Our Blog

0

Pek-OKJ-Zalaegerszeg-Zalaegerszentgrot-felnottkepzes-IOSZIA

Engedélyszám: E-000526/2014/A105
OKJ Szám:
 34 541 05
Óraszám:
 1040 óra

„Azért szeretnék pék lenni, mert itthon is mindig én sütöm a kenyereket és a pék sütiket, eddig mindenki maximálisan elégedett volt mindennel, és amikor készítem a különféle péktermékeket, vagy új dolgokat próbálok ki, elfelejtem minden bajom, boldogságot érzek és teljesen fel vagyok pörögve a sok új ötlettől. Szívesen okozok örömet másoknak is a finomságaimmal.”

A Pék szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:

A pék sütőipari üzemekben termelési tevékenységet végez. Mézeskalácsot készít. Felelős a technológiai, higiénia, munkavédelmi és egyéb vonatkozó jogszabályi követelmények betartásáért.

A Pék szakképesítéssel rendelkező képes:

  • átvételi és raktározási feladatokat végezni,
  • előkészítő műveleteket végezni,
  • nyersanyagot, készterméket vizsgálni, gyártásközi ellenőrzés végezni,
  • eszközöket használni, gépeket és berendezéseket kezelni,
  • befejező műveleteket végezni,
  • tésztát készíteni,
  • tölteléket készíteni,
  • feldolgozni a tésztát,
  • tésztát keleszteni,
  • tésztát sütni,
  • készterméket kezelni, csomagolni,
  • mézeskalácsot készíteni és díszíteni,
  • betartani a tevékenységére vonatkozó előírásokat,
  • adminisztrációs munkát végezni.

Kinek ajánljuk a Pék képzésünket? Neked is!

  • Ha álláskereső vagy, szakmával könnyebben találsz munkát.
  • Ha kellemes nyugodt környezetben, stressztől mentes, változatos munkára vágysz.
  • Ha saját vállalkozást szeretnél indítani. Anyagi biztonságot szeretnél magadnak és családodnak.

Mire tudod használni a Pék végzettséget?

  • Pékségben foglalkoztatási feltétel, jogszabály kötelezően előírja.
  • Előbbre léphetsz a ranglétrán, vagy saját pékséget indíthatsz.
  • Megszerzett tudásod máshol is hasznosíthatod.

Ki vehet részt a tanfolyamon? Te is!

  • Ha alapfokú végzettséggel rendelkezel (8 általános).
  • Ha betöltötted a 16. életévet.
  • Ha a foglalkozás egészségügyi orvos vizsgálata alkalmasnak talál a pék munkakör betöltésére.

„Hát, nem egyszerű a pék szakma, de nem is lehetetlen. Millió dologra kell odafigyelni. De meg lehet tanulni. Attól is függ, hogy mennyire nehéz a munka, hogy mennyire modern, milyen felszerelései vannak a pékségnek… Azért fontos hogy az ember szeresse, amit csinál, mert akkor nem úgy éli meg, hogy sajnos itt kell lennie, ahelyett hogy otthon lenne!”

“IOSZIA” Duális Szakképzési és Felnőttképzési Intézmény

A tanfolyammal kapcsolatban érdeklődjön az illetékes Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán!

Jelentkezés


    [recaptcha theme:dark size:compact]

    A jelentkezési lap kitöltésével Ön hozzájárul, hogy adatait a weboldal tárolja és kezelje.

    Pék

    Képzés megnevezése: Pék
    OKJ azonosító: 34 541 05
    Nyilvántartási szám: E-000526/2014/A105
    Képzés helyszínei: Nagykanizsa, Zalaegerszeg, Zalaszentgrót
    Óraszám: 1040 óra
    Elmélet és gyakorlat óraszáma:
    440 elméleti; 600 gyakorlati óra

    A szakképesítés rövid leírása:

    A pék sütőipari üzemekben termelési tevékenységet végez. Mézeskalácsot készít. Felelős a technológiai, higiénia, munkavédelmi és egyéb vonatkozó jogszabályi követelmények betartásáért.

    A szakképesítéssel rendelkező képes:

    • átvételi és raktározási feladatokat végezni,
    • előkészítő műveleteket végezni,
    • nyersanyagot, készterméket vizsgálni, gyártásközi ellenőrzés végezni,
    • eszközöket használni, gépeket és berendezéseket kezelni,
    • befejező műveleteket végezni,
    • tésztát készíteni,
    • tölteléket készíteni,
    • feldolgozni a tésztát,
    • tésztát keleszteni,
    • tésztát sütni,
    • készterméket kezelni, csomagolni,
    • mézeskalácsot készíteni és díszíteni,
    • betartani a tevékenységére vonatkozó előírásokat,
    • adminisztrációs munkát végezni.

    A képzés moduljai:

    11945-16 Sütőipari alapismeretek

    11837-16 Sütőipari ismeretek

    11919-16 Élelmiszerelőállítási alapismeretek

    10942-16 Mézeskalács készítés

    11497-12 Foglalkoztatás I.

    11499-12 Foglalkoztatás II.

    Bemeneti feltételek:

    Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség

    Bemeneti kompetenciák iskolai előképzettség hiányában: igen/nem: a képzés megkezdhető a 15/2018. (VII. 9.) AM rendelettel módosított 56/2016. (VIII. 19.) FM rendelet 3. mellékletben az élelmiszeripari szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában

    Egészségügyi alkalmassági követelmények: szükségesek

    Életkor: Betöltött 16. életév és tankötelezettség teljesítése

    A résztvevők kiválasztásának a módja:

    Írásbeli és szóbeli szakmai alkalmassági vizsgálat; foglalkozás egészségügyi alkalmassági vizsgálat.

    A tanfolyammal kapcsolatban érdeklődjön a lakóhelye szerinti területileg illetékes Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán!

    Képző elérhetőségei:

    E-mail: nikolett.h@ioszia.hu, WEB: www.felnottkepzes.hu, Telefon: +36 (30) 586-32-29

    © “IOSZIA” Duális Szakképzési és Felnőttképzési Intézmény.
    “IOSZIA” – For the People… Partnereink, Referenciáink
    ECL NYELVVIZSGA VIZSGAHELY AZ: 1769, EURO EXAM NYELVVIZSGA VIZSGAHELY AZ: 1894, ECDL VIZSGAHELY AZ: 518
    Felnőttképzési tevékenységet igazoló engedélyszám: E-000526/2014 
    Adószáma: 13531223-2-42, Cégjegyzékszáma: 01-09-283044 – Felnőttképzés
    “IOSZIA” OKJ Képzések – OKJ Tanfolyamok – Nyelvtanfolyamok – Nyelvvizsgák! Oldaltérkép