Our Blog

Csontozó munkás részszakképesítés, OKJ-s, a szakképzésről szóló törvény szerinti, állam által elismert részszakképesítést biztosító képzés indul az új évben is az „IOSZIA” Felnőttképző Intézménynél! Intézményünk a munkavállaló felnőttek számára az egész életpályán át biztonságos tanulási feltételt biztosít. A részszakképesítés képzési programjában meghatározott tananyag elsajátítása után  tudni fogja, hogy hogyan kell fél testeket, negyed-testeket testtájakra darabolni, húsrészeket csontozni, formázni, kivágni a megrendelő igénye szerint.
A szakképesítéssel betölthető munkakörök: Csontozó, Húsaprító, Húselőkészítő, Húsosztályozó, Húsvizsgáló, Hússzeletelő, Kézi csontozó (húsipari), Sertéscsontozó
A tanfolyam sikeren befejezése után fejlesztheti tudását és  Intézményünknél kedvezményesen megszerezheti a (34 541 03) Húsipari termékgyártó szakképesítést.

Csontozó munkás részszakképesítés OKJ tanfolyam, Felnőttképzési engedély (E-000526/2014/A104) alapján folytatott képzés azonosító száma: 21 541 01
Az Élelmiszeripar szakmacsoportban a szakképesítés szintje: alapfokú részszakképesítés

A képzés megkezdésének feltételei:

  • Iskolai előképzettség: alapszintű, befejezett iskolai végzettséget nem igényel
  • Egészségügyi alkalmassági követelmények: szükségesek

Elmélet/gyakorlat aránya: 20%-elmélet, 80%-gyakorlat
Iskolarendszeren kívüli szakképzésben a maximális óraszám: 360 óra

Képzési Modulok listája:

  • 10891-16 Mikrobiológia, higiénia és minőségbiztosítás
  • 10928-16 Darabolás, csontozás

A szakmai vizsgára bocsátás feltétele: valamennyi modulból a modulzáró vizsga eredményes letétele.
A komplex szakmai vizsga vizsgatevékenységei: gyakorlat, szóbeli
A képzés eredményességét, a munkavállalás-munkahelykeresés sikerét, vagy a betöltött állásban való eredményesebb munkát szolgáló felnőttképzéshez kapcsolódó szolgáltatásunk: Előzetes tudásszint-mérés, Hatékonyság növelés, Munkavállalás elősegítése.

Csontozó munkás OKJ Képzés