Our Blog

Ipari alpinista tanfolyam

OKJ száma: 32 582 04 – Jelentkezzen most!
Tanfolyam típusa: OKJ-s szakképesítő
Engedélyszám: E-000526/2014/A030

Ha egy jó szakmát alaposan kitanul, akkor azzal meg tudja alapozni a jövőjét. Ha az „IOSZIA” Felnőttképzési intézményben tanul, akkor mi nyújtunk Önnek ehhez egy jó alapot, majd gyakorlással illetve az idősebb szakemberektől ellesett fortélyokkal értékes tudásra tesz szert. A képzés célja olyan szakember képzése, aki precíz, felelősségteljes munkavégzésre lesz képes. Olyan szakemberré válhat, aki a gyakorlatban alkalmazható tudás birtokában értékké válik a munkaerő-piacon.

Aki magasba megy és rábízza életét egy darab „madzagra”, s netalán ezt még élvezi is, már önmagában véve sem – finoman fogalmazva – szokványos gondolkodású. Az ebbe az embertípusba tartozó igényli a kihívást, szokatlan, kitett helyzeteket. Mindez párosul a „szabadságérzés” fokozott igényével is. Egyfajta – jó értelembe vett – önmegvalósítás. Az igazi szakember az, aki él az eszközök adta lehetőségekkel és azokat ki is tudja használni. Képzi magát, igényesen választja meg az eszközeit, nem sajnálja az időt és energiát a feladatok átgondolására, leghatékonyabb kivitelezésére.

Ajánljuk azoknak akik érdekeltek a következő területeken:

 • alpinizmus, sziklamászás
 • kalandpark üzemeltetés, építés
 • outdoor trénerkedés
 • kőműves, festő munkálatok
 • magas-, illetve mélyépítészet
 • bárkinek, aki szeretne ebben a szakmában dolgozni, fejlődni, munkája során hasznosítani a felhalmozott tudását és erről képesítést szeretne szerezni

A szakképesítés munkaterületének rövid leírása:

Nehezen hozzáférhető helyeken, magas épületeken, építményeken, nagyméretű gépeken, antennákon, tornyokon, fákon – emelőkosár vagy állványzat használatát kötéltechnikával helyettesítve, kötélen lógva – tisztítási, felújítási, építési, bontási, karbantartási, vagy egyéb, a szakképesítésének megfelelő munkát és mentési feladatokat végez, nem ipari alpinista szakembereket mozgat és biztosít.
Kalandparkokban, sportmászó falaknál, és egyéb sportlétesítményekben kötéltechnikával szabadidős tevékenységeket és sportrendezvényeket támogat.
Különleges körülmények között – magasban, mélyben, és zárt térben – kötéltechnika alkalmazásával csoportos mentési feladatokat végez.
Célunk, hogy a résztvevők tanfolyamunkon a napi gyakorlatba azonnal átültethető ismereteket sajátítsanak el, és megfelelő elméleti háttérrel rendelkezzenek. Oktatóink a szakképzésben tapasztalatokkal rendelkező, a szakmában elismert szakemberek.

FONTOS! 2016.01.01-től!

A 11/2003. (IX. 12.) FMM rendelet szerint 25 Alpintechnikát csak olyan személy végezhet, aki a 18. életévét betöltötte és az Országos Képzési Jegyzékben meghatározott Ipari alpinista elnevezésű szakképesítéssel vagy ipari alpintechnika végzésére jogosító, jogszabály alapján elismert, vagy honosított külföldi bizonyítvánnyal vagy oklevéllel rendelkezik

A képzés államilag elismert, középfokú szakképzettséget tanúsító OKJ bizonyítványt ad. Ha külföldön vállalna munkát, sikeres vizsga esetén nemzetközileg elismert idegen nyelvű EUROPASS bizonyítvány kiegészítőt is igényelhet.

Olcsó OKJ Tanfolyamunk kiváló, etikus képzést nyújt, garantált minőségben a mindenkori jogszabályi környezetnek megfelelően, segítőkész, gyors, kiváló szakmai tudású, szorgalmas munkatársak segítségével. Mindenben, az adminisztrációs feladatoktól kezdve egészen a vizsgáig törekszünk a képzésben résztvevők maximális elégedettségére. A képzés alatt végigkísérjük, támogatjuk, folyamatosan tájékoztatjuk. OKJ Képzéseinken, Tanfolyamainkon nincs rejtett, bújtatott költség, ingyenes a jegyzet, az elméleti tudásszint felmérés, a szükséges tananyag árát a részvételi díj tartalmazza.

Az Ipari alpinista tanfolyamon az elméleti és a gyakorlati képzési helyszínt is biztosítjuk, melyek jó pozíciójuknak köszönhetően vidékről is könnyen megközelíthetők és megfelelő infrastrukturális eszközökkel vannak felszerelve az érvényben lévő jogszabályi feltételek szerint, ezáltal segítve hozzá a képzésben résztvevőket a modulzáró vizsgák teljesítéséhez, és a sikeres szakmai záróvizsga megszerzéséhez. Kiváló oktatókkal, tanárokkal, szakemberekkel dolgozunk, akik lelkiismeretesen készítik fel Önt a záróvizsgára, illetve a tudás elsajátítása mellett együttesen segítik és támogatják Önt. Az Ipari alpinista tanfolyam résztvevői kedvezményes áron juthatnak hozzá a képzéshez szükséges kiegészítő tananyaghoz. Nem kell tehát több tízezer forintot költeni gyorsan elavuló jegyzetekre, tankönyvekre. Tananyagaink segítségével még inkább arra törekszünk, hogy a képzésben résztvevőknek minden eszközt és feltételt biztosítsunk a sikeres tanuláshoz és vizsgákhoz.

Megszokott környezetben vizsgázhat, vizsgafelkészítőkön vehet részt. Rendkívül keresetté vált szakma, biztos megélhetés hosszú távon!

Ipari alpinista tanfolyam – Jelentkezés feltétele:
– Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség vagy iskolai előképzettség hiányában
– Bemeneti kompetenciák: a képzés megkezdhető e rendelet 3. számú mellékletében az Egyéb szolgáltatások szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában
– Egészségügyi alkalmassági követelmények: szükségesek

Ipari alpinista tanfolyam célja:
Nehezen hozzáférhető helyeken, magas épületeken, építményeken, nagyméretű gépeken, antennákon, tornyokon– emelőkosár vagy állványzat használatát kötéltechnikával helyettesítve, kötélen lógva – tisztítási, felújítási, építési, bontási, karbantartási, vagy egyéb, a szakképesítésének megfelelő munkát és mentési feladatokat végez, nem ipari alpinista szakembereket mozgat és biztosít. Kalandparkokban, sportmászófalaknál, és egyéb sportlétesítményekben kötéltechnikával szabadidős tevékenységeket és sportrendezvényeket támogat. Különleges körülmények között – magasban, mélyben, és zárt térben – kötéltechnika alkalmazásával csoportos mentési feladatokat végez.

Ipari alpinista szakképesítés szakmai követelménymoduljai:
– 11333-12 Általános kötéltechnika
– 11334-12 Kötéltechnika ipari környezetben
– 11335-12 Szabadidős sportok kötéltechnikája
– 11336-12 Mentés kötéltechnikával

Az Ipari alpinista tanfolyam szakmai követelménymodulhoz kapcsolódó modulzáró vizsga akkor eredményes, ha a modulhoz előírt feladat végrehajtása legalább 51%-osra értékelhető.

Ha kérdése van, intézményünk kollégái rendelkezésére állnak minden hétköznap 8:00-16:30-ig. Elérhetők az alábbi telefonszámon: 06-37-301-649. OKJ képzésekkel, OKJ tanfolyamokkal, Német és Angol nyelvtanfolyamokkal, Nyelvvizsgával kapcsolatosan, minden nap 0-24 óráig kérhet írásos tájékoztatót az alábbi e-mail címen: kepzes@ioszia.hu

Jelentkezzen most!

10% kedvezményt adunk, ha:

 •  + 1 fő jelentkezőt hoz magával, (több fő esetén további kedvezményben részesülhet)!
 • már részt vett az “IOSZIA” Felnőttképzési Intézmény valamely tanfolyamán!
 • egyszerre több tanfolyamra jelentkezik!
 • GYED-en, GYES-en lévő!
 • regisztrált álláskereső!
 • nagycsaládos és családja a Nagycsaládosok Országos Egyesületének tagja!
 • a tanfolyam díját egy összegben a tanfolyam indítása előtt befizeti!

Havi kamatmentes részletfizetési lehetőséget is biztosítunk! Ha külföldi munkavállalást tervez, igényeljen Nemzetközi Europass bizonyítvány-kiegészítőt nálunk! Minimum 10 fő jelentkezése esetén egyéb kihelyezett helyszíneken is vállaljuk a képzés lebonyolítását.

Egy résztvevő több jogosultság esetén is csak egy kedvezményt vehet igénybe!

További információért kattintson ide!