Our Blog

Élelmiszer-, vegyiáru és gyógynövény eladó tanfolyam

OKJ száma: 31 341 01 – Jelentkezzen most!
Tanfolyam típusa: OKJ-s szakképesítő
Engedélyszám: E-000526/2014/A005

Biztos elhelyezkedésre és stabil karrierre vágyik? Akkor végezze el az Élelmiszer-, vegyi áru és gyógynövény eladó tanfolyamot, ahol ehhez megkap minden nélkülözhetetlen szakmai ismeretet!

Keressen minket, hogy segíthessünk:

 • ha álláskereső (hiszen szakmával könnyebben találhat munkát)
 • ha több pénzt szeretne keresni
 • ha külföldön szeretne dolgozni (mivel a kereskedelem az EU legnagyobb foglalkoztatója)
 • ha szereti a gyógynövényeket.
 • ha szeretne valamelyik üzletláncnál stabil álláshoz jutni, vagy akár saját vállalkozás beindításán gondolkodik

Az “IOSZIA” Felnőttképzési Intézménynél biztosítjuk Önnek a lehetőséget a tanulásra, hogy elérhető áron, olcsó, minőségi OKJ Képzéssel megalapozhassa eladóként folytatott jövőjét.

A kereskedők viszonylag könnyen találnak maguknak megfelelő állást, mivel a kiskereskedelemben egyre nagyobb szerephez jutnak a szakáruházak. Többek között az élelmiszer, a vegyi áru és a szórakoztatóipari szaküzletek, ahol megfelelő képesítéssel és ismeretekkel rendelkező kollégákra van szükség. A vásárlók arra törekednek, hogy a legalapvetőbb árucikkben, a minőségi élelmiszerben ne szenvedjenek hiányt, ezért jövedelmük egyre növekvő hányadát élelmiszerboltokban költik el. A különböző médiumokban megjelenő reklámok szintén egyre hangsúlyosabban foglalkoznak az egészséges élelmiszerekkel, divatba jöttek a biocikkek, a gyógynövények – a fogyasztók keresik az újdonságokat és a természetes összetevőkkel rendelkező árukat.

A tanfolyam során elsajátíthatja a vásárlók udvarias és minden igényét kielégítő kiszolgálását, tájékoztatását, valamint az áruátvétel és raktározás szakmailag elfogadott és tökéletes módját is. Természetesen mindezeket a folyamatokat az élelmiszerek, vegyi áruk és gyógynövények területére kiélezve tanulják meg a tanfolyam alatt. Mindemellett pedig teljes körűen megismerkedhet egy kereskedelmi egység szabályszerű üzemeltetésének minden létfontosságú elemével, így valóban megkap minden szükséges információt és tudást, aminek segítségével akár saját üzletet is alapíthat. Élelmiszer-, vegyiáru és gyógynövény eladó OKJ-s Képzés sikeres elvégzése után lehet élelmiszer- és vegyiáru-eladó, gyógynövény eladó, zöldség-, gyümölcs eladó, ABC-eladó, áruházi eladó. A képzés során olyan szakemberré válhat, aki gyakorlati alkalmazható tudás birtokában értékké válik a munkaerő-piacon.

Olcsó OKJ Tanfolyamunk kiváló, etikus képzést, garantált minőségben a mindenkori jogszabályi környezetnek megfelelően, segítőkész, gyors, kiváló szakmai tudású, szorgalmas munkatársak segítségével. Rugalmas időrenddel, kevés utazási költséggel, minimális ráfordítási idővel, lakóhelyének közelében, vonzáskörzetében színvonalas, szakmailag felkészült, naprakész, megbízható tudással és gyakorlattal rendelkező oktatókkal áll rendelkezésére.

„IOSZIA” Felnőttképző Intézményünk Vizsgaközpont és Nyelvvizsgahely kínál nyelvi képzéseket ingyenes szintfelmérőt biztosítva, hogy egy nyelvvizsga megszerzése után az Uniós elvárásoknak megfelelő szakmai és nyelvi tudással rendelkező szakmunkást képezzünk.

Az OKJ-s Bizonyítvány megszerzését követően igényelhet EUROPASS-t, azaz egy európai idegen nyelvű bizonyítványt is, amely az Ön által kért nyelven igazolja a megszerzett szakképesítést, így nagy segítségére lehet a külföldi álláskeresés, munkavállalás során. Az Élelmiszer-, vegyiáru és gyógynövény eladó tanfolyamon az elméleti és a gyakorlati képzési helyszínt is biztosítjuk, melyek jó pozíciójuknak köszönhetően vidékről is könnyen megközelíthetők, infrastrukturális eszközökkel vannak felszerelve az érvényben lévő jogszabályi feltételek szerint, ezáltal is segítve a tanfolyamon a képzésben résztvevőket a modulzáró vizsgák teljesítéséhez, és a sikeres szakmai záróvizsga megszerzéséhez. Kiváló oktatókkal, tanárokkal, szakemberekkel dolgozunk, akik lelkiismeretesen készítik fel a záróvizsgára, illetve a tudás elsajátítása mellett együttesen segítik és támogatják Önt. Az Élelmiszer-, vegyiáru és gyógynövény eladó tanfolyam résztvevőinek ingyen biztosítjuk a képzéshez szükséges jegyzeteket és kedvezményes áron juthatnak hozzá a tankönyvekhez, ezért nem kell több tízezer forintot költenie ezekre. Tananyagaink segítségével még inkább arra törekszünk, hogy a képzésben résztvevőknek minden eszközt és feltételt biztosítsunk a sikeres tanuláshoz és vizsgákhoz.

Megszokott környezetben vizsgázhat, vizsgafelkészítőkön vehet részt. Az Élelmiszer-, vegyiáru és gyógynövény eladó tanfolyamon megszerzett OKJ-s bizonyítvány teljes mértékben egyenértékű az iskolarendszerű (szakiskola, stb.) képzés keretében megszerzett bizonyítvánnyal. Mindkét oktatási rendszer esetében a képzés modulrendszerben történik. Rendkívül keresetté vált szakma, biztos megélhetés hosszú távon!

Élelmiszer-, vegyiáru és gyógynövény eladó tanfolyam – Jelentkezés feltétele:
– Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség vagy iskolai előképzettség hiányában
– Bemeneti kompetenciák: A képzés megkezdhető a 4/2015. (II. 19.) NGM rendelettel módosított 27/2012. (VIII. 27.) NGM rendelet 3. számú mellékletében a Kereskedelem-marketing, üzleti adminisztráció szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában
– Egészségügyi alkalmassági követelmények: szükségesek

Élelmiszer-, vegyiáru és gyógynövény eladó tanfolyam célja:
A kereskedelmi vállalkozásokban kiszolgálja és tájékoztatja a vásárlókat. Az eladásra kerülő áruk raktározásával, állagmegóvásával, értékesítésre történő előkészítésével, eladótéri kihelyezésével, értékesítésével kapcsolatos feladatokat lát el. Közreműködik az áruk beszerzésének előkészítésében és lebonyolításában.

Élelmiszer-, vegyiáru és gyógynövény eladó tanfolyam szakmai követelménymoduljai:
– 10025-12 A kereskedelmi egység működtetése
– 11507-12 Az áruforgalom lebonyolítása
– 10028-12 Az élelmiszerek, vegyiáruk és gyógynövények forgalmazása

Az Élelmiszer-, vegyiáru és gyógynövény eladó tanfolyam szakmai követelménymodulhoz kapcsolódó modulzáró vizsga akkor eredményes, ha a modulhoz előírt feladat végrehajtása legalább 51%-osra értékelhető.

Ha kérdése van, intézményünk kollégái rendelkezésére állnak minden hétköznap 8:00-16:30-ig. Elérhetők az alábbi telefonszámon: 06-37-301-649. OKJ képzésekkel, OKJ tanfolyamokkal, Német és Angol nyelvtanfolyamokkal, Nyelvvizsgával kapcsolatosan, minden nap 0-24 óráig kérhet írásos tájékoztatót az alábbi e-mail címen: kepzes@ioszia.hu

Jelentkezzen most!

10% kedvezményt adunk, ha:

 • +1 fő jelentkezőt hoz magával, (több fő esetén további kedvezményben részesülhet)
 • már részt vett az “IOSZIA” Felnőttképzési Intézmény valamely tanfolyamán!
 • egyszerre több tanfolyamra jelentkezik!
 • GYED-en, GYES-en lévő!
 • regisztrált álláskereső!
 • nagycsaládos és családja a Nagycsaládosok Országos Egyesületének tagja!
 • a tanfolyam díját egy összegben a tanfolyam indítása előtt befizeti!

Havi kamatmentes részletfizetési lehetőséget is biztosítunk! Ha külföldi munkavállalást tervez, igényeljen Nemzetközi Europass bizonyítvány-kiegészítőt nálunk! Minimum 10 fő jelentkezése esetén egyéb kihelyezett helyszíneken is vállaljuk a képzés lebonyolítását.

Egy résztvevő több jogosultság esetén is csak egy kedvezményt vehet igénybe!
Élelmiszer-, vegyiáru és gyögynövény eladó tanfolyam – További információért kattintson ide!