Our Blog

Sajtkészítő tanfolyam

OKJ száma: 31 541 07 – Jelentkezzen most!
Tanfolyam típusa: OKJ-s szakképesítő
Engedélyszám: E-000526/2014/A106

Nem is olyan régen még mindenki otthon, saját maga készítette a családi sajtot, és nem bizalmatlanul válogatott a bolt hideg pultjában az előre felszeletelt áruk között. A házi sajtot minden készítő saját szájíze szerint fűszerezte, és pontosan tudta, mi került bele, ellentétben a bolti gurigákkal, melyekről csak remélhetjük a legjobbakat. De tényleg, mi is kerül a sajtba? Mitől lesz kemény, vagy éppen krémesen lágy? Hogyan nyeri el a formáját, mennyi tejből készül? Egyáltalán, mit kell csinálni, hogy a tejből ne kefir, túró, de ne is vaj vagy tejföl legyen, hanem sajt?

Szeretné elsajátítani a sajtkészítés minden trükkjét? Netán saját vállalkozást szeretne indítani? Észrevette már, mennyire drágák a sajtok? Pedig ha belelát a készítésébe, rájön, hogy fele annyiért állítható elő. Ha elvégzi tanfolyamunkat, minderre könnyedén képes lesz!
Sajtkészítő tanfolyamunk keretében ismerheti meg a sajtkészítés alapjait. Ha álláskereső, e szakmával könnyebben talál munkát. Ha kellemes, nyugodt környezetben, stresszmentes, változatos munkára vágyik, ha saját vállalkozást szeretne indítani, anyagi biztonságot szeretne magának és családjának, szintén e képesítés eredményezi céljai elérését. Amennyiben pedig Önnek arra is igénye van, itt kiélheti a kreativitását! Ha a Sajtkészítő tanfolyamunkra jelentkezik, mindezen álmai valóra válhatnak.

A Sajtkészítő feladata a különböző típusú sajtok (friss, érlelt), valamint a túró technológiai műveleteinek szakszerű, önálló, gazdaságos végrehajtása a munka-, tűz-, környezetvédelmi és higiéniai követelmények maradéktalan betartásával.

A Sajtkészítő OKJ képzésünk rugalmas időrenddel, kevés utazási költséggel, minimális ráfordítási idővel, lakóhelyének közelében, vonzáskörzetében, színvonalas, szakmailag felkészült, naprakész, megbízható tudással és gyakorlattal rendelkező oktatókkal áll az Ön rendelkezésére igényei, tervei, döntése szerint. Olcsó OKJ Tanfolyamunk kiváló, etikus képzést garantál, magas minőségben, a mindenkori jogszabályi környezetnek megfelelően, segítőkész, gyors, nagy szakmai tudású, szorgalmas munkatársak segítségével.

Mindenben, az adminisztrációs feladatoktól kezdve egészen a vizsgáig törekszünk a képzésben résztvevők maximális elégedettségére. A képzés alatt végigkísérjük, támogatjuk, folyamatosan tájékoztatjuk őket. OKJ Képzéseinken, Tanfolyamainkon nincs rejtett, bújtatott költség: ingyenes a jegyzet, az elméleti tudásszint felmérés, a szükséges tananyag árát a részvételi díj tartalmazza.

A Sajtkészítő tanfolyamon az elméleti és a gyakorlati képzési helyszínt is biztosítjuk, melyek jó pozíciójuknak köszönhetően vidékről is könnyen megközelíthetők és megfelelő infrastrukturális eszközökkel vannak felszerelve az érvényben lévő jogszabályi feltételek szerint, ezáltal segítve hozzá a képzésben résztvevőket a modulzáró vizsgák teljesítéséhez, és a sikeres szakmai záróvizsga megszerzéséhez. Kiváló oktatókkal, tanárokkal, szakemberekkel dolgozunk, akik lelkiismeretesen készítik fel Önt a záróvizsgára, illetve a tudás elsajátítása mellett együttesen segítik és támogatják Önt. A Sajtkészítő tanfolyam résztvevői kedvezményes áron juthatnak hozzá a képzéshez szükséges kiegészítő tananyaghoz. Nem kell tehát több tízezer forintot költeni gyorsan elavuló jegyzetekre, tankönyvekre. Tananyagaink segítségével még inkább arra törekszünk, hogy a képzésben résztvevőknek minden eszközt és feltételt biztosítsunk a sikeres tanuláshoz és vizsgákhoz.

Megszokott környezetben vizsgázhat, vizsgafelkészítőkön vehet részt. A Sajtkészítő tanfolyamon megszerzett OKJ-s bizonyítvány teljes mértékben egyenértékű az iskolarendszerű (szakiskola stb) képzés keretében megszerzett bizonyítvánnyal. Mindkét oktatási rendszer esetében a képzés modulrendszerben történik. Rendkívül keresetté vált szakma, biztos megélhetés hosszú távon!

Sajtkészítő tanfolyam – Jelentkezés feltétele:
– A képzés megkezdésének feltételei: iskolai előképzettség vagy bemeneti kompetenciák teljesítése
– Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
– Bemeneti kompetenciák: iskolai előképzettség hiányában a képzés megkezdhető az 56/2016. (VIII. 19.)  FM  3. mellékletben az élelmiszeripari szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában.
– Egészségügyi alkalmassági követelmények: szükségesek

A Sajtkészítő tanfolyam célja:
A tanfolyam elvégzése után a Sajtkészítő képes a különböző típusú sajtok (friss, érlelt), valamint a túró technológiai műveleteinek szakszerű, önálló, gazdaságos végrehajtására a munka-, tűz-, környezetvédelmi és higiéniai követelmények maradéktalan betartásával.

Sajtkészítő tanfolyam szakmai követelménymoduljai:
10898-16 Sajt- és túrógyártás
– 10890-16 Élelmiszeripari vállalkozások működtetése

Sajtkészítő tanfolyam szakmai követelménymodulhoz kapcsolódó modulzáró vizsga akkor eredményes, ha a modulhoz előírt feladat végrehajtása legalább 51%-ra értékelhető.

Ha kérdése van, intézményünk kollégái rendelkezésére állnak minden hétköznap 8:00-16:30-ig. Elérhetők az alábbi telefonszámon: 06-37-301-649. OKJ képzésekkel, OKJ tanfolyamokkal, Német és Angol nyelvtanfolyamokkal, Nyelvvizsgával kapcsolatosan, minden nap 0-24 óráig kérhet írásos tájékoztatót az alábbi e-mail címen: kepzes@ioszia.hu

Jelentkezzen most!

10% kedvezményt adunk ha:

  • +1 fő jelentkezőt hoz magával, (több fő esetén további kedvezményben részesülhet)
  • már részt vett az “IOSZIA” Felnőttképzési Intézmény valamely tanfolyamán!
  • egyszerre több tanfolyamra jelentkezik!
  • GYED-en, GYES-en lévő résztvevő!
  • regisztrált álláskereső résztvevő!
  • nagycsaládos és családja a Nagycsaládosok Országos Egyesületének tagja!
  • a tanfolyam díját egy összegben a tanfolyam indítása előtt befizeti!

Havi kamatmentes részletfizetési lehetőséget is biztosítunk! Ha külföldi munkavállalást tervez, igényeljen Nemzetközi Europass bizonyítvány-kiegészítőt nálunk! Minimum 10 fő jelentkezése esetén egyéb kihelyezett helyszíneken is vállaljuk a képzés lebonyolítását.

Egy résztvevő több jogosultság esetén is csak egy kedvezményt vehet igénybe!
Sajtkészítő tanfolyam – További információért kattintson ide!