Our Blog

Önnek indítja az „IOSZIA” Felnőttképző Intézmény az új évben az Élelmiszeripari szakmunkás szakképesítés olcsó OKJ, Felnőttképzési törvény hatálya alá tartozó képzését. Az Élelmiszeripari szakmunkás szakképesítés OKJ képzés elvégzése után tudja a gyümölcspálinka-gyártást, sörgyártást, a tejtermékgyártást, sajtkészítést, a zöldség-gyümölcs feldolgozást, ezeket szakszerűen, gazdaságosan akár saját vállalkozásaként működtetni, segít céljai elérésében, tervei megvalósításában.
Élelmiszeripari szakmunkás szakképesítéssel betölthető munkakörök: Pálinkafőző, Szeszfőző, Szeszfőző mester, Ászokoló, Sörerjesztő, Sörfejtő, Sörfokoló, Sörfőző, Sörgyártó, Söripari csapoló, Söripari munkás, Söripariélesztő-kezelő, Szikvízkészítő, Szódás, szódavízkészítő, Elsődleges tejkezelő, Fehérsajtkészítő, Friss és tartós tejtermékek gyártója, Gomolyaalapanyag-készítő, Kefír-, joghurtkészítő, Keménysajt-készítő, Lágysajt-kezelő, Ömlesztettsajt-főző, Sajt- és vajkészítő, Sajtdaráló, Sajtérlelő, Sajtkészítő, Sajtkezelő, Sajtpréselő, Tej-, tejszínpasztőröző és -sterilező, Tejcsomagoló, Tejfejtő, Tejfeldolgozó, Tejföl- és túrókészítő, Tejleszívató, -felöntő, Tejporkészítő, Tejtermék előkészítő, Tejtermékgyártó, Üzemi tejátvevő, Vajkészítő, Vajleszedő, Vajmester, Gyümölcsfeldolgozó, Káposztasavanyító, Savanyító, Zöldség szárító, Zöldség tartósító, Zöldségfeldolgozó, Cefréző, Italgyártó gép kezelője, Szeszdesztilláló, Szeszerjesztő, Töltőgépkezelő, Söripari gépkezelő, Szikvízgyártó gép kezelője, , Üdítőital-gyártó gépkezelő, , Ásványvízgyártó gép kezelője, Sajtdaraboló, Tejipari gép kezelője, Autoklávkezelő, konzerválás, Gyümölcslékészítő, Konzervipari nyersanyagfeldolgozó, Konzervpasztörizáló, Szörpfőző, Szörpkészítő, Szörpmester
Élelmiszeripari szakmunkás szakképesítés OKJ tanfolyam, Felnőttképzési engedély (E-000526/2014/A039) alapján folytatott képzés azonosító száma: 34 541 02
Az Élelmiszeripar szakmacsoportban a szakképesítés szintje: alsó középfokú szakképesítés

A képzés megkezdésének feltételei:
– Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség,vagy iskolai előképzettség hiányában
– Bemeneti kompetenciák: a képzés megkezdhető a 41/2013. (V.28.) VM rendelet 3. számú mellékletében a élelmiszeripar szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában
– Egészségügyi alkalmassági követelmények: szükségesek

Elmélet/gyakorlat aránya: 30%-elmélet, 70%-gyakorlat
Iskolarendszeren kívüli szakképzésben a maximális óraszám: 1440 óra

Képzési Modulok listája:
– 10897-12 Gyümölcspálinka-gyártás és jövedéki szabályozás
– 10898-12 Sajt- és túrógyártás
– 10899-12 Sörgyártás és  jövedéki szabályozás
– 10902-12 Zöldség-, gyümölcsfeldolgozás
– 10900-12 Tejtermékgyártás
– 10901-12 Üdítőital-, ásványvíz- és szikvízgyártás
– 10890-12 Élelmiszeripari vállalkozások működtetése
– 11497-12 Foglalkoztatás I.
– 11499-12 Foglalkoztatás II.
– 11500-12 Munkahelyi egészség és biztonság

A szakmai vizsgára bocsátás feltétele: valamennyi modulból a modulzáró vizsga eredményes letétele.
A komplex szakmai vizsga vizsgatevékenységei: gyakorlat, szóbeli
A képzés eredményességét, a munkavállalás-munkahelykeresés sikerét, vagy a betöltött állásban való eredményesebb munkát szolgáló felnőttképzéshez kapcsolódó szolgáltatásunk: Előzetes tudásszint-mérés, Hatékonyság növelés, Munkavállalás elősegítése

Élelmiszeripari szakmunkás OKJ Képzés