Our Blog

0

Szakács OKJ - Keszthely - Zalaegerszeg - Felnőttképzés - IOSZIA

Képzés megnevezése: SzakácsEngedélyszám:  E-000526/2014/A016

OKJ azonosító: 34 811 04

A képzés óraszáma: 1080 óra

Önnek indítja az „IOSZIA” Felnőttképző Intézmény az új évben a Szakács olcsó OKJ Képzést, a szakképzésről szóló törvény szerinti, állam által elismert szakképesítést biztosító tanfolyamot. Képzésünk az ország bármely pontján, kedvezőbb, költséghatékony megoldás lehet az általunk szervezett helyen, lakóhelyéhez legközelebb. Mind egyéni, mind céges-csoportos megrendeléseket is várunk és fogadunk!  A Szakács hiányszakma. Az OKJ képzés sikeres befejezése után garantáltan lesz munkája! Az „IOSZIA” Felnőttképző Intézmény Vizsgaközpont és Nyelvvizsgahely a tanfolyam mellé kínál nyelvi képzést, ingyenes szintfelmérőt biztosít, hogy egy nyelvvizsga megszerzése után az Uniós elvárásoknak megfelelő szakmai és nyelvi tudással rendelkező szakmunkás legyen itthon és külföldön egyaránt. A képzési programban meghatározott tananyag elsajátítása után a korszerű vendéglátás követelményeinek megfelelő feladatokat tud ellátni: a vendégek elvárásainak megfelelő ételválaszték kialakítása és elkészítése, valamint az elkészített ételek megfelelő minőségi színvonalon történő tálalása a vendégek számára éttermekben és egyéb helyszíneken lévő vendéglátó-ipari egységekben, háztartásokban.
A szakképesítéssel betölthető munkakörök: Étkezdei szakács, Grill szakács, Hajószakács, Hidegkonyhai szakács, Közétkeztetési szakács, Melegkonyhai szakács, Pizzakészítő szakács
Szakács OKJ tanfolyam, Felnőttképzési engedély (E-000526/2014/A016) alapján folytatott képzés azonosító száma: 34 811 04
A Vendéglátás-turisztika szakmacsoportban a szakképesítés szintje: alsó középfokú szakképesítés

A Szakács szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:
A szakács feladata a korszerű vendéglátás követelményeinek megfelelő feladatok ellátása: a vendégek elvárásainak megfelelő ételválaszték kialakítása és elkészítése, valamint az elkészített ételek megfelelő minőségi színvonalon történő tálalása a vendégek számára éttermekben és egyéb helyszíneken lévő vendéglátó-ipari egységekben.

A Szakács szakképesítéssel rendelkező képes:
Napi és alkalmi étrendet, étlapot, időszakos ajánlatokat összeállítani az ételekhez a nyersanyagokat és azok mennyiségét meghatározni felmérni a meglévő készletek mennyiségét árut átvenni előkészíteni és rendeltetésszerűen használni a munkaterületet, gépeket, berendezéseket, eszközöket, kézi szerszámokat nyersanyagokat előkészíteni a konyhatechnológiai eljárásokat tudatosan alkalmazni különféle ételeket készíteni az elkészített ételeket melegen illetve hidegen tartani, a szakmaiság, a praktikusság és az esztétikusság figyelembe vételével az ételeket megtálalni, díszíteni a maradványokat kezelni a segédszemélyzet munkáját összehangolni, irányítani feladatait az élelmiszerbiztonsági követelményeknek megfelelően végezni technológiai műveletek leírásait idegen nyelven megérteni, felhasználni

A képzés megkezdésének feltételei:
– Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség, vagy iskolai előképzettség hiányában
– Bemeneti kompetenciák: a képzés megkezdhető a 29/2016. (VIII. 26.) NGM rendelettel módosított 27/2012. (VIII. 27.) NGM rendelet 3. számú mellékletében az Vendéglátás-turisztika szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában
– Egészségügyi alkalmassági követelmények: szükségesek
– Pályaalkalmassági követelmények: szükségesek

Képzési Modulok listája:
– 11518-16 Élelmiszerismeret
– 11561-16 Gazdálkodási ismeretek
– 12096-16 Szakács szakmai idegen nyelv
– 12094-16 Ételkészítési ismeretek alapjai
– 12095-16 Ételkészítési ismeretek 
– 11519-16 Élelmiszerbiztonsági alapismeretek
– 11497-12 Foglalkoztatás I.
– 11499-12 Foglalkoztatás II.

A szakmai vizsgára bocsátás feltétele: valamennyi modulból a modulzáró vizsga eredményes letétele. 
A komplex szakmai vizsga vizsgatevékenységei: gyakorlat, szóbeli, írásbeli,
A képzés eredményességét, a munkavállalás-munkahely keresés sikerét, vagy a betöltött állásban való eredményesebb munkát szolgáló felnőttképzéshez kapcsolódó szolgáltatásunk: Előzetes tudásszint-mérés, Hatékonyság növelés, Munkavállalás elősegítése

A tanfolyammal kapcsolatban érdeklődjön az illetékes Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán!

Jelentkezés


    [recaptcha theme:dark size:compact]

    A jelentkezési lap kitöltésével Ön hozzájárul, hogy adatait a weboldal tárolja és kezelje.

    Szakács

    Képzés megnevezése: Szakács
    OKJ azonosító: 34 811 04
    Nyilvántartási szám: E-000526/2014/A016
    Képzés helyszínei: Keszthely, Zalaegerszeg
    Óraszám: 1080 óra
    Elmélet és gyakorlat óraszáma:
    352 elméleti; 728 gyakorlati óra

    A szakképesítés rövid leírása:

    A szakács feladata a korszerű vendéglátás követelményeinek megfelelő feladatok ellátása: a vendégek elvárásainak megfelelő ételválaszték kialakítása és elkészítése, valamint az elkészített ételek megfelelő minőségi színvonalon történő tálalása a vendégek számára éttermekben és egyéb helyszíneken lévő vendéglátó-ipari egységekben.

    A szakképesítéssel rendelkező képes:

    • napi és alkalmi étrendet, étlapot, időszakos ajánlatokat összeállítani
    • az ételekhez a nyersanyagokat és azok mennyiségét meghatározni
    • felmérni a meglévő készletek mennyiségét
    • árut átvenni
    • előkészíteni és rendeltetésszerűen használni a munkaterületet, gépeket, berendezéseket, eszközöket,
    • kézi szerszámokat
    • nyersanyagokat előkészíteni
    • a konyhatechnológiai eljárásokat tudatosan alkalmazni
    • különféle ételeket készíteni
    • az elkészített ételeket melegen illetve hidegen tartani,
    • a szakmaiság, a praktikusság és az esztétikusság figyelembe vételével az ételeket megtálalni, díszíteni
    • a maradványokat kezelni
    • a segédszemélyzet munkáját összehangolni, irányítani
    • feladatait az élelmiszerbiztonsági követelményeknek megfelelően végezni
    • technológiai műveletek leírásait idegen nyelven megérteni, felhasználni

    A képzés moduljai:

    11518-16 Élelmiszerismeret

    11561-16 Gazdálkodási ismeretek

    12096-16 Szakács szakmai idegen nyelv

    12094-16 Ételkészítési ismeretek alapjai

    12095-16 Ételkészítési ismeretek

    11519-16 Élelmiszerbiztonsági alapismeretek

    11497-12 Foglalkoztatás I.

    11499-12 Foglalkoztatás II.

    Bemeneti feltételek:

    Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség

    Bemeneti kompetenciák iskolai előképzettség hiányában: igen/nem: a képzés megkezdhető 29/2016. (VIII. 26.) NGM rendelettel módosított 27/2012. (VIII. 27.) NGM rendelet 3. számú mellékletében a Vendéglátás-turisztika szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában

    Egészségügyi alkalmassági követelmények: szükségesek

    Pályaalkalmassági követelmények: szükségesek

    Életkor: Betöltött 16. életév és tankötelezettség teljesítése

    A résztvevők kiválasztásának a módja:

    írásbeli és szóbeli szakmai alkalmassági vizsgálat,foglalkozás egészségügyi alkalmassági vizsgálat

    A tanfolyammal kapcsolatban érdeklődjön a lakóhelye szerinti területileg illetékes Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán!

    Képző elérhetőségei:

    E-mail: nikolett.h@ioszia.hu, WEB: www.felnottkepzes.hu, Telefon: +36 (30) 586-32-29

    © “IOSZIA” Duális Szakképzési és Felnőttképzési Intézmény.
    “IOSZIA” – For the People… Partnereink, Referenciáink
    ECL NYELVVIZSGA VIZSGAHELY AZ: 1769, EURO EXAM NYELVVIZSGA VIZSGAHELY AZ: 1894, ECDL VIZSGAHELY AZ: 518
    Felnőttképzési tevékenységet igazoló engedélyszám: E-000526/2014 
    Adószáma: 13531223-2-42, Cégjegyzékszáma: 01-09-283044 – Felnőttképzés
    “IOSZIA” OKJ Képzések – OKJ Tanfolyamok – Nyelvtanfolyamok – Nyelvvizsgák! Oldaltérkép

    Szakács OKJ Képzés