Our Blog

0

A munkáltató és a munkavállaló egyensúlya a magánélet összhangjával.

Az élet munkáltatói oldala és elvárásai több mint tíz éves tapasztalatainkra, szakmaiságunkra támaszkodva nem azt helyezi túlnyomó részt előtérbe, hogy a diplomában, szakképző vagy szakmunkás bizonyítványban vagy az érettségi bizonyítványban szereplő eredmények milyenek.

A szakemberek véleményei alapján az alkalmazni kívánt új kolléga jelölt megfeleljen az elvárásoknak: kommunikatív, változni képes, motivált, szorgalmas, tehát legyen rugalmas.
A munkaadók többnyire észreveszik, de sajnos túl későn, – hogy ezeket a képességeket és kompetenciákat nem hozzák magukkal a magánéletükből és az iskolapadból. Amennyiben nem felel meg a céges kritériumainak és várakozásainak az alkalmazni kívánt új kolléga, még a próbaidő alatt elbocsájtásra kerül.
Így az ördögi kör újra kezdődik és a reSTART Újraindítás gomb ismételten lenyomásra kerül…

Hogyan segíthet az “IOSZIA” Duális Szak- és Felnőttképzési Intézmény Vizsgaközpont és Nyelvvizsgahely ezen a problémán a reSTART Program szolgáltatásaival?www.felnottkepzes.hu

Az ”IOSZIA” reSTART Program szolgáltatásának elképzelés és kifejlesztése számos szakembernek okozott kisebb nagyobb fejtörést, mivel a cél elérése többszörösen is összetett és már-már bonyolult folyamatokat foglalt magába.
De jött az az új nézőpont, hogy a ”legegyszerűbb dolgot a legnehezebb kitalálni” így sikerült egy már jól működő és bevált módszertant kidolgozni, majd ezt követően alkalmazásában flexibilisebbé tenni a munkáltatók és a munkavállalók megelégedésére.
Hazánkban az első olyan komplex munkavállalói tréning, amely elősegíti és hatékonyabbá teszi a cégeket, vállalatokat, hogy az áhított magasabb profit elérése érdekében a munkavállaló megfeleljen az elvárt kritériumrendszernek és rendelkezzen a feladat elvégzéséhez szükséges szakértelemmel, kompetenciákkal.
Az általunk képzett és kiválasztott munkaerő  tényleg a munkahely megbecsült és megbízható tagja legyen hosszútávon is.