Our Blog

Az építő- és anyagmozgató gép kezelője (Alapozás, közmű- és fenntartási-gép kezelő) tanfolyam

OKJ száma: 32 582 02 – Jelentkezzen most!
Tanfolyam típusa: OKJ-s szakképesítő
Engedélyszám: E-000526/2014/A034

Ha szeret változatos helyszíneken dolgozni, a szabad tértől kezdve a különböző alagutak, épületek, raktárakig, akkor jó helyen jár! Hiszen ezek mind szolgálhatnak a munkavégzés helyszínéül. Válassza ezt a szakmát és garantáltan nem lesz unalmas munkája! Ha valamilyen más szakterületen szerzett képesítéssel e területen dolgozik, de ilyen szakképesítéssel nem rendelkezik, jelentkezzen Alapozás, közmű- és fenntartási-gép kezelő OKJ tanfolyamunkra!

Alapozás, közmű- és fenntartási-gép kezelőként olyan szakemberré válhat, aki gyakorlati alkalmazható tudás birtokában értékké válik a munkaerő-piacon.

A szakképesítéssel képes lesz:

 • a munkavégzés helyét kijelölni és biztosítani,
 • felmérni a munkaterületet,
 • áttekinteni a feladat ellátásához szükséges dokumentumokat és az előírásoknak megfelelően vezetni a munkagép-naplót,
 • műszakkezdés előtti biztonsági és üzemi ellenőrzéseket végrehajtani,
 • elvégezni a gép előírás szerinti stabilizálását, telepítését,
 • alapozás, közmű- és fenntartási-gépet üzemeltetni, munkavégzést végrehajtani,
 • munkaterületen a szükséges helyváltoztatásokat elvégezni,
 • műszak végi feladatokat ellátni, a gépre vonatkozó műszaki és munkavédelmi előírások szerint,
 • betartani a munkakörére vonatkozó munka-, baleset-, tűz- és környezetvédelmi előírásokat,
 • betartani és alkalmazni a munkakörére vonatkozó rakodástechnológiai szabályokat illetve előírásokat,
 • használni a munkakörére és a kezelt gépre előírt egyéni és csoportos védőeszközöket,
 • felmérni és jelenteni a veszélyforrásokat, valamint az egészségre ártalmas tényezőket,
 • baleset, illetve veszélyhelyzet esetén munkakörének megfelelően intézkedni.

Az Alapozás, közmű- és fenntartási gép kezelő jogosítványt kap az alapozás gépeire (cölöp és szádfal verő berendezés, kőzetfúró berendezés, réselő berendezés, talajfúró berendezés, egyéb alapozás gépei, cölöpöző berendezés), közműépítés gépeire (alagcsövező gép, csősajtoló berendezés, dréncső fektető berendezés, kábelfektető berendezés, komplett csőfektető berendezés, talajvízszint süllyesztő aggregát), fenntartás gépeire (csatornavizsgáló és tisztító berendezés, földmű fenntartó gép, nyesedékaprító berendezés, önjáró fűnyíró és fűkasza, egyéb fenntartás gépei).

Ne késlekedjen a jelentkezéssel!

Olcsó OKJ Tanfolyamunk a gépipari szakmacsoportban nyújt kiváló, etikus képzést, garantált minőségben a mindenkori jogszabályi környezetnek megfelelően, segítőkész, gyors, kiváló szakmai tudású, szorgalmas munkatársak segítségével. Mindenben, az adminisztrációs feladatoktól kezdve egészen a vizsgáig törekszünk a képzésben résztvevők maximális elégedettségére. A képzés alatt végigkísérjük, támogatjuk, folyamatosan tájékoztatjuk. OKJ Képzéseinken, Tanfolyamainkon nincs rejtett, bújtatott költség. Ingyenesek a jegyzetek, az elméleti tudásszint felmérés, a tananyag árát a részvételi díj tartalmazza.

Az EUROPASS az Ön által kért nyelven kiállított bizonyítvány, amely igazolja a képesítést. Ezt nálunk igényelheti!

Építő- és anyagmozgató gép kezelője ( Alapozás, közmű- és fenntartási-gép kezelője) tanfolyam – Jelentkezés feltétele:
– Iskolai előképzettség: : alapfokú iskolai végzettség, vagy iskolai előképzettség hiányában
– Bemeneti kompetenciák: a képzés megkezdhető a 35/2016. (VIII. 31.) NFM 3. mellékletben a gépészet szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában
– Egészségügyi alkalmassági követelmények: szükségesek

Építő- és anyagmozgató gép kezelője (Alapozás, közmű- és fenntartási-gép kezelő) tanfolyam célja:
Az alapozás, közmű- és fenntartási-gép kezelője munkakörét megfelelő üzembiztonsággal, szakszerűen, a munka-, baleset-, tűz- és környezetvédelmi előírások betartása mellett önállóan látja el a termelés megkövetelte színvonalon.

Építő- és anyagmozgató gép kezelője (Alapozás, közmű- és fenntartási-gép kezelő) szakképesítés szakmai követelménymoduljai:
– 10443-16 Gépkezelő általános ismeretei
– 10444-16 Alapozás, közmű- és fenntartási-gép kezelő speciális feladatai

Az Építő- és anyagmozgató gép kezelője (Alapozás, közmű- és fenntartási-gép kezelő) tanfolyam szakmai követelménymodulhoz kapcsolódó modulzáró vizsga akkor eredményes, ha a modulhoz előírt feladat végrehajtása legalább 51%-osra értékelhető.

Az Építő- és anyagmozgató gép kezelője (Alapozás, közmű- és fenntartási-gép kezelő) tanfolyamon az elméleti és a gyakorlati képzési helyszínt is biztosítjuk, melyek jó pozíciójuknak köszönhetően vidékről is könnyen megközelíthetők, infrastrukturális eszközökkel vannak felszerelve az érvényben lévő jogszabályi feltételek szerint, ezáltal is segítve a tanfolyamon a képzésben résztvevőket a modulzáró vizsgák teljesítéséhez, és a sikeres szakmai záróvizsga megszerzéséhez. Kiváló oktatókkal, tanárokkal, szakemberekkel dolgozunk, akik lelkiismeretesen készítik fel a záróvizsgára, illetve a tudás elsajátítása mellett együttesen segítik és támogatják Önt. Az Építő- és anyagmozgató gép kezelője (Alapozás, közmű- és fenntartási-gép kezelő) tanfolyam résztvevőinek ingyen biztosítjuk a képzéshez szükséges jegyzeteket és kedvezményes áron juthatnak hozzá a kiegészítő tankönyvekhez, ezért nem kell több tízezer forintot költeni ezekre. Tananyagaink segítségével még inkább arra törekszünk, hogy a képzésben résztvevőknek minden eszközt és feltételt biztosítsunk a sikeres tanuláshoz és vizsgákhoz.

Megszokott környezetben vizsgázhat, vizsgafelkészítőkön vehet részt. Rendkívül keresetté vált szakma, biztos megélhetés hosszú távon!

Ha kérdése van, intézményünk kollégái rendelkezésére állnak minden hétköznap 8:00-16:30-ig. Elérhetők az alábbi telefonszámon: 06-37-301-649. OKJ képzésekkel, OKJ tanfolyamokkal, Német és Angol nyelvtanfolyamokkal, Nyelvvizsgával kapcsolatosan, minden nap 0-24 óráig kérhet írásos tájékoztatót az alábbi e-mail címen: kepzes@ioszia.hu

Jelentkezzen most!

10% kedvezményt adunk, ha:

 •  + 1 fő jelentkezőt hoz magával, (több fő esetén további kedvezményben részesülhet)!
 • már részt vett az “IOSZIA” Felnőttképzési Intézmény valamely tanfolyamán!
 • egyszerre több tanfolyamra jelentkezik!
 • GYED-en, GYES-en lévő!
 • regisztrált álláskereső!
 • nagycsaládos és családja a Nagycsaládosok Országos Egyesületének tagja!
 • a tanfolyam díját egy összegben a tanfolyam indítása előtt befizeti!

Havi kamatmentes részletfizetési lehetőséget is biztosítunk! Ha külföldi munkavállalást tervez, igényeljen Nemzetközi Europass bizonyítvány-kiegészítőt nálunk! Minimum 10 fő jelentkezése esetén egyéb kihelyezett helyszíneken is vállaljuk a képzés lebonyolítását.

Egy résztvevő több jogosultság esetén is csak egy kedvezményt vehet igénybe!
Építő és anyagmozgató gép kezelője ( Alapozás, közmű- és fenntartó-gép kezelője) tanfolyam – További információért kattintson ide!