Our Blog

0

Diplomamentő Program!

Megjelent a pályázati felhívás természetes személyek részére a “Diplomamentő” részeként

 

A nemzetgazdaság fejlődéséhez nélkülözhetetlen a megfelelően képzett, idegen nyelvet beszélő, felsőfokú végzettséggel rendelkező humán erőforrás rendelkezésre állása.

A felsőoktatásban tanulmányokat folytatott hallgatók 20-22 százaléka a nyelvvizsga hiánya miatt nem kapja meg az abszolutórium és a záróvizsga után diplomáját,jelentős részük pedig később sem szerzi meg az oklevelet.

A felsőfokú végzettséggel és nyelvtudással rendelkezők elhelyezkedési, munkahely megtartási, munkahely változtatási esélyei jelentősen meghaladják az ezzel nem rendelkezőkét. Diploma hiányában a felsőoktatásban töltött idő az egyén számára nem kamatoztatható a munkaerő-piacon, illetve a társadalom számára ennek költsége nem térül meg.

A Diplomamentő program célja és célcsoportja

Nyelvvizsga hiányában elsődlegesen a diplomával még nem rendelkező, államvizsgáját hazai felsőoktatásban teljesített, de hallgatói jogviszonyban már nem álló uniós polgárok (természetes személyek) államilag támogatott nyelvi képzésbe vonása a diploma átvételéhez szükséges nyelvvizsga megszerzése érdekében. A támogatás közvetett célja, hogy a diploma megszerzését követően a célcsoport végzettségének megfelelő munkakörben helyezkedjen el.

Jelen pályázat közvetlen célja az államvizsgával már rendelkező természetes személyek nyelvvizsgára felkészítő képzésbe vonása annak érdekében, hogy a képzés végén sikeres nyelvvizsgát tegyenek, és azt követően átvehessék diplomájukat.

A Diplomamentő program a nyelvvizsgára felkészítő képzéseken való részvételt támogatja, B1 vagy a feletti szintről B2 nyelvi tudásszintre jutás érdekében az államilag elismert, általános, középfokú (B2) komplex, vagy írásbeli, vagy szóbeli nyelvvizsga sikeres teljesítéséért.

A Diplomamentő programba való lépés feltételei:

A következő személyek vehetnek részt a Diplomamentő programban:

  • Európai Uniós állampolgár
  • Államvizsgával rendelkező személy, aki ezzel kapcsolatos igazolással rendelkezik
  • Nem állhat hallgatói jogviszonyban Felsőoktatási intézménnyel
  • Rendelkezik legalább B1-es szintnek megfelelő nyelvtudással

A jelentkezéssel kapcsolatos részletekért, kérem érdeklődjön

ügyintézőinknél.

E-mail: kepzes@ioszia.hu

Telefonszám: 0637/301-649

Facebook

Twitter

Google+

Pinterest