Our Blog

0

Húskészítmény gyártó tanfolyam indul tolna megyében

OKJ száma: 34 541 05 – Jelentkezzen most!
Tanfolyam típusa: OKJ-s szakképesítő
Engedélyszám: E-000526/2014/A134

Megszokott környezetben vizsgázhat, vizsgafelkészítőkön vehet részt. A Húskészítmény gyártó tanfolyamon megszerzett OKJ-s bizonyítvány teljes mértékben egyenértékű az iskolarendszerű (szakiskola, stb) képzés keretében megszerzett bizonyítvánnyal. Mindkét oktatási rendszer esetében a képzés modulrendszerben történik. Rendkívül keresetté vált szakma, biztos megélhetés hosszú távon!

Ha kérdése van, intézményünk kollégái rendelkezésére állnak minden hétköznap 8:00-16:30-ig. Elérhetők az alábbi telefonszámon: 06-37-301-649. OKJ képzésekkel, OKJ tanfolyamokkal, Német és Angol nyelvtanfolyamokkal, Nyelvvizsgával kapcsolatosan, minden nap 0-24 óráig kérhet írásos tájékoztatót az alábbi e-mail címen: kepzes@ioszia.hu

Jelentkezzen most!

Jelentkezés

A jelentkezési lap kitöltésével Ön hozzájárul, hogy adatait a weboldal tárolja és kezelje.

Képzés megnevezése: Húskészítmény gyártó
OKJ azonosító: 31 541 05
Képzés helyszínei: Dombóvár, Tamási
Óraszám: 400 óra Elmélet és gyakorlat óraszáma:
112 elméleti; 288 gyakorlati óra
Nyilvántartási szám: E-000526/2014/A134

A szakképesítés rövid leírása:

Nyers vagy hőkezelt, töltelékes vagy darabos húskészítményeket állít elő a szükséges anyagok előkészítésével, aprításával, formázásával, töltésével, tartósításával.

A szakképesítéssel rendelkező képes:

  • átvenni a munkaterületet,
  • anyagokat átvenni, raktározni,
  • felmérni, előkészíteni a szükséges anyagokat, eszközöket,
  • betartani a munka-, tűz-, környezetvédelmi, higiéniai és a minőségbiztosítási előírásokat,
  • alapméréseket végezni,
  • adatot rögzíteni, feldolgozni, szolgáltatni, dokumentálni,
  • másodlagos feldolgozást végezni,
    félkész és késztermékeket készíteni,
  • hőkezelt töltelékes húskészítményeket gyártani,
  • sózott, pácolt húskészítményeket gyártani,
  • nyersen érlelt kolbászokat, szalámikat gyártani,
  • zsírolvasztást végezni,
  • húskonzervet készíteni,
  • tartósító műveleteket végezni,
  • befejező műveleteket végezni,
  • eszközöket használni, gépeket kezelni, berendezéseket üzemeltetni,
  • betartani a tevékenységre vonatkozó technológiai előírásokat.

A képzés moduljai:

10891-16 Mikrobiológia, higiénia és minőségbiztosítás
10928-16 Darabolás, csontozás
10929-16 Másodlagos húsipari feldolgozás
Képzés hatékonyságának növelése
Munkavállalás elősegítése

Intenzitás: Elmélet: heti 30 (5*6) óra, Gyakorlat: heti 40 óra (5*8) óra

Bemeneti feltételek:

Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
Bemeneti kompetenciák iskolai előképzettség hiányában: igen/nem: iskolai előképzettség hiányában a képzés megkezdhető 56/2016. (VIII. 19.) FM rendelet 3. számú mellékletében az élelmiszeripari szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában
Egészségügyi alkalmassági követelmények: szükséges
Életkor: Betöltött 16. életév és tankötelezettség teljesítése

A résztvevők kiválasztásának a módja:

Írásbeli és szóbeli szakmai alkalmassági vizsgálat; foglalkozás egészségügyi alkalmassági vizsgálat.

A tanfolyammal kapcsolatban érdeklődjön a lakóhelye szerinti területileg illetékes Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán!

Képző elérhetőségei:
E-mail: nikolett.h@ioszia.hu, WEB: www.felnottkepzes.hu, Telefon: +36 (30) 586-32-29