Our Blog

0

Az „IOSZIA” Felnőttképző Intézmény indítja az új évben is a korábbi évek sikeres képzését, a Műanyag hegesztő OKJ-s, a szakképzésről szóló törvény szerinti, állam által elismert részszakképesítést biztosító tanfolyamot. Képzésünket az ország bármely pontján megvalósítjuk. Intézményünk a munkavállaló felnőttek számára az egész életpályán át viszonylag biztonságos tanulási feltételt biztosít.
A képzési programban meghatározott tananyag elsajátítása után képes lesz a hőre lágyuló műanyag csövek, csőidomok, lemezek, fóliák helyszíni és/vagy előregyártási körülmények közötti tompa-, tokos-, nyereg-, forrógázas, extruziós és hevítőékes hegesztésére az egyes technológiák eszközeinek használatával, WPS lapok és varrattérkép alapján, munkaterülete lesz a hőre lágyuló műanyag szerkezetek létesítésénél alkalmazott hegesztett kötések készítése, csőrendszerek és csővezetéki elemek, műanyaglemezből készült műtárgyak, műanyag fóliák hegesztés előkészítése és azok vizuális önellenőrzése.
A képzés sikeres befejezése után nálunk módja nyílik a (34 521 09) Műanyag-feldolgozó szakképesítés megszerzésére is kedvezményesen.
A Műanyag hegesztő részszakképesítéssel betölthető munkakörök: Műanyagtermék-gyártó gép kezelője, Műanyaghegesztő
Műanyag hegesztő szakképesítés (OKJ) tanfolyam, Felnőttképzési engedély(E-000526/2014/A080) alapján folytatott képzés azonosító száma: 31 521 08
A Vegyipar szakmacsoportban a szakképesítés szintje: alsó középfokú részszakképesítés

A képzés megkezdésének feltételei:

  • Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség, vagy iskolai előképzettség hiányában
  • Bemeneti kompetenciák: a képzés megkezdhető a 29/2016. (VIII. 26.) NGM rendelettel módosított 27/2012. (VIII. 27.) NGM rendelet 3. számú mellékletében a Vegyipar szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában
  • Egészségügyi alkalmasság: szükséges

Elmélet/gyakorlat aránya: 40%-elmélet, 60%-gyakorlat
Iskolarendszeren kívüli szakképzésben a maximális óraszám: 240 óra

Képzési Modulok listája:

  • 10087-16 Műanyag-feldolgozás alapjai
  • 10089-16 Műanyag-hegesztés
  • 10090-16 Műanyagipari üzemismeretek

A szakmai vizsgára bocsátás feltétele: valamennyi modulból a modulzáró vizsga eredményes letétele.
A komplex szakmai vizsga vizsgatevékenységei: gyakorlat, szóbeli
A képzés eredményességét, a munkavállalás-munkahelykeresés sikerét, vagy a betöltött állásban való eredményesebb munkát szolgáló felnőttképzéshez kapcsolódó szolgáltatásunk: Előzetes tudásszint-mérés, Hatékonyság növelés, Munkavállalás elősegítése.

Mind egyéni, mind céges-csoportos megrendeléseket is várunk és fogadunk!

Műanyag hegesztő OKJ Képzés