Category: Élelmiszeripari szakmák

Húskészítmény gyártó tanfolyam

OKJ száma: 34 541 05 – Jelentkezzen most!
Tanfolyam típusa: OKJ-s szakképesítő
Engedélyszám: E-000526/2014/A064

Megszokott környezetben vizsgázhat, vizsgafelkészítőkön vehet részt. A Húskészítmény gyártó tanfolyamon megszerzett OKJ-s bizonyítvány teljes mértékben egyenértékű az iskolarendszerű (szakiskola, stb) képzés keretében megszerzett bizonyítvánnyal. Mindkét oktatási rendszer esetében a képzés modulrendszerben történik. Rendkívül keresetté vált szakma, biztos megélhetés hosszú távon!

Ha kérdése van, intézményünk kollégái rendelkezésére állnak minden hétköznap 8:00-16:30-ig. Elérhetők az alábbi telefonszámon: 06-37-301-649. OKJ képzésekkel, OKJ tanfolyamokkal, Német és Angol nyelvtanfolyamokkal, Nyelvvizsgával kapcsolatosan, minden nap 0-24 óráig kérhet írásos tájékoztatót az alábbi e-mail címen: kepzes@ioszia.hu

Jelentkezzen most!

10% kedvezményt adunk, ha:

  • +1 fő jelentkezőt hoz magával, (több fő esetén további kedvezményben részesülhet)
  • már részt vett az “IOSZIA” Felnőttképzési Intézmény valamely tanfolyamán
  • egyszerre több tanfolyamra jelentkezik
  • GYED-en, GYES-en lévő
  • regisztrált álláskereső
  • nagycsaládos és családja a Nagycsaládosok Országos Egyesületének tagja
  • a tanfolyam díját egy összegben a tanfolyam indítása előtt befizeti.

Havi kamatmentes részletfizetési lehetőséget is biztosítunk! Ha külföldi munkavállalást tervez, igényeljen Nemzetközi Europass bizonyítvány-kiegészítőt nálunk! Minimum 10 fő jelentkezése esetén egyéb kihelyezett helyszíneken is vállaljuk a képzés lebonyolítását.

Egy résztvevő több jogosultság esetén is csak egy kedvezményt vehet igénybe!
Húskészítmény gyártó – További információért kattintson ide!

Szakmai és Vizsgakövetelménye Letöltés

Jelentkezés

A jelentkezési lap kitöltésével Ön hozzájárul, hogy adatait a weboldal tárolja és kezelje.

Húsipari termékgyártó tanfolyam

OKJ száma: 34 541 03 – Jelentkezzen most!
Tanfolyam típusa: OKJ-s szakképesítő
Engedélyszám: E-000526/2014/A063

Megszokott környezetben vizsgázhat, vizsgafelkészítőkön vehet részt. A Húsipari termékgyártó tanfolyamon megszerzett OKJ-s bizonyítvány teljes mértékben egyenértékű az iskolarendszerű (szakiskola, stb) képzés keretében megszerzett bizonyítvánnyal. Mindkét oktatási rendszer esetében a képzés modulrendszerben történik. Rendkívül keresetté vált szakma, biztos megélhetés hosszú távon!

Ha kérdése van, intézményünk kollégái rendelkezésére állnak minden hétköznap 8:00-16:30-ig. Elérhetők az alábbi telefonszámon: 06-37-301-649. OKJ képzésekkel, OKJ tanfolyamokkal, Német és Angol nyelvtanfolyamokkal, Nyelvvizsgával kapcsolatosan, minden nap 0-24 óráig kérhet írásos tájékoztatót az alábbi e-mail címen: kepzes@ioszia.hu

Jelentkezzen most!

10% kedvezményt adunk, ha:

  • +1 fő jelentkezőt hoz magával, (több fő esetén további kedvezményben részesülhet)
  • már részt vett az “IOSZIA” Felnőttképzési Intézmény valamely tanfolyamán
  • egyszerre több tanfolyamra jelentkezik
  • GYED-en, GYES-en lévő
  • regisztrált álláskereső
  • nagycsaládos és családja a Nagycsaládosok Országos Egyesületének tagja
  • a tanfolyam díját egy összegben a tanfolyam indítása előtt befizeti.

Havi kamatmentes részletfizetési lehetőséget is biztosítunk! Ha külföldi munkavállalást tervez, igényeljen Nemzetközi Europass bizonyítvány-kiegészítőt nálunk! Minimum 10 fő jelentkezése esetén egyéb kihelyezett helyszíneken is vállaljuk a képzés lebonyolítását.

Egy résztvevő több jogosultság esetén is csak egy kedvezményt vehet igénybe!
Húsipari termékgyártó – További információért kattintson ide!

Szakmai és Vizsgakövetelménye Letöltés

Jelentkezés

A jelentkezési lap kitöltésével Ön hozzájárul, hogy adatait a weboldal tárolja és kezelje.

Húskészítmény gyártó tanfolyam

Az 50. sorszámú Húskészítmény gyártó megnevezésű részszakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye

1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK
1.1. A részszakképesítés azonosító száma: 31 541 05
1.2. Részszakképesítés megnevezése: Húskészítmény gyártó
1.3. Iskolai rendszerű szakképzésben a szakképzési évfolyamok száma: –
1.4. Iskolarendszeren kívüli szakképzésben az óraszám: 240-360
2. EGYÉB ADATOK
2.1. A képzés megkezdésének feltételei: iskolai előképzettség vagy bemeneti kompetenciák teljesítése
2.1.1. Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
2.1.2. Bemeneti kompetenciák: iskolai előképzettség hiányában a képzés megkezdhető 56/2016. (VIII. 19.) FM rendelet rendelet 3. számú mellékletében az élelmiszeripari szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában
2.2. Szakmai előképzettség: –
2.3. Előírt gyakorlat: –
2.4. Egészségügyi alkalmassági követelmények: szükségesek
2.5. Pályaalkalmassági követelmények: –
2.6. Elméleti képzési idő aránya: 20%
2.7. Gyakorlati képzési idő aránya: 80%
2.8. Szintvizsga: –
2.9. Az iskolai rendszerű képzésben az összefüggő szakmai gyakorlat időtartama: –
3. PÁLYATÜKÖR
3.1. A részszakképesítéssel legjellemzőbben betölthető munkakörök, foglalkozások

A B C
3.1.1. FEOR száma FEOR megnevezése A részszakképesítéssel betölthető munkakörök
3.1.2. 7111-14 Húskészítmény gyártó Disznósajtkészítő
3.1.3. 7111-21 Húskészítmény gyártó Hús- és szalonnasózó, pácoló
3.1.4. 7111-22 Húskészítmény gyártó Húsaprító
3.1.5. 7111-23 Húskészítmény gyártó Húselőkészítő
3.1.6. 7111-24 Húskészítmény gyártó Húsfüstölő
3.1.7. 7111-25 Húskészítmény gyártó Húsipari termékgyártó
3.1.8. 7111-26 Húskészítmény gyártó Húsosztályozó
3.1.9. 7111-27 Húskészítmény gyártó Hús-sózó
3.1.10. 7111-29 Húskészítmény gyártó Hússzeletelő
3.1.11. 7111-31 Húskészítmény gyártó Kolbászkészítő
3.1.12. 7111-32 Húskészítmény gyártó Kolbászpározó
3.1.13. 7111-36 Húskészítmény gyártó Pácoló, fűszerező
3.1.14. 7111-40 Húskészítmény gyártó Sonkafőző
3.1.15. 7111-41 Húskészítmény gyártó Sonkatöltő
3.1.16. 7111-42 Húskészítmény gyártó Szalámitöltő
3.1.17. 7111-43 Húskészítmény gyártó Szalonnasózó
3.1.18. 7111-44 Húskészítmény gyártó Szárazáru készítő
3.1.19. 7111-48 Húskészítmény gyártó Zsírolvasztó

3.2. A részszakképesítés munkaterületének rövid leírása:
Nyers vagy hőkezelt, töltelékes vagy darabos húskészítményeket állít elő a szükséges anyagok előkészítésével, aprításával, formázásával, töltésével, tartósításával.
A részszakképesítéssel rendelkező képes:
– átvenni a munkaterületet,
– anyagokat átvenni, raktározni,
– felmérni, előkészíteni a szükséges anyagokat, eszközöket,
– betartani a munka-, tűz-, környezetvédelmi, higiéniai és a minőségbiztosítási előírásokat,
– alapméréseket végezni,
– adatot rögzíteni, feldolgozni, szolgáltatni, dokumentálni,
– másodlagos feldolgozást végezni,
– félkész és késztermékeket készíteni,
– hőkezelt töltelékes húskészítményeket gyártani,
– sózott, pácolt húskészítményeket gyártani,
– nyersen érlelt kolbászokat, szalámikat gyártani,
– zsírolvasztást végezni,
– húskonzervet készíteni,
– tartósító műveleteket végezni,
– befejező műveleteket végezni,
– eszközöket használni, gépeket kezelni, berendezéseket üzemeltetni,
– betartani a tevékenységre vonatkozó technológiai előírásokat.
3.3. Kapcsolódó szakképesítések

A B C
3.3.1. A kapcsolódó szakképesítés, részszakképesítés, szakképesítés-ráépülés
3.3.2. azonosító száma megnevezése a kapcsolódás módja
3.3.3. 34 541 03 Húsipari termékgyártó szakképesítés

4. SZAKMAI KÖVETELMÉNYEK

A B
4.1. A részszakképesítés szakmai követelménymoduljainak az állam által elismert szakképesítések szakmai követelménymoduljairól szóló kormányrendelet szerinti
4.2. azonosító száma megnevezése
4.3. 10891-16 Mikrobiológia, higiénia és minőségbiztosítás
4.4. 10928-16 Darabolás, csontozás
4.5. 10929-16 Másodlagos húsipari feldolgozás

5. VIZSGÁZTATÁSI KÖVETELMÉNYEK
5.1. A komplex szakmai vizsgára bocsátás feltételei:
Az iskolarendszeren kívüli szakképzésben az 5.2. pontban előírt valamennyi modulzáró vizsga eredményes letétele.
5.2. A modulzáró vizsga vizsgatevékenysége és az eredményesség feltétele:

A B C
5.2.1. A részszakképesítés szakmai követelménymoduljainak
5.2.2. azonosító száma megnevezése a modulzáró vizsga vizsgatevékenysége
5.2.3. 10891-16 Mikrobiológia, higiénia és minőségbiztosítás írásbeli
5.2.4. 10928-16 Darabolás, csontozás gyakorlati, szóbeli
5.2.5. 10929-16 Másodlagos húsipari feldolgozás gyakorlati, szóbeli

Egy szakmai követelménymodulhoz kapcsolódó modulzáró vizsga akkor eredményes, ha a modulhoz előírt feladat végrehajtása legalább 51%-osra értékelhető.
5.3. A komplex szakmai vizsga vizsgatevékenységei és vizsgafeladatai:
5.3.1. Gyakorlati vizsgatevékenység
A vizsgafeladat megnevezése: Darabolás, csontozás, másodlagos feldolgozás
A vizsgafeladat ismertetése: elvégzi a vágóállat testtáji darabolását, húsrészekre bontását, iparicsontozását, osztályozását
Húskészítmény gyártása (alapanyag, segédanyag előkészítése, aprítása, keverése, töltése, formázása, szükséges tartósítási mód alkalmazása)
A vizsgafeladat időtartama: 150 perc
A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 80%
5.3.2. Központi írásbeli vizsgatevékenység
A vizsgafeladat megnevezése: –
A vizsgafeladat ismertetése: –
A vizsgafeladat időtartama: –
A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: –
5.3.3. Szóbeli vizsgatevékenység
A vizsgafeladat megnevezése: másodlagos feldolgozás
A vizsgafeladat ismertetése: a szóbeli vizsgatevékenység központilag összeállított vizsgakérdései a „Másodlagos húsipari feldolgozás” szakmai követelménymodul témaköreit tartalmazza
A vizsgafeladat időtartama: 30 perc (felkészülési idő 20 perc, válaszadási idő 10 perc)
A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 20%
5.4. A vizsgatevékenységek szervezésére, azok vizsgaidőpontjaira, a vizsgaidőszakokra, a vizsgatevékenységek vizsgatételeire, értékelési útmutatóira és egyéb dokumentumaira, a vizsgán használható segédeszközökre vonatkozó részletes szabályok:
A részszakképesítéssel kapcsolatos előírások a http://nive.hu/ weblapon érhetők el a Vizsgák menüpont alatt.
5.5. A szakmai vizsga értékelésének a szakmai vizsgaszabályzattól eltérő szempontjai: –
6. ESZKÖZ- ÉS FELSZERELÉSI JEGYZÉK

A
6.1. A képzési és vizsgáztatási feladatok teljesítéséhez szükséges eszközök minimumát meghatározó eszköz- és felszerelési jegyzék
6.2. Daraboló-, csontozó kéziszerszámok
6.3. Egyéni és csoportos munkavédelmi eszközök, berendezések
6.4. Mérőeszközök, digitális mérleg, maghőmérő, hőmérők
6.5. Másodlagos feldolgozás gépei, berendezései
6.6. Környezetvédelmi eszközök, berendezések
6.7. Anyagmozgató gépek, eszközök


A Húskészítmény gyártó tanfolyam tanfolyamra való jelentkezést az alábbi linken teheti meg.
A Húskészítmény gyártó tanfolyam tanfolyammal kapcsolatos kérdéseit az alábbi linken teheti fel.

Húskészítmény gyártó tanfolyam

OKJ Képzések, OKJ Tanfolyamok kapcsán:
A Húskészítmény gyártó tanfolyam, Tanfolyam OKJ Képzések vonatkozásában további információkat kaphat a következő linkre kattintva:  Tanfolyam OKJ Képzések.
Érdeklődhet, árajánlatot kérhet illetve kérdéseit felteheti az alábbi e-mail címen: kepzes@ioszia.hu
Téma: Húskészítmény gyártó tanfolyam, Tanfolyam, Képzés, Tanfolyamok, Képzések, OKJ Tanfolyamok, OKJ Képzések, Olcsó OKJ Tanfolyamok, Olcsó OKJ képzések, Olcsó Tanfolyamok, Olcsó Képzések, Felnőttképzés

Húsipari termékgyártó tanfolyam

A 49. sorszámú Húsipari termékgyártó megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye

1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK
1.1. A szakképesítés azonosító száma: 34 541 03
1.2. Szakképesítés megnevezése: Húsipari termékgyártó
1.3. Iskolai rendszerű szakképzésben a szakképzési évfolyamok száma: 3
1.4. Iskolarendszeren kívüli szakképzésben az óraszám: 960-1440
2. EGYÉB ADATOK
2.1. A képzés megkezdésének feltételei: iskolai előképzettség vagy bemeneti kompetenciák teljesítése
2.1.1. Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
2.1.2. Bemeneti kompetenciák: iskolai előképzettség hiányában a képzés megkezdhető a 15/2018. (VII. 9.) AM rendelettel módosított 56/2016. (VIII. 19.) FM rendelet  3. számú mellékletében az élelmiszeripari szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában
2.2. Szakmai előképzettség: –
2.3. Előírt gyakorlat: –
2.4. Egészségügyi alkalmassági követelmények: szükségesek
2.5. Pályaalkalmassági követelmények: –
2.6. Elméleti képzési idő aránya: 30%
2.7. Gyakorlati képzési idő aránya: 70%
2.8. Szintvizsga: nappali rendszerű oktatás vagy a nappali oktatás munkarendje szerint szervezett felnőttoktatás esetén kötelező
2.9. Az iskolai rendszerű képzésben az összefüggő szakmai gyakorlat időtartama:
3 évfolyamos képzés esetén a 9. évfolyamot követően 140 óra, a 10. évfolyamot követően 140 óra;
2 évfolyamos képzés esetén az első szakképzési évfolyamot követően 160 óra
3. PÁLYATÜKÖR
3.1. A szakképesítéssel legjellemzőbben betölthető munkakörök, foglalkozások

 A  B  C
 3.1.1.  FEOR száma  FEOR megnevezése  A szakképesítéssel betölthető munkakörök
 3.1.2.  7111-00  Húsfeldolgozó  Bolti hentes
 3.1.3.  7111-01  Húsfeldolgozó  Állatbontó
 3.1.4.  7111-02  Húsfeldolgozó  Állatkábító
 3.1.5.  7111-03  Húsfeldolgozó  Állatszúró
 3.1.6.  7111-09  Húsfeldolgozó  Bélfeldolgozó
 3.1.7.  7111-10  Húsfeldolgozó  Böllér
 3.1.8.  7111-13  Húsfeldolgozó  Csontozó
 3.1.9.  7111-14  Húsfeldolgozó  Disznósajtkészítő
 3.1.10.  7111-16  Húsfeldolgozó  Forrázó
 3.1.11.  7111-20  Húsfeldolgozó  Hentes és mészáros
 3.1.12.  7111-21  Húsfeldolgozó  Hús- és szalonnasózó, pácoló
 3.1.13.  7111-22  Húsfeldolgozó  Húsaprító
 3.1.14.  7111-23  Húsfeldolgozó  Húselőkészítő
 3.1.15.  7111-24  Húsfeldolgozó  Húsfüstölő
 3.1.16.  7111-25  Húsfeldolgozó  Húsipari termékgyártó
 3.1.17.  7111-26  Húsfeldolgozó  Húsosztályozó
 3.1.18.  7111-27  Húsfeldolgozó  Hús-sózó
 3.1.19.  7111-28  Húsfeldolgozó  Húsvizsgáló
 3.1.20.  7111-29  Húsfeldolgozó  Hússzeletelő
 3.1.21.  7111-30  Húsfeldolgozó  Kézi csontozó (húsipari)
 3.1.22.  7111-31  Húsfeldolgozó  Kolbászkészítő
 3.1.23.  7111-32  Húsfeldolgozó  Kolbászpározó
 3.1.24.  7111-34  Húsfeldolgozó  Mészáros
 3.1.25.  7111-36  Húsfeldolgozó  Pácoló, fűszerező
 3.1.26.  7111-38  Húsfeldolgozó  Sertéscsontozó
 3.1.27.  7111-39  Húsfeldolgozó  Sertésminősítő
 3.1.28.  7111-40  Húsfeldolgozó  Sonkafőző
 3.1.29.  7111-41  Húsfeldolgozó  Sonkatöltő
 3.1.30.  7111-42  Húsfeldolgozó  Szalámitöltő
 3.1.31.  7111-43  Húsfeldolgozó  Szalonnasózó
 3.1.32.  7111-44  Húsfeldolgozó  Szárazáru készítő
 3.1.33.  7111-48  Húsfeldolgozó  Zsírolvasztó

3.2. A szakképesítés munkaterületének rövid leírása:
A húsipari termékgyártó feladata a vágóállatok szakszerű levágása, a levágott féltestek darabolása, csontozása, formázása, különböző nyers, félkész vagy késztermékek előállítása, csomagolása és értékesítése.
A szakképesítéssel rendelkező képes:
– átvenni a munkaterületet,
– felmérni, előkészíteni a szükséges anyagokat, eszközöket,
– betartani a munka-, tűz-, környezetvédelmi, higiéniai és a minőségbiztosítási előírásokat,
– elsődleges feldolgozást és megelőző műveleteket végezni,
– darabolást, csontozást végezni,
– másodlagos feldolgozást végezni,
– félkész és késztermékeket készíteni,
– hőkezelt húskészítményeket gyártani,
– sózott, pácolt húskészítményeket gyártani,
– nyersen érlelt kolbászokat, szalámikat gyártani,
– húskonzervet készíteni,
– befejező műveleteket végezni,
– eszközöket használni, gépeket kezelni, berendezéseket üzemeltetni,
– betartani a tevékenységre vonatkozó higiéniai, minőségbiztosítási előírásokat,
– alapméréseket végezni,
– adatot rögzíteni, feldolgozni, szolgáltatni, dokumentálni,
– a félkész vagy készterméket átadni a hűtő- vagy tároló raktárnak.
3.3. Kapcsolódó szakképesítések

 A  B  C
 3.3.1.  A kapcsolódó szakképesítés, részszakképesítés, szakképesítés-ráépülés
 3.3.2.  azonosító száma  megnevezése  a kapcsolódás módja
 3.3.3.  31 541 01  Bolti hentes  részszakképesítés
 3.3.4.  21 541 01  Csontozó munkás  részszakképesítés
 3.3.5.  31 541 14  Élelmiszeripari higiéniai és minőségbiztosítási munkatárs  részszakképesítés
 3.3.6.  31 541 05  Húskészítmény gyártó  részszakképesítés
 3.3.7.  21 541 03  Vágóhídi munkás  részszakképesítés
 3.3.8.  35 541 01  Speciális állatfeldolgozó  szakképesítés-ráépülés
 3.3.9  34 541 01  Édesipari termékgyártó  azonos ágazat
 3.3.10.  54 541 01  Élelmiszeripari analitikus technikus  azonos ágazat
 3.3.11.  54 541 02  Élelmiszeripari technikus  azonos ágazat
 3.3.12.  34 541 07  Erjedés-és üdítőital-ipari termékgyártó  azonos ágazat
 3.3.13.  34 541 08  Kistermelői élelmiszerelőállító, falusi vendéglátó  azonos ágazat
 3.3.14.  34 541 04  Molnár  azonos ágazat
 3.3.15.  34 541 05  Pék  azonos ágazat
 3.3.16.  34 541 06  Szőlész-borász  azonos ágazat
 3.3.17.  34 541 09  Tartósítóipari szakmunkás  azonos ágazat
 3.3.18.  34 541 10  Tejipari szakmunkás  azonos ágazat
 3.3.19.  34 541 11  Pék-cukrász  azonos ágazat

4. SZAKMAI KÖVETELMÉNYEK

 A  B
 4.1.  A szakképesítés szakmai követelménymoduljainak az állam által elismert szakképesítések szakmai követelménymoduljairól szóló kormányrendelet szerinti
 4.2.  azonosító száma  megnevezése
 4.3.  10891-16  Mikrobiológia, higiénia és minőségbiztosítás
 4.4.  10927-16  Vágóhídi munka
 4.5.  10928-16  Darabolás, csontozás
 4.6.  10929-16  Másodlagos húsipari feldolgozás
 4.7.  10930-16  Húsipari értékesítés
 4.8.  11497-12  Foglalkoztatás I.
 4.9.  11499-12  Foglalkoztatás II.

5. VIZSGÁZTATÁSI KÖVETELMÉNYEK
5.1. A komplex szakmai vizsgára bocsátás feltételei:
Az iskolarendszeren kívüli szakképzésben az 5.2. pontban előírt valamennyi modulzáró vizsga eredményes letétele.
Az iskolai rendszerű szakképzésben az évfolyam teljesítését igazoló bizonyítványban foglaltak szerint teljesített tantárgyak – a szakképzési kerettantervben meghatározottak szerint – egyenértékűek az adott követelménymodulhoz tartozó modulzáró vizsga teljesítésével.
5.2. A modulzáró vizsga vizsgatevékenysége és az eredményesség feltétele:

 A  B  C
 5.2.1.  A szakképesítés szakmai követelménymoduljainak
 5.2.2.  azonosító száma  megnevezése  a modulzáró vizsga vizsgatevékenysége
 5.2.3.  10891-16  Mikrobiológia, higiénia és minőségbiztosítás  írásbeli
 5.2.4.  10927-16  Vágóhídi munka  gyakorlati, szóbeli
 5.2.5.  10928-16  Darabolás, csontozás  gyakorlati, szóbeli
 5.2.6.  10929-16  Másodlagos húsipari feldolgozás  írásbeli, gyakorlati, szóbeli
 5.2.7.  10930-16  Húsipari értékesítés  gyakorlati, szóbeli
 5.2.8.  11497-12  Foglalkoztatás I.  írásbeli
 5.2.9.  11499-12  Foglalkoztatás II.  írásbeli

Egy szakmai követelménymodulhoz kapcsolódó modulzáró vizsga akkor eredményes, ha a modulhoz előírt feladat végrehajtása legalább 51%-osra értékelhető.
5.3. A komplex szakmai vizsga vizsgatevékenységei és vizsgafeladatai:
5.3.1. Gyakorlati vizsgatevékenység
A) A vizsgafeladat megnevezése: Vágóhídi munka
A vizsgafeladat ismertetése: vágóállat elsődleges feldolgozása
A vizsgafeladat időtartama: 60 perc
A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 10%
B) A vizsgafeladat megnevezése: Darabolás, csontozás
A vizsgafeladat ismertetése: elvégzi a vágóállat testtáji darabolását, húsrészekre bontását, csontozását, osztályozását
A vizsgafeladat időtartama: 90 perc
A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 20%
C) A vizsgafeladat megnevezése: Másodlagos feldolgozás
A vizsgafeladat ismertetése: húskészítmény gyártása (alapanyag, segédanyag előkészítése, aprítása, keverése, töltése, formázása, szükséges tartósítási mód alkalmazása)
A vizsgafeladat időtartama: 90 perc
A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 30%
D) A vizsgafeladat megnevezése: Húsipari értékesítés
A vizsgafeladat ismertetése: elvégzi a hús, húskészítmény előkészítését, kiszolgálja a vevőket
A vizsgafeladat időtartama: 30 perc
A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 10%
5.3.2. Központi írásbeli tevékenység
A vizsgafeladat megnevezése: Szakmai számítások, Mikrobiológiai, higiéniai minőségbiztosítási ismeretek
A vizsgafeladat ismertetése:
Az írásbeli vizsgafeladat két részből áll:
Szakmai számítások végzése 70%
Mikrobiológiai, higiéniai minőségbiztosítási ismeretek 30%
A vizsgafeladat időtartama: 90 perc
A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 10%
5.3.3. Szóbeli vizsgatevékenység
A vizsgafeladat megnevezése: Húsipari termékgyártás
A vizsgafeladat ismertetése: a szóbeli vizsgatevékenység központilag összeállított vizsgakérdései az alábbi szakmai követelménymodulok témaköreit mindegyikét tartalmazzák: vágóhídi munka; darabolás, csontozás; másodlagos húsipari feldolgozás; húsipari értékesítés
A vizsgafeladat időtartama: 30 perc (felkészülési idő 20 perc, válaszadási idő 10 perc)
A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 20%
5.4. A vizsgatevékenységek szervezésére, azok vizsgaidőpontjaira, a vizsgaidőszakokra, a vizsgatevékenységek vizsgatételeire, értékelési útmutatóira és egyéb dokumentumaira, a vizsgán használható segédeszközökre vonatkozó részletes szabályok:
A szakképesítéssel kapcsolatos előírások a http://nive.hu/ weblapon érhetők el a Vizsgák menüpont alatt.
5.5. A szakmai vizsga értékelésének a szakmai vizsgaszabályzattól eltérő szempontjai: –

6. ESZKÖZ- ÉS FELSZERELÉSI JEGYZÉK

 A
 6.1.  A képzési és vizsgáztatási feladatok teljesítéséhez szükséges eszközök minimumát meghatározó eszköz- és felszerelési jegyzék
 6.2.  Konvejor sorok és vagy magaspálya
 6.3.  Elsődleges feldolgozás gépei kéziszerszámok
 6.4.  Másodlagos feldolgozás gépei és kéziszerszámai
 6.5.  Daraboló és csontozó kéziszerszámok és csomagoló berendezések
 6.6.  Egyéni és csoportos munkavédelmi eszközök, berendezések
 6.7.  Mérőeszközök, digitális mérleg, maghőmérő, hőmérők
 6.8.  Húsbolti elektromos gépek
 6.9.  Árutároló eszközök a húsboltban
 6.10.  Eladáshoz szükséges eszközök, pénztárgép, árazógép
 6.11.  Környezetvédelmi eszközök, berendezések
 6.12.  Anyagmozgató gépek, eszközök
 6.13.  Alapvető laboratóriumi eszközök

7. EGYEBEK

A Húsipari termékgyártó tanfolyam tanfolyamra való jelentkezést az alábbi linken teheti meg.
A Húsipari termékgyártó tanfolyam tanfolyammal kapcsolatos kérdéseit az alábbi linken teheti fel.

Húsipari termékgyártó tanfolyam

OKJ Képzések, OKJ Tanfolyamok kapcsán:
A Húsipari termékgyártó tanfolyam, Tanfolyam OKJ Képzések vonatkozásában további információkat kaphat a következő linkre kattintva:  Tanfolyam OKJ Képzések.
Érdeklődhet, árajánlatot kérhet illetve kérdéseit felteheti az alábbi e-mail címen: kepzes@ioszia.hu
Téma: Húsipari termékgyártó tanfolyam, Tanfolyam, Képzés, Tanfolyamok, Képzések, OKJ Tanfolyamok, OKJ Képzések, Olcsó OKJ Tanfolyamok, Olcsó OKJ képzések, Olcsó Tanfolyamok, Olcsó Képzések, Felnőttképzés

Önnek indítja ismételten az új évben is az „IOSZIA” Felnőttképző Intézmény a Száraztészta gyártó szakmai képzést, a szakképzésről szóló törvény szerinti, állam által elismert szakképesítést biztosító tanfolyamot. Képzésünk az ország bármely pontján, kedvezőbb, költséghatékony megoldás lehet az általunk szervezett helyen, lakóhelyéhez legközelebb. Mind egyéni, mind céges-csoportos megrendeléseket is várunk és fogadunk! A Száraztészta gyártó szakmai képzési programjában meghatározott tananyag elsajátítása után Képes lesz felkészülni a munkára és előkészíteni a munkafolyamatokat. A száraztészta készítéséhez szükséges alap -, járulékos és segédanyagok tulajdonságainak, minőségi követelményeinek ismeretében és alkalmazva a receptúrákat és gyártástechnológiát, különböző száraztészta típusokat állít össze. Tudja a feldolgozott tészta elkészítésénél használni a száraztészta készítés gépeit, berendezéseit, a szárítás előtt a tészta típusának megfelelően formázni, szakszerűen szárítani. Képes a csomagolóanyagok típusainak ismeretében beállítani a csomagolási súlyokat, majd becsomagolni és termékcímkével látni el a száraztésztát, az elkészült termékeket megfelelő körülmények között tárolni és raktározni. Betartja a higiéniai, élelmiszer biztonsági és balesetvédelmi szabályokat, előírásokat.
A betölthető munkakörök: 7. Ipari és építőipari foglalkozások – 7114 Pék, édesipari termékgyártó Száraztészta gyártó
Száraztészta gyártó képzés Felnőttképzési engedély (E-000526/2014/B045) alapján folytatott szakmai képzés azonosító száma: SzPk-00082-16-21 3 07 2 /1

A képzés megkezdésének feltételei:

  • Iskolai előképzettség:nyolcadik évfolyam elvégzésével tanúsított alapfokú iskolai végzettség
  • Szakmai előképzettség: szakmai előképzettséghez nem kötött
  • Egészségügyi alkalmassági követelmények szükséges, éspedig: 27/2000. (IX. 30.) EüM rendelet a munkaköri, szakmai, illetve személyi higiénés alkalmasság orvosi vizsgálatáról és véleményezéséről szóló 33/1998. (VI. 24.) NM rendelet módosításáról
  • Előírt gyakorlati idő: nem szükséges
  • Egyéb feltételek: szükséges, éspedig: az előírt iskolai végzettség hiányában sikeres bemeneti kompetenciamérés eredményeképpen is be lehet kapcsolódni a képzésbe.

A szakmai programkövetelmény moduljai:
SzPk-00082-16-21 3 07 2 /1 /M-01 Száraztésztagyártás anyagai és azok előkészítése
SzPk-00082-16-21 3 07 2 /1 /M-02 Száraztésztagyártás eszközei, technológiája
SzPk-00082-16-21 3 07 2 /1 /M-03 A száraztészta csomagolása, tárolása, raktározása

Elmélet/gyakorlat aránya: 30%-elmélet, 70%-gyakorlat
A képzés óraszáma: 400 óra

A szakmai végzettség megszerzését igazoló dokumentum/Tanúsítvány kiadásának feltételei:
– a képzés felnőttképzési szerződésben megjelölt óraszámának hetven százalékán való részvétel, és
– a szakmai záró beszámoló sikeres teljesítése
A képzés eredményességét, a munkavállalás-munkahelykeresés sikerét, vagy a betöltött állásban való eredményesebb munkát szolgáló felnőttképzéshez kapcsolódó szolgáltatásunk: Előzetes tudásszint-mérés, Hatékonyság növelés, Munkavállalás elősegítése

 Száraztészta gyártó Tanfolyam

Önnek indítja ismételten az új évben is az „IOSZIA” Felnőttképző Intézmény az Élelmezésvezető szakmai képzést, a szakképzésről szóló törvény szerinti, állam által elismert szakképesítést biztosító tanfolyamot. Képzésünk az ország bármely pontján, kedvezőbb, költséghatékony megoldás lehet az általunk szervezett helyen, lakóhelyéhez legközelebb. Mind egyéni, mind céges-csoportos megrendeléseket is várunk és fogadunk! Az Élelmezésvezető szakmai képzési programjában meghatározott tananyag elsajátítása után képes lesz a közétkeztetésben ellátásban részesülő különböző csoportok táplálkozásának megszervezésére a különböző diéták jellemzői alapján, a fogyasztható és tiltott élelmiszereinek figyelembevételével, a mindennapi munkája során a különböző korcsoportok és betegségben, allergiában szenvedők szükségleteinek azonosítására, a számukra tiltott és ajánlható élelmiszerek megismerésére és alkalmazására. Képes önállóan eldönteni az egyes diétákban adható vagy tiltott élelmiszereket, összeállítani az adott diétákra, betegségekre vonatkozó étlapot, a közétkeztetés által összeállított ételek tápanyag-összetételét kiszámolni, energiatartalmát meghatározza, allergénjeit azonosítja. Az élelmezésvezető irányítói, vezetői feladatokat lát el a közétkeztetés területén működő üzemegységben. Az élelmezés irányítása során megbeszéli a kollégákkal a feladatokat, kiadni a napi munkafeladatokat, kialakítani a munkarendet. Saját hatáskörében és felelősségkörében alkalmazza a munkaviszonyra vonatkozó jogszabályokat. A közétkeztetés rendszerében elhelyezi saját üzemét és alkalmazza a rá vonatkozó jogszabályokat. Az áruforgalmi feladatokat irányítja, minőségbiztosítási előírások alapján szervezi és felügyeli azokat. Elvégzi és felelősséget vállal a dokumentáció teljes körű elvégzésért és a dokumentumok tartalmáért. Folyamatosan képes követni a jogszabályi változásokat és a továbbképzési lehetőségeket. Önállóan elkészíti a közétkeztetésben készülő ételekre vonatkozóan a gyártmánylapot, tápértéket kiszámolja, allergéneket jelöli. Felelősséggel tartozik a tevékenységi körében használt vagyontárgyak, alapanyagok, eszközök, berendezések megóvásáért és azokkal való anyagi elszámolásért. A leltározás és a raktár-elszámoltatást irányítja és felelősséget vállal a tartalmáért, esetleges probléma esetén igyekszik annak hatékony és gyors kivizsgálására.
A betölthető munkakörök: Gazdasági, igazgatási, érdekképviseleti vezetők, törvényhozók 1332 Vendéglátó tevékenységet folytató egység vezetője Élelmezésvezető
Az Élelmezésvezető  képzés Felnőttképzési engedély (E-000526/2014/B044) alapján folytatott szakmai képzés azonosító száma:  SzPk-00069-15-18 0 01 3

A képzés megkezdésének feltételei:

  • Iskolai előképzettség: szakiskolai középfokú végzettség
  • Szakmai előképzettség: a javaslatban szereplő, OKJ szerinti szakmacsoportba tartozó szakképesítés(ek), éspedig
    54 11 01 Vendéglátásszervező-vendéglős,
    35 811 02 Vendéglátó-üzletvezető,
    34 811 04 Szakács, Vendéglátóipari ágazati szakmai érettségi végzettség
    55 812 01 0010 55 02 Vendéglátó szakmenedzser vagy a végzettségeknek megfelelő jogelőd szakképesítések
  • Egészségügyi alkalmassági követelmények szükséges éspedig: Egészségügyi alkalmassági igazolás
  • Előírt gyakorlati idő: Vendéglátó üzletben vagy közétkeztetésben megszerzett 2 éves szakmai gyakorlat.
  • Egyéb feltételek: Alapvető informatikai ismertekkel rendelkezik (szövegszerkesztés, internethasználat, Excel)

A szakmai programkövetelmény moduljai:
SzPk-00069-15-18 0 01 3 /M-01 Egészséges és diétás életmódra vonatkozó táplálkozási és élelmiszer ismeretek
SzPk-00069-15-18 0 01 3 /M-02 Élelmezésvezetői tevékenységek
SzPk-00069-15-18 0 01 3 /M-03 Higiéniai és munkavédelmi ismeretek

Elmélet/gyakorlat aránya: 60%-elmélet, 40%-gyakorlat
A képzés óraszáma: 200 óra

A szakmai végzettség megszerzését igazoló dokumentum/Tanúsítvány kiadásának feltételei:
– a képzés felnőttképzési szerződésben megjelölt óraszámának hetven százalékán való részvétel, és
– a szakmai záró beszámoló sikeres teljesítése
A képzés eredményességét, a munkavállalás-munkahelykeresés sikerét, vagy a betöltött állásban való eredményesebb munkát szolgáló felnőttképzéshez kapcsolódó szolgáltatásunk: Előzetes tudásszint-mérés, Hatékonyság növelés, Munkavállalás elősegítése

 Élelmezésvezető Tanfolyam

Csontozó munkás részszakképesítés, OKJ-s, a szakképzésről szóló törvény szerinti, állam által elismert részszakképesítést biztosító képzés indul az új évben is az „IOSZIA” Felnőttképző Intézménynél! Intézményünk a munkavállaló felnőttek számára az egész életpályán át biztonságos tanulási feltételt biztosít. A részszakképesítés képzési programjában meghatározott tananyag elsajátítása után  tudni fogja, hogy hogyan kell fél testeket, negyed-testeket testtájakra darabolni, húsrészeket csontozni, formázni, kivágni a megrendelő igénye szerint.
A szakképesítéssel betölthető munkakörök: Csontozó, Húsaprító, Húselőkészítő, Húsosztályozó, Húsvizsgáló, Hússzeletelő, Kézi csontozó (húsipari), Sertéscsontozó
A tanfolyam sikeren befejezése után fejlesztheti tudását és  Intézményünknél kedvezményesen megszerezheti a (34 541 03) Húsipari termékgyártó szakképesítést.

Csontozó munkás részszakképesítés OKJ tanfolyam, Felnőttképzési engedély (E-000526/2014/A104) alapján folytatott képzés azonosító száma: 21 541 01
Az Élelmiszeripar szakmacsoportban a szakképesítés szintje: alapfokú részszakképesítés

A képzés megkezdésének feltételei:

  • Iskolai előképzettség: alapszintű, befejezett iskolai végzettséget nem igényel
  • Egészségügyi alkalmassági követelmények: szükségesek

Elmélet/gyakorlat aránya: 20%-elmélet, 80%-gyakorlat
Iskolarendszeren kívüli szakképzésben a maximális óraszám: 360 óra

Képzési Modulok listája:

  • 10891-16 Mikrobiológia, higiénia és minőségbiztosítás
  • 10928-16 Darabolás, csontozás

A szakmai vizsgára bocsátás feltétele: valamennyi modulból a modulzáró vizsga eredményes letétele.
A komplex szakmai vizsga vizsgatevékenységei: gyakorlat, szóbeli
A képzés eredményességét, a munkavállalás-munkahelykeresés sikerét, vagy a betöltött állásban való eredményesebb munkát szolgáló felnőttképzéshez kapcsolódó szolgáltatásunk: Előzetes tudásszint-mérés, Hatékonyság növelés, Munkavállalás elősegítése.

Csontozó munkás OKJ Képzés

 

A Tejtermékgyártó részszakképesítés OKJ Képzést, a szakképzésről szóló törvény szerinti, állam által elismert részszakképesítést biztosító tanfolyamot Önnek indítja ismételten az új évben is az „IOSZIA” Felnőttképző Intézmény. Képzésünk az ország bármely pontján, kedvezőbb, költséghatékony megoldás lehet az általunk szervezett helyen, lakóhelyéhez legközelebb.
Tejtermékgyártóként Ön képes lesz a különböző tejtermékek (a friss fogyasztású, savanyított, alvasztott, tartós termékek, valamint a vaj, sajt, ömlesztett sajt, sajtkészítmény, túró) technológiai műveleteinek szakszerű, önálló gazdaságos végrehajtására.
A részszakképesítéssel betölthető munkakörök: Elsődleges tejkezelő, Friss és tartós tejtermékek gyártója, Gomolyaalapanyag-készítő, Kefir-, joghurtkészítő, Tej-, tejszínpasztőröző és -sterilező, Tejcsomagoló, Tejfejtő, Tejfeldolgozó, Tejföl- és túrókészítő, Tejporkészítő, Tejtermék előkészítő, Tejtermékgyártó, Üzemi tejátvevő, Vajkészítő, Vajleszedő, Tejipari gép kezelője
A tanfolyam sikeres elvégzése után folytathatja tanulmányait további kedvezményekkel és elvégezheti Intézményünknél további kedvezmények igénybevételével az (34 541 02) Élelmiszeripari szakmunkás szakképesítést nyújtó OKJ tanfolyamot.
Tejtermékgyártó OKJ tanfolyam, Felnőttképzési engedély (E-000526/2014/A032) alapján folytatott képzés azonosító száma: 31 541 09
Az Élelmiszeripar szakmacsoportban a szakképesítés szintje: alsó középfokú részszakképesítés

A képzés megkezdésének feltételei: iskolai előképzettség vagy bemeneti kompetenciák teljesítése
– Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
– Bemeneti kompetenciák: iskolai előképzettség hiányában a képzés megkezdhető az 56/2016. (VIII. 19.)  FM rendelet 3. mellékletben az élelmiszeripari szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában.
– Szakmai előképzettség: –
– Előírt gyakorlat: –
– Egészségügyi alkalmassági követelmények: szükségesek
– Pályaalkalmassági követelmények: –

Elmélet/gyakorlat aránya: 30%-elmélet, 70%-gyakorlat
Iskolarendszeren kívüli szakképzésben a maximális óraszám: 720 óra

Képzési Modulok listája:
– 10900-16 Tejtermékgyártás
– 10890-16 Élelmiszeripari vállalkozások működtetése

A szakmai vizsgára bocsátás feltétele: valamennyi modulból a modulzáró vizsga eredményes letétele.
A komplex szakmai vizsga vizsgatevékenységei: gyakorlati, szóbeli
A képzés eredményességét, a munkavállalás-munkahelykeresés sikerét, vagy a betöltött állásban való eredményesebb munkát szolgáló felnőttképzéshez kapcsolódó szolgáltatásunk: Előzetes tudásszint-mérés, Hatékonyság növelés, Munkavállalás elősegítése

Tejtermékgyártó OKJ Képzés

 

Önnek indítja ismételten az új évben is az „IOSZIA” Felnőttképző Intézmény Szőlész-borász szakképesítés OKJ Képzést, a szakképzésről szóló törvény szerinti, állam által elismert szakképesítést biztosító tanfolyamot. A Szőlész-borász szakképesítés OKJ képzés elvégzése után akár saját vállalkozást indíthat vagy folytathatja tanulmányait a  (35 811 01) Sommelier szakképesítést adó OKJ képzésen további kedvezményekkel! Képzésünk az ország bármely pontján, kedvezőbb, költséghatékony megoldás lehet az általunk szervezett helyen, lakóhelyéhez legközelebb.
Szőlész-borász tanfolyamunkon megtanulhat mindent a szőlőtermesztéssel összefüggő feladatokról, mint például a metszés, oltás, vagy a szüretelés.
A szakképesítéssel betölthető munkakörök: Szőlész, borász (mezőgazdasági), Szőlő- és gyümölcstermesztő, Szőlőmunkás, Szőlőoltó, -metsző, Szőlőtermesztő, Vincellér
Szőlész-borász OKJ tanfolyam, Felnőttképzési engedély (E-000526/2014/A108) alapján folytatott képzés azonosító száma: 34 541 06
Az Élelmiszeripar szakmacsoportban a szakképesítés szintje: alsó középfokú szakképesítés

A képzés megkezdésének feltételei: iskolai előképzettség vagy bemeneti kompetenciák teljesítése
– Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség, vagy iskolai előképzettség hiányában
– Bemeneti kompetenciák: iskolai előképzettség hiányában a képzés megkezdhető a 15/2018. (VII. 9.) AM rendelettel módosított 56/2016. (VIII. 19.)  FM rendelet 3. számú mellékletében az élelmiszeripari szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában
– Egészségügyi alkalmassági követelmények: szükségesek

Elmélet/gyakorlat aránya: 30%-elmélet, 70%-gyakorlat
Iskolarendszeren kívüli szakképzésben a maximális óraszám: 1440 óra

Képzési Modulok listája:
– 10947-12 A szőlőtermesztés gyakorlata

– 10945-12 A szőlőtermesztés technológiája
– 10944-12 Borászati gyakorlat
– 10906-12 Borászati technológia
– 10946-12 A szőlőtermesztés szakmai gépei
– 10943-12 Borászati szakmai gépek
– 10948-12 Szőlész-borász alapmérések, vizsgálatok
– 10890-16 Élelmiszeripari vállalkozások működtetése
– 11497-12 Foglalkoztatás I.
– 11499-12 Foglalkoztatás II.
– 11500-12 Munkahelyi egészség és biztonság

A szakmai vizsgára bocsátás feltétele: valamennyi modulból a modulzáró vizsga eredményes letétele.
A komplex szakmai vizsga vizsgatevékenységei: gyakorlati, írásbeli, szóbeli
A képzés eredményességét, a munkavállalás-munkahelykeresés sikerét, vagy a betöltött állásban való eredményesebb munkát szolgáló felnőttképzéshez kapcsolódó szolgáltatásunk: Előzetes tudásszint-mérés, Hatékonyság növelés, Munkavállalás elősegítése

Szőlész-borász OKJ Képzés

 

Pék szakképesítés, OKJ-s, a szakképzésről szóló törvény szerinti, állam által elismert szakképesítést biztosító képzés indul az új évben is az „IOSZIA” Felnőttképző Intézménynél! Képzésünket az ország bármely pontján megvalósítjuk. Intézményünk a munkavállaló felnőttek számára az egész életpályán át biztonságos tanulási feltételt biztosít. A Pék képzés sikeres elvégzése után kenyereket, különféle péksüteményeket és még mézeskalácsokat is készítenek. Tanfolyamunkat elvégzett emberek, szakmával rendelkezők helyt állnak a megnövekedett igényeknek a szakma területén.
A szakképesítés betölthető munkakörök: Pék, Sütőipari és gyorspékségi munkás, Mézeskalács-készítő , Gyorspékségi sütő és eladó, Dagasztó
Pék szakképesítés OKJ tanfolyam, Felnőttképzési engedély (E-000526/2014/A105) alapján folytatott képzés azonosító száma: 34 541 05
A Élelmiszer szakmacsoportban a szakképesítés szintje: alsó középfokú szakképesítés

A képzés megkezdésének feltételei: iskolai előképzettség vagy bemeneti kompetenciák teljesítése
– Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
– Bemeneti kompetenciák: iskolai előképzettség hiányában a képzés megkezdhető a 15/2018. (VII. 9.) AM rendelettel módosított 56/2016. (VIII. 19.)  FM rendelet 3. mellékletben az élelmiszeripari szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában.
– Egészségügyi alkalmassági követelmények: szükségesek

Elmélet/gyakorlat aránya: 40%-elmélet, 60%-gyakorlat
Iskolarendszeren kívüli szakképzésben a maximális óraszám: 1440 óra

Képzési Modulok listája:
– 11945-16 Sütőipari alapismeretek
– 11837-16 Sütőipari ismeretek
– 11919-16 Élelmiszerelőállítási alapismeretek
– 10942-16 Mézeskalács készítés
– 11497-12 Foglalkoztatás I.
– 11499-12 Foglalkoztatás II.

A szakmai vizsgára bocsátás feltétele: valamennyi modulból a modulzáró vizsga eredményes letétele.
A komplex szakmai vizsga vizsgatevékenységei: gyakorlat, szóbeli, írásbeli
A képzés eredményességét, a munkavállalás-munkahelykeresés sikerét, vagy a betöltött állásban való eredményesebb munkát szolgáló felnőttképzéshez kapcsolódó szolgáltatásunk: Előzetes tudásszint-mérés, Hatékonyság növelés, Munkavállalás elősegítése.

Pék OKJ Képzés