenységek szervezésére, azok vizsgaidőpontjaira, a vizsgaidőszakokra, a vizsgatevékenységek vizsgatételeire, értékelési útmutatóira és egyéb dokumentumaira, a vizsgán használható segédeszközökre vonatkozó részletes szabályok:
A szakképesítéssel kapcsolatos előírások a http://nive.hu/ weblapon érhetők el a Vizsgák menüpont alatt.
5.5. A szakmai vizsga értékelésének a szakmai vizsgaszabályzattól eltérő szempontjai: –
6. ESZKÖZ- ÉS FELSZERELÉSI JEGYZÉK
6.1. A képzési és vizsgáztatási feladatok teljesítéséhez szükséges eszközök minimumát meghatározó eszköz- és felszerelési jegyzék
6.2. Konvejor sorok és vagy magaspálya
6.3. Elsődleges feldolgozás gépei kéziszerszámok
6.4. Másodlagos feldolgozás gépei és kéziszerszámai
6.5. Daraboló és csontozó kéziszerszámok és csomagoló berendezések
6.6. Egyéni és csoportos munkavédelmi eszközök, berendezések
6.7. Mérőeszközök, digitális mérleg, maghőmérő, hőmérők
6.8. Húsbolti elektromos gépek
6.9. Árutároló eszközök a húsboltban
6.10. Eladáshoz szükséges eszközök, pénztárgép, árazógép
6.11. Környezetvédelmi eszközök, berendezések
6.12. Anyagmozgató gépek, eszközök
6.13. Alapvető laboratóriumi eszközök

A Húsipari termékgyártó tanfolyam tanfolyamra való jelentkezést az alábbi linken teheti meg.
A Húsipari termékgyártó tanfolyam tanfolyammal kapcsolatos kérdéseit az alábbi linken teheti fel.

Húsipari termékgyártó tanfolyam

OKJ Képzések, OKJ Tanfolyamok kapcsán:
A Húsipari termékgyártó tanfolyam, Tanfolyam OKJ Képzések vonatkozásában további információkat kaphat a következő linkre kattintva:  Tanfolyam OKJ Képzések.
Érdeklődhet, árajánlatot kérhet illetve kérdéseit felteheti az alábbi e-mail címen: kepzes@ioszia.hu
Téma: Húsipari termékgyártó tanfolyam, Tanfolyam, Képzés, Tanfolyamok, Képzések, OKJ Tanfolyamok, OKJ Képzések, Olcsó OKJ Tanfolyamok, Olcsó OKJ képzések, Olcsó Tanfolyamok, Olcsó Képzések, Felnőttképzés

Önnek indítja ismételten az új évben is az „IOSZIA” Felnőttképző Intézmény a Száraztészta gyártó szakmai képzést, a szakképzésről szóló törvény szerinti, állam által elismert szakképesítést biztosító tanfolyamot. Képzésünk az ország bármely pontján, kedvezőbb, költséghatékony megoldás lehet az általunk szervezett helyen, lakóhelyéhez legközelebb. Mind egyéni, mind céges-csoportos megrendeléseket is várunk és fogadunk! A Száraztészta gyártó szakmai képzési programjában meghatározott tananyag elsajátítása után Képes lesz felkészülni a munkára és előkészíteni a munkafolyamatokat. A száraztészta készítéséhez szükséges alap -, járulékos és segédanyagok tulajdonságainak, minőségi követelményeinek ismeretében és alkalmazva a receptúrákat és gyártástechnológiát, különböző száraztészta típusokat állít össze. Tudja a feldolgozott tészta elkészítésénél használni a száraztészta készítés gépeit, berendezéseit, a szárítás előtt a tészta típusának megfelelően formázni, szakszerűen szárítani. Képes a csomagolóanyagok típusainak ismeretében beállítani a csomagolási súlyokat, majd becsomagolni és termékcímkével látni el a száraztésztát, az elkészült termékeket megfelelő körülmények között tárolni és raktározni. Betartja a higiéniai, élelmiszer biztonsági és balesetvédelmi szabályokat, előírásokat.
A betölthető munkakörök: Ipari és építőipari foglalkozások – 7114 Pék, édesipari termékgyártó Száraztészta gyártó
Száraztészta gyártó képzés Felnőttképzési engedély (E-000526/2014/B045) alapján folytatott szakmai képzés azonosító száma: SzPk-00082-15-21 0 07 2

A képzés megkezdésének feltételei:

  • Iskolai előképzettség:nyolcadik évfolyam elvégzésével tanúsított alapfokú iskolai végzettség
  • Szakmai előképzettség: szakmai előképzettséghez nem kötött
  • Egészségügyi alkalmassági követelmények szükséges, éspedig: 27/2000. (IX. 30.) EüM rendelet a munkaköri, szakmai, illetve személyi higiénés alkalmasság orvosi vizsgálatáról és véleményezéséről szóló 33/1998. (VI. 24.) NM rendelet módosításáról
  • Előírt gyakorlati idő: nem szükséges
  • Egyéb feltételek: az előírt iskolai végzettség hiányában sikeres bemeneti kompetenciamérés eredményeképpen is be lehet kapcsolódni a képzésbe.

A szakmai programkövetelmény moduljai:
SzPk-00082-15-21 0 07 2 /M-01 Száraztésztagyártás anyagai és azok előkészítése
SzPk-00082-15-21 0 07 2 /M-02 Száraztésztagyártás eszközei, technológiája
SzPk-00082-15-21 0 07 2 /M-03 A száraztészta csomagolása, tárolása, raktározása

Elmélet/gyakorlat aránya: 30%-elmélet, 70%-gyakorlat
A képzés óraszáma: 400 óra

A szakmai végzettség megszerzését igazoló dokumentum/Tanúsítvány kiadásának feltételei:
– a képzés felnőttképzési szerződésben megjelölt óraszámának hetven százalékán való részvétel, és
– a szakmai záró beszámoló sikeres teljesítése
A képzés eredményességét, a munkavállalás-munkahelykeresés sikerét, vagy a betöltött állásban való eredményesebb munkát szolgáló felnőttképzéshez kapcsolódó szolgáltatásunk: Előzetes tudásszint-mérés, Hatékonyság növelés, Munkavállalás elősegítése

 Száraztészta gyártó Tanfolyam

Csontozó munkás részszakképesítés, OKJ-s, a szakképzésről szóló törvény szerinti, állam által elismert részszakképesítést biztosító képzés indul az új évben is az „IOSZIA” Felnőttképző Intézménynél! Intézményünk a munkavállaló felnőttek számára az egész életpályán át biztonságos tanulási feltételt biztosít. A részszakképesítés képzési programjában meghatározott tananyag elsajátítása után  tudni fogja, hogy hogyan kell fél testeket, negyed-testeket testtájakra darabolni, húsrészeket csontozni, formázni, kivágni a megrendelő igénye szerint.
A szakképesítéssel betölthető munkakörök: Csontozó, Húsaprító, Húselőkészítő, Húsosztályozó, Húsvizsgáló, Hússzeletelő, Kézi csontozó (húsipari), Sertéscsontozó
A tanfolyam sikeren befejezése után fejlesztheti tudását és  Intézményünknél kedvezményesen megszerezheti a (34 541 03) Húsipari termékgyártó szakképesítést.

Csontozó munkás részszakképesítés OKJ tanfolyam, Felnőttképzési engedély (E-000526/2014/A104) alapján folytatott képzés azonosító száma: 21 541 01
Az Élelmiszeripar szakmacsoportban a szakképesítés szintje: alapfokú részszakképesítés

A képzés megkezdésének feltételei:

  • Iskolai előképzettség: alapszintű, befejezett iskolai végzettséget nem igényel
  • Egészségügyi alkalmassági követelmények: szükségesek

Elmélet/gyakorlat aránya: 20%-elmélet, 80%-gyakorlat
Iskolarendszeren kívüli szakképzésben a maximális óraszám: 360 óra

Képzési Modulok listája:

  • 10926-12 A húsipari és malomipari munkavégzés követelményei
  • 10928-12 Darabolás, csontozás

A szakmai vizsgára bocsátás feltétele: valamennyi modulból a modulzáró vizsga eredményes letétele.
A komplex szakmai vizsga vizsgatevékenységei: gyakorlat, szóbeli
A képzés eredményességét, a munkavállalás-munkahelykeresés sikerét, vagy a betöltött állásban való eredményesebb munkát szolgáló felnőttképzéshez kapcsolódó szolgáltatásunk: Előzetes tudásszint-mérés, Hatékonyság növelés, Munkavállalás elősegítése.

Csontozó munkás OKJ Képzés

 

A Tejtermékgyártó részszakképesítés OKJ Képzést, a szakképzésről szóló törvény szerinti, állam által elismert részszakképesítést biztosító tanfolyamot Önnek indítja ismételten az új évben is az „IOSZIA” Felnőttképző Intézmény. Képzésünk az ország bármely pontján, kedvezőbb, költséghatékony megoldás lehet az általunk szervezett helyen, lakóhelyéhez legközelebb.
Tejtermékgyártóként Ön képes lesz a különböző tejtermékek (a friss fogyasztású, savanyított, alvasztott, tartós termékek, valamint a vaj, sajt, ömlesztett sajt, sajtkészítmény, túró) technológiai műveleteinek szakszerű, önálló gazdaságos végrehajtására.
A részszakképesítéssel betölthető munkakörök: Elsődleges tejkezelő, Fehérsajtkészítő, Friss és tartós tejtermékek gyártója, Gomolyaalapanyag-készítő, Kefir-, joghurtkészítő, Keménysajt-készítő, Lágysajt-kezelő, Ömlesztettsajt-főző, Sajtdaráló, Sajtérlelő, Sajtkészítő, Sajtkezelő, Sajtpréselő, Tej-, tejszínpasztőröző és –sterilező, Tejcsomagoló, Tejfejtő, Tejfeldolgozó, Tejföl- és túrókészítő, Tejleszívató, -felöntő, Tejporkészítő, Tejtermék előkészítő, Tejtermékgyártó, Üzemi tejátvevő, Vajkészítő, Vajleszedő, Vajmester, Tejipari gép kezelője
A tanfolyam sikeres elvégzése után folytathatja tanulmányait további kedvezményekkel és elvégezheti Intézményünknél további kedvezmények igénybevételével az (34 541 02) Élelmiszeripari szakmunkás szakképesítést nyújtó OKJ tanfolyamot.
Tejtermékgyártó OKJ tanfolyam, Felnőttképzési engedély (E-000526/2014/A032) alapján folytatott képzés azonosító száma: 31 541 09
Az Élelmiszeripar szakmacsoportban a szakképesítés szintje: alsó középfokú részszakképesítés

A képzés megkezdésének feltételei:

  • Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség, vagy iskolai előképzettség hiányában
  • Bemeneti kompetenciák: a képzés megkezdhető a 41/2013. (V. 28.) VM rendelet 3. számú mellékletében az Élelmiszeripar szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában
  • Egészségügyi alkalmasság: szükségesek

Elmélet/gyakorlat aránya: 30%-elmélet, 70%-gyakorlat
Iskolarendszeren kívüli szakképzésben a maximális óraszám: 360 óra

Képzési Modulok listája:

  • 10900-12    Tejtermékgyártás
  • 10890-12    Élelmiszeripari vállalkozások működtetése

A szakmai vizsgára bocsátás feltétele: valamennyi modulból a modulzáró vizsga eredményes letétele.
A komplex szakmai vizsga vizsgatevékenységei: gyakorlati, szóbeli
A képzés eredményességét, a munkavállalás-munkahelykeresés sikerét, vagy a betöltött állásban való eredményesebb munkát szolgáló felnőttképzéshez kapcsolódó szolgáltatásunk: Előzetes tudásszint-mérés, Hatékonyság növelés, Munkavállalás elősegítése

Tejtermékgyártó OKJ Képzés

 

Önnek indítja ismételten az új évben is az „IOSZIA” Felnőttképző Intézmény Szőlész-borász szakképesítés OKJ Képzést, a szakképzésről szóló törvény szerinti, állam által elismert szakképesítést biztosító tanfolyamot. A Szőlész-borász szakképesítés OKJ képzés elvégzése után akár saját vállalkozást indíthat vagy folytathatja tanulmányait a  (35 811 01) Sommelier szakképesítést adó OKJ képzésen további kedvezményekkel! Képzésünk az ország bármely pontján, kedvezőbb, költséghatékony megoldás lehet az általunk szervezett helyen, lakóhelyéhez legközelebb.
Szőlész-borász tanfolyamunkon megtanulhat mindent a szőlőtermesztéssel összefüggő feladatokról, mint például a metszés, oltás, vagy a szüretelés.
A szakképesítéssel betölthető munkakörök: Szőlész, borász (mezőgazdasági), Szőlő- és gyümölcstermesztő, Szőlőmunkás, Szőlőoltó, -metsző, Szőlőtermesztő, Vincellér
Szőlész-borász OKJ tanfolyam, Felnőttképzési engedély (E-000526/2014/A108) alapján folytatott képzés azonosító száma: 34 541 06
Az Élelmiszeripar szakmacsoportban a szakképesítés szintje: alsó középfokú szakképesítés

A képzés megkezdésének feltételei:

  • Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség, vagy iskolai előképzettség hiányában
  • Bemeneti kompetenciák: a 41/2013. (V. 28.) VM rendelet 3. számú mellékletében az Élelmiszeripar szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában
  • Egészségügyi alkalmasság: szükségesek

Elmélet/gyakorlat aránya: 30%-elmélet, 70%-gyakorlat
Iskolarendszeren kívüli szakképzésben a maximális óraszám: 1440 óra

Képzési Modulok listája:

  • 10947-12 A szőlőtermesztés gyakorlata
  • 10945-12 A szőlőtermesztés technológiája
  • 10944-12 Borászati gyakorlat
  • 10906-12 Borászati technológia
  • 10946-12 A szőlőtermesztés szakmai gépei
  • 10943-12 Borászati szakmai gépek
  • 10948-12 Szőlész-borász alapmérések, vizsgálatok
  • 10890-12 Élelmiszeripari vállalkozások működtetése
  • 11497-12 Foglalkoztatás I.
  • 11499-12 Foglalkoztatás II.
  • 11500-12 Munkahelyi egészség és biztonság

A szakmai vizsgára bocsátás feltétele: valamennyi modulból a modulzáró vizsga eredményes letétele.
A komplex szakmai vizsga vizsgatevékenységei: gyakorlati, írásbeli, szóbeli
A képzés eredményességét, a munkavállalás-munkahelykeresés sikerét, vagy a betöltött állásban való eredményesebb munkát szolgáló felnőttképzéshez kapcsolódó szolgáltatásunk: Előzetes tudásszint-mérés, Hatékonyság növelés, Munkavállalás elősegítése

Szőlész-borász OKJ Képzés

 

Önnek indítja az „IOSZIA” Felnőttképző Intézmény az új évben az Élelmiszeripari szakmunkás szakképesítés olcsó OKJ, Felnőttképzési törvény hatálya alá tartozó képzését. Az Élelmiszeripari szakmunkás szakképesítés OKJ képzés elvégzése után tudja a gyümölcspálinka-gyártást, sörgyártást, a tejtermékgyártást, sajtkészítést, a zöldség-gyümölcs feldolgozást, ezeket szakszerűen, gazdaságosan akár saját vállalkozásaként működtetni, segít céljai elérésében, tervei megvalósításában.
Élelmiszeripari szakmunkás szakképesítéssel betölthető munkakörök: Pálinkafőző, Szeszfőző, Szeszfőző mester, Ászokoló, Sörerjesztő, Sörfejtő, Sörfokoló, Sörfőző, Sörgyártó. Söripari csapoló, Söripari munkás, Söripariélesztő-kezelő, Szikvízkészítő, Szódás, szódavízkészítő, Elsődleges tejkezelő, Fehérsajtkészítő, Friss és tartós tejtermékek gyártója, Gomolyaalapanyag-készítő, Kefír-, joghurtkészítő, Keménysajt-készítő, Lágysajt-kezelő, Ömlesztettsajt-főző, Sajt- és vajkészítő, Sajtdaráló, Sajtérlelő, Sajtkészítő, Sajtkezelő, Sajtpréselő, Tej-, tejszínpasztőröző és –sterilező, Tejcsomagoló, Tejfejtő, Tejfeldolgozó, Tejföl- és túrókészítő, Tejleszívató, -felöntő, Tejporkészítő, Tejtermék előkészítő, Tejtermékgyártó, Üzemi tejátvevő, Vajkészítő, Vajleszedő, Vajmester, Gyümölcsfeldolgozó, Káposztasavanyító, Savanyító, Zöldség szárító, Zöldség tartósító, Zöldségfeldolgozó, Cefréző, Italgyártó gép kezelője, Szeszdesztilláló, Szeszerjesztő, Töltőgépkezelő, Söripari gépkezelő, Szikvízgyártó gép kezelője, Üdítőital-gyártó gépkezelő, Ásványvízgyártó gép kezelője, Sajtdaraboló, Tejipari gép kezelője, Autoklávkezelő, konzerválás, Gyümölcslékészítő, Konzervipari nyersanyagfeldolgozó, Konzervpasztörizáló, Szörpfőző, Szörpkészítő, Szörpmester
Élelmiszeripari szakmunkás szakképesítés OKJ tanfolyam, Felnőttképzési engedély (E-000526/2014/A039) alapján folytatott képzés azonosító száma: 34 541 02
Az Élelmiszeripar szakmacsoportban a szakképesítés szintje: alsó középfokú szakképesítés

A képzés megkezdésének feltételei:

  • Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség,vagy iskolai előképzettség hiányában
  • Bemeneti kompetenciák: a képzés megkezdhető a 41/2013. (V.28.) VM rendelet 3. számú mellékletében a Élelmiszeripar szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában
  • Egészségügyi alkalmasság: szükségesek

Elmélet/gyakorlat aránya: 30%-elmélet, 70%-gyakorlat
Iskolarendszeren kívüli szakképzésben a maximális óraszám: 1440 óra

Képzési Modulok listája:

  • 10897-12    Gyümölcspálinka-gyártás és jövedéki szabályozás
  • 10898-12    Sajt- és túrógyártás
  • 10899-12    Sörgyártás és  jövedéki szabályozás
  • 10902-12    Zöldség-, gyümölcsfeldolgozás
  • 10900-12    Tejtermékgyártás
  • 10901-12    Üdítőital-, ásványvíz- és szikvízgyártás
  • 10890-12    Élelmiszeripari vállalkozások működtetése
  • 11497-12    Foglalkoztatás I.
  • 11499-12    Foglalkoztatás II.
  • 11500-12    Munkahelyi egészség és biztonság

A szakmai vizsgára bocsátás feltétele: valamennyi modulból a modulzáró vizsga eredményes letétele.
A komplex szakmai vizsga vizsgatevékenységei: gyakorlat, szóbeli
A képzés eredményességét, a munkavállalás-munkahelykeresés sikerét, vagy a betöltött állásban való eredményesebb munkát szolgáló felnőttképzéshez kapcsolódó szolgáltatásunk: Előzetes tudásszint-mérés, Hatékonyság növelés, Munkavállalás elősegítése

Élelmiszeripari szakmunkás OKJ Képzés

 

Pék szakképesítés, OKJ-s, a szakképzésről szóló törvény szerinti, állam által elismert szakképesítést biztosító képzés indul az új évben is az „IOSZIA” Felnőttképző Intézménynél! Képzésünket az ország bármely pontján megvalósítjuk. Intézményünk a munkavállaló felnőttek számára az egész életpályán át biztonságos tanulási feltételt biztosít. A Pék képzés sikeres elvégzése után kenyereket, különféle péksüteményeket és még mézeskalácsokat is készítenek. Tanfolyamunkat elvégzett emberek, szakmával rendelkezők helyt állnak a megnövekedett igényeknek a szakma területén.
A szakképesítés betölthető munkakörök: Pék, Gyorspékségi sütő és eladó, Fagyasztott pékáru sütő (látvány sütöde), Gyorsfagyasztott tésztagyártó, Finompékáru gyártó, Dagasztó, Morzsakészítő, Péksütemény készítő, Pereckészítő, Perecsütő, Pászkatészta-készítő, Réteslapkészítő, Sütőipari munkás, Nyerstészta feladó, Sütőipari táblázó, Sütőipari vető, Mézeskalács-készítő, Teasütemény gyártó, Tésztakészítő
Pék szakképesítés OKJ tanfolyam, Felnőttképzési engedély (E-000526/2014/A105) alapján folytatott képzés azonosító száma: 34 541 05
A Élelmiszer szakmacsoportban a szakképesítés szintje: alsó középfokú szakképesítés

A képzés megkezdésének feltételei:

  • Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség, vagy iskolai előképzettség hiányában
  • Bemeneti kompetenciák: a képzés megkezdhető az a 41/2013. (V.28.) VM rendelet 3 számú mellékletében az  Élelmiszeripari szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában
  • Egészségügyi alkalmassági követelmények: szükségesek

Elmélet/gyakorlat aránya: 40%-elmélet, 60%-gyakorlat
Iskolarendszeren kívüli szakképzésben a maximális óraszám: 1440 óra

Képzési Modulok listája:

  • 10937-12     Előkészítő és befejező műveletek
  • 10934-12     Mérések, dokumentálás, gazdálkodás
  • 10938-12     Tésztakészítés
  • 10939-12     Tésztafeldolgozás
  • 10940-12     Kelesztés, vetés-előkészítés
  • 10941-12     Sütés
  • 10942-12     Mézeskalács készítés
  • 11497-12     Foglalkoztatás I.
  • 11499-12     Foglalkoztatás II.
  • 11500-12     Munkahelyi egészség és biztonság

A szakmai vizsgára bocsátás feltétele: valamennyi modulból a modulzáró vizsga eredményes letétele.
A komplex szakmai vizsga vizsgatevékenységei: gyakorlat, szóbeli, írásbeli
A képzés eredményességét, a munkavállalás-munkahelykeresés sikerét, vagy a betöltött állásban való eredményesebb munkát szolgáló felnőttképzéshez kapcsolódó szolgáltatásunk: Előzetes tudásszint-mérés, Hatékonyság növelés, Munkavállalás elősegítése.

Pék OKJ Képzés

 

A Borász részszakképesítés OKJ képzés elvégzése után akár saját vállalkozást indíthat! Minden évben több, az Európai Unió vagy a Kormány által finanszírozott mezőgazdasági pályázatra, támogatásra is lehet jelentkezni, amelyek egyszerűbb, és könnyebb indulást jelentenek egy pályakezdő vállalkozónak. Önnek indítja az „IOSZIA” Felnőttképző Intézmény az új évben a Borász részszakképesítés olcsó OKJ Képzést, Felnőttképzési törvény hatálya alá tartozó képzését. Képzésünk az ország bármely pontján, kedvezőbb, költséghatékony megoldás lehet az általunk szervezett helyen, lakóhelyéhez legközelebb. A képzési programban meghatározott tananyag elsajátítása után tudni fogja a szőlőtermesztés alapfázisait, érés folyamatának ellenőrzését, laboratóriumi minőségbiztosítást, palackozás és egyéb italkészítési ismereteket. A részszakképesítés után további kedvezményekkel megszerezheti a Szőlész-borász (34 541 06) OKJ-s szakképesítést is egy helyen!
A részszakképesítéssel betölthető munkakörök: Szőlő- és gyümölcstermesztő, Szőlőmunkás, Szőlőoltó, -metsző, Szőlőtermesztő, Vincellér
Borász részszakképesítés OKJ tanfolyam, Felnőttképzési engedély (E-000526/2014/A103) alapján folytatott képzés azonosító száma: 31 541 02
Az Élelmiszeripar szakmacsoportban a szakképesítés szintje: alsó középfokú részszakképesítés

A képzés megkezdésének feltételei:

  • Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség, vagy iskolai előképzettség hiányában
  • Bemeneti kompetenciák: a 41/2013. (V.28.) VM rendelet 3. számú mellékletében a Mezőgazdaság szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában
  • Egészségügyi alkalmasság: szükségesek

Elmélet/gyakorlat aránya: 30%-elmélet, 70%-gyakorlat
Iskolarendszeren kívüli szakképzésben a maximális óraszám: 600 óra

Képzési Modulok listája:

  • 10944-12    Borászati gyakorlat
  • 10943-12    Borászati szakmai gépek
  • 10906-12    Borászati technológia
  • 10890-12    Élelmiszeripari vállalkozások működtetése
  • 10948-12    Szőlész-borász alapmérések, vizsgálatok

A szakmai vizsgára bocsátás feltétele: valamennyi modulból a modulzáró vizsga eredményes letétele.
A komplex szakmai vizsga vizsgatevékenységei: gyakorlat, szóbeli, írásbeli
A képzés eredményességét, a munkavállalás-munkahelykeresés sikerét, vagy a betöltött állásban való eredményesebb munkát szolgáló felnőttképzéshez kapcsolódó szolgáltatásunk: Előzetes tudásszint-mérés, Hatékonyság növelés, Munkavállalás elősegítése

Borász OKJ Képzés

 

Önnek indítja az „IOSZIA” Felnőttképző Intézmény az új évben a Bolti hentes olcsó OKJ Képzést, a szakképzésről szóló törvény szerinti, állam által elismert szakképesítést biztosító tanfolyamot.
Mind egyéni, mind céges-csoportos megrendeléseket is várunk és fogadunk! A Bolti hentes részszakképesítés hiányszakma. Az OKJ képzés sikeres befejezése után garantáltan lesz munkája!
A képzési programban meghatározott tananyag elsajátítása után tudja a húsrészeket szakszerűen előkészíteni, testtáji darabolást, csontozást, hús és húskészítmény hűtőpultra helyezését, kereskedelemben értékesítést végezni, kiszolgálni a vevőket. Képzésünk az ország bármely pontján, kedvezőbb, költséghatékony megoldás lehet az általunk szervezett helyen, lakóhelyéhez legközelebb.
A szakképesítéssel betölthető munkakörök: Csontozó, Húsaprító, Húselőkészítő, Húsosztályozó, Húsvizsgáló, Hússzeletelő, Kézi csontozó (húsipari), Sertéscsontozó
Bolti hentes OKJ tanfolyam, Felnőttképzési engedély (E-000526/2014/A102) alapján folytatott képzés azonosító száma: 31 541 01
Az Élelmiszeripari szakmacsoportban a szakképesítés szintje: alsó középfokú részszakképesítés

A képzés megkezdésének feltételei:

  • Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség, vagy iskolai előképzettség hiányában
  • Bemeneti kompetenciák: a 41/2013. (V. 28.) VM rendelet 3. számú mellékletében az Élelmiszeripari szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában
  • Egészségügyi alkalmasság: szükségesek

Elmélet/gyakorlat aránya: 20%-elmélet, 80%-gyakorlat
Iskolarendszeren kívüli szakképzésben a maximális óraszám: 360 óra

Képzési Modulok listája:

  • 10926-12    A húsipari és malomipari munkavégzés követelményei
  • 10928-12    Darabolás, csontozás
  • 10930-12    Húsipari értékesítés

A szakmai vizsgára bocsátás feltétele: valamennyi modulból a modulzáró vizsga eredményes letétele.
A komplex szakmai vizsga vizsgatevékenységei: gyakorlat, szóbeli,
A képzés eredményességét, a munkavállalás-munkahelykeresés sikerét, vagy a betöltött állásban való eredményesebb munkát szolgáló felnőttképzéshez kapcsolódó szolgáltatásunk: Előzetes tudásszint-mérés, Hatékonyság növelés, Munkavállalás elősegítése

Bolti hentes OKJ Képzés