Our Blog

Kosárfonó tanfolyam

OKJ száma: 21 215 01 – Jelentkezzen most!
Tanfolyam típusa: OKJ-s szakképesítő
Engedélyszám: E-000526/2014/A067

Amennyiben egy olyan – régi hagyományainkra épülő és azt felelevenítő – szakmát keres, melynek elvégzése után kreatív, alkotó fantáziájának, elképzeléseinek és a piacnak is megfelelő, minőségi – és mindenek előtt saját készítésű – kosarak előállítására, értékesítésére lesz képes, akkor a lehető legjobb oldalon jár!

Válassza ezt a képzést, ha:

 • előtérbe helyezi az önmegvalósítást,
 • rugalmas munkaidőre vágyik,
 • elege van a szoros munkaidőből,
 • kiskorú gyermekeit (főállású anyaként) neveli és jövedelmi szintjét emelni akarja,
 • otthon szeretne dolgozni saját időrendben.

Továbbá ajánljuk még, olyan csökkent munkaképességű embereknek, szabadon alkotni vágyó fiataloknak, nyugdíjasoknak, akiket vonz az önkifejező alkotni vágyás, akik a népművészetet tisztelve és alkalmazva kívánnak megélhetést, kereset kiegészítést biztosítani elsősorban maguknak és családjuknak.

Jó, ha tudja:
A tanfolyam ideje alatt a kedves érdeklődők a vesszőfonás titkait ismerhetik meg, amit először mindenki alaptechnikák elsajátításával alapoz meg
. Így az oktatás során az egyszerűbb tárgyaktól a bonyolultabb alkotásokig készíthetnek: piaci bevásárlókosarakat, kis- és nagyméretű tárolókat, tálcákat, üvegfonatok változatait, lámpaernyőket, háziállat-kasokat, különböző mezőgazdasági terménytárolókat is. Végül a vesszőből font ülőbútorok, asztalok, a mai lakáskultúrához illő fonott áruk a hagyományos fonásminták felhasználásával lesznek díszíthetők.

OKJ képzésünk rugalmas időrenddel, kevés utazási költséggel, minimális ráfordítási idővel, lakóhelyének közelében, vonzáskörzetében színvonalas, szakmailag felkészült, megbízható tudással és gyakorlattal rendelkező oktatókkal áll rendelkezésére igényei, tervei, döntése szerint.

Egy kis ízelítő a képzés anyagából – tárgyak és technikák:
– A fűzvessző felhasználása a Kárpát medencében:
(Az építkezés, lakáskultúra, gazdálkodás, halászat fonott tárggyal.)

– Kaskötők és kosárfonók által készített kosártípusok:
(Kerek, ovális és szögletes aljra készülő kosarak, változatos fonástechnikával, szegésfajtával, fül és fedélmegoldással. Hántolatlan zöld vesszőből és hántolt fehér és főzött vesszőből készített kosarak. Kávás kosarak, vékák, ovális és kerek aljú bevásárlókosarak, terménytárolók, lábazattal ellátott kosarak, fedeles tárolók, szögletes aljú kosarak, fakeretre készülő kosarak, csúcsos karórendszerű kosarak.)

Kosárfonó tanfolyam célja:
A kosárfonás a Kárpát-medence magyar és nemzetiségi népi kézműves hagyományainak, anyagi- és tárgyi kultúrájának (technika, technológia, formakincs) táji specifikus, anyanyelvi szintű elsajátítása révén a mai, korszerű környezet- és lakáskultúrában alkalmazható használati és dísztárgyak, ajándéktárgyak készítése. Az ökológiailag jellemző alapanyagok ismerete és használata. Széleskörű szakmatörténeti, anyagismereti, technikai, technológiai módszerek alkalmazása. Tárgyalakítás a fűz és az egyéb fonható szálas anyagok, néprajzi értékek felhasználásával és a hagyomány ápolásával.

Kosárfonó tanfolyam – Jelentkezés feltétele:
– Iskolai előképzettség: befejezett iskolai végzettséget nem igényel

Kosárfonó részszakképesítés tanfolyam szakmai követelménymoduljai:
– 10681–12 Népi kézműves vállalkozás működtetése
– 10690–12 Kosárfonás

A Kosárfonó tanfolyam szakmai követelménymodulhoz kapcsolódó modulzáró vizsga akkor eredményes, ha a modulhoz előírt feladat végrehajtása legalább 51%-osra értékelhető.

Intézményünk olyan olcsó, garantált minőségű Kosárfonó szakképesítést nyújt, amely OKJ Képzést a mindenkori jogszabályi környezetnek megfelelően, segítőkész, gyors, kiváló szakmai tudású, szorgalmas munkatársak segítségével biztosít és tud nyújtani.
Mindenben, az adminisztrációs feladatoktól kezdve egészen a vizsgáig törekszünk a képzésben résztvevők maximális elégedettségére. A képzés alatt végigkísérjük, támogatjuk, folyamatosan tájékoztatjuk.

A Kosárfonó tanfolyam résztvevőinek ingyen biztosítjuk a képzéshez szükséges jegyzeteket, és az esetleges kiegészítő tankönyvekhez kedvezményes áron juthatnak hozzá, ezáltal nem kell több tízezer forintot költeni gyorsan elavuló tananyagokra. Ezek segítségével még inkább arra törekszünk, hogy a képzésben résztvevőinknek minden feltétel biztosítva legyen a sikeres tanuláshoz és vizsgához.

A Kosárfonó tanfolyamon az elméleti és a gyakorlati képzési helyszínt is biztosítjuk, melyek jó pozíciójuknak köszönhetően vidékről is könnyen megközelíthetők, infrastrukturális eszközökkel vannak felszerelve az érvényben lévő jogszabályi feltételek szerint, ezáltal is segítve a tanfolyamon a képzésben résztvevőket a modulzáró vizsgák teljesítéséhez, és a sikeres szakmai záróvizsga megszerzéséhez. Kiváló oktatókkal, tanárokkal, szakemberekkel dolgozunk, akik lelkiismeretesen készítik fel, illetve a tudás elsajátítása mellett együttesen segítik és támogatják Önt.

Megszokott környezetben vizsgázhat, vizsgafelkészítőkön vehet részt. A Kosárfonó tanfolyamon megszerzett OKJ-s bizonyítvány teljes mértékben egyenértékű az iskolarendszerű (szakiskola stb.) képzés keretében megszerzett bizonyítvánnyal. Mindkét oktatási rendszer esetében a képzés modulrendszerben történik. Rendkívül keresetté vált szakma, biztos megélhetés hosszú távon!

Ha kérdése van, intézményünk kollégái rendelkezésére állnak minden hétköznap 8:00-16:30-ig. Elérhetők az alábbi telefonszámon: 06-37-301-649. OKJ képzésekkel, OKJ tanfolyamokkal, Német és Angol nyelvtanfolyamokkal, Nyelvvizsgával kapcsolatosan, minden nap 0-24 óráig kérhet írásos tájékoztatót az alábbi e-mail címen: kepzes@ioszia.hu

Jelentkezzen most!

10% kedvezményt adunk, ha:

 • ha +1 fő jelentkezőt hoz magával (több fő esetén további kedvezményben részesül)
 • már részt vett az “IOSZIA” Felnőttképzési Intézmény tanfolyamain!
 • egyszerre több tanfolyamra jelentkezik!
 • GYED-en, GYES-en!
 • regisztrált álláskereső!
 • nagycsaládos és a családja a Nagycsaládosok Országos Egyesületének tagja!
 • a tanfolyam díját egy összegben a tanfolyam indítása előtt befizeti!

Havi kamatmentes részletfizetési lehetőséget is biztosítunk! Ha külföldi munkavállalást tervez, igényeljen Nemzetközi Europass bizonyítvány-kiegészítőt nálunk! Minimum 10 fő jelentkezése esetén egyéb kihelyezett helyszíneken is vállaljuk a képzés lebonyolítását.

Egy résztvevő több jogosultság esetén is csak egy kedvezményt vehet igénybe!
Kosárfonó tanfolyam – További információért kattintson ide!