Our Blog

Borász tanfolyam

OKJ száma: 31 541 02 – Jelentkezzen most!
Tanfolyam típusa: OKJ-s szakképesítő
Engedélyezési száma: E-000526/2014/A103

Akkor válassza ezt a képzést, ha mezőgazdasági földterülete van, vagy szeretne mezőgazdasági szakképzettséget, ebben látja a jövője megalapozását. A borász szakma nagyon felkapott lett. Ha alaposan kitanulja a mesterséget, akkor gazdálkodói tevékenysége mellett, de akár önállóan is képes lesz majd a szőlőtermesztésbe belevágni. Képes lesz majd minőségi borok készítésére. Nálunk kiváló szakemberektől tud majd tanulni, akik rávezetik a dolgok lényegére és felhívják a figyelmét arra, hogy mi az, ami nagyon fontos egyes tevékenységek folyamatában.

A 2016. évben bekövetkező változások, újdonságok (mezőgazdaság, OKJ törvények) miatt sokan regisztrálnak tanfolyamunkra, ezért érdemes mielőbb jelentkeznie!

Borász  OKJ képzéssel megfelelő, kellemes, nyugodt környezetben, stresszmentesen, változatos munkát végezhet, rugalmas munkarendet alakíthat ki, saját vállalkozást indíthat, anyagi biztonságot tud magának és családjának biztosítani, esetlegesen külföldön is munkát tud vállalni.

A Borász tanfolyam sikeres elvégzése után akár családi gazdálkodási rendszerben képes lesz a bor erjesztésének elvégzésére, a szakmába vágó adminisztráció teljesítésére, a borforgalmazásra, a borturizmus és a bormarketing végzésére, a szakmába vágó gépészeti ismeretek alkalmazására, újbor kezelésére, javítására, készre kezelésére, speciális borkészítmények előállítására, a feldolgozás megszervezésére, a szüret előkészítésére. El tudja végezni a szőlőtermesztés alapfázisait, úgy, mint: metszés, zöld munka, érés folyamatának ellenőrzése, laboratóriumi minőségbiztosítása, tudni fogja a környezet- és munkavédelmi feladatokat, palackozást és egyéb italkészítési ismereteket.

Borász tanfolyam – Jelentkezés feltétele:
– A képzés megkezdésének feltételei: iskolai előképzettség vagy bemeneti kompetenciák teljesítése
– Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
– Bemeneti kompetenciák: iskolai előképzettség hiányában a képzés megkezdhető a 3. mellékletben az élelmiszeripari szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában.
– Egészségügyi alkalmassági követelmények: szükségesek

A Borász tanfolyam célja:
A borász feladata a mezőgazdaság területén a szőlőültetvények alapfeladatainak ismerete, végzése. Az élelmiszeriparon belül a borászati feladatok teljes vertikumának ismerete, végzése kiegészítve a minőségbiztosítással, alap marketing és borturizmusi ismeretekkel, valamint a pezsgő és csemegeborok, borkülönlegességek gyártási fázisának elsajátításával.

A Borász tanfolyam szakmai követelménymoduljai:
– 10944-12 Borászati gyakorlat
– 10943-12 Borászati szakmai gépek
– 10906-12 Borászati technológia
– 10890-16 Élelmiszeripari vállalkozások működtetése
– 10948-12 Szőlész-borász alapmérések, vizsgálatok

A Borász tanfolyam szakmai követelménymodulhoz kapcsolódó modulzáró vizsga akkor eredményes, ha a modulhoz előírt feladat végrehajtása legalább 51%-osra értékelhető.

Borász OKJ képzésünk rugalmas időrenddel, kevés utazási költséggel, minimális ráfordítási idővel, lakóhelyének közelében, vonzáskörzetében színvonalas, szakmailag felkészült, naprakész, megbízható tudással és gyakorlattal rendelkező oktatókkal áll rendelkezésére, igényei, tervei, döntései szerint. Olcsó OKJ Tanfolyamunk a mezőgazdasági szakmacsoportban nyújt kiváló, etikus képzést, garantált minőségben a mindenkori jogszabályi környezetnek megfelelően, segítőkész, gyors, kiváló szakmai tudású, szorgalmas munkatársak segítségével.

Az „IOSZIA” Felnőttképző Intézményünk Vizsgaközpont és Nyelvvizsgahely kínál nyelvi képzéseket is ingyenes szintfelmérőt biztosítva, hogy egy nyelvvizsga megszerzése után az Uniós elvárásoknak megfelelő szakmai és nyelvi tudással rendelkező szakmunkást képezzünk, aki sokkal nagyobb jövedelemhez, jobb álláshoz juthat külföldön is.

Mindenben, az adminisztrációs feladatoktól kezdve egészen a vizsgáig törekszünk a képzésben résztvevők maximális elégedettségére. A képzés alatt végigkísérjük, támogatjuk, folyamatosan tájékoztatjuk őket. OKJ Képzéseinken, Tanfolyamainkon nincs rejtett, bújtatott költség, résztvevőink a képzéshez kapcsolódó jegyzeteket térítésmentesen megkapják, az esetleges kiegészítő tankönyvekhez pedig kedvezményes áron juthatnak hozzá, az elméleti tudásszint felmérését a részvételi díj tartalmazza.

A Borász tanfolyamon az elméleti és a gyakorlati képzési helyszínét is biztosítjuk, melyek jó pozíciójuknak köszönhetően vidékről is könnyen megközelíthetők, infrastrukturális eszközökkel vannak felszerelve az érvényben lévő jogszabályi feltételek szerint, ezáltal is segítve a tanfolyamon a képzésben résztvevőket a modulzáró vizsgák teljesítéséhez, és a sikeres szakmai záróvizsga megszerzéséhez. Kiváló oktatókkal, tanárokkal, szakemberekkel dolgozunk, akik lelkiismeretesen készítik fel a záróvizsgára, illetve a tudás elsajátítása mellett együttesen segítik és támogatják Önt. A Borász tanfolyam résztvevőinek ingyen biztosítjuk a képzéshez szükséges jegyzeteket, és az esetleges kiegészítő tankönyvekhez kedvezményes áron juthatnak hozzá, ezáltal nem kell több tízezer forintot költeni gyorsan elavuló tananyagokra. Ezek segítségével még inkább arra törekszünk, hogy a képzésben résztvevőinknek minden feltétel biztosítva legyen a sikeres tanuláshoz és vizsgához.

Megszokott környezetben vizsgázhat, vizsgafelkészítőkön vehet részt. A Borász tanfolyamon megszerzett OKJ-s bizonyítvány teljes mértékben megegyezik az iskolarendszerű (szakiskola stb) képzés keretében megszerzett bizonyítvánnyal. Mindkét oktatási rendszer esetében a képzés modulrendszerben történik. Rendkívül keresetté vált szakma, biztos megélhetés hosszú távon!

Ha kérdése van, intézményünk kollégái rendelkezésére állnak minden hétköznap 8:00-16:30-ig. Elérhetők az alábbi telefonszámon: 06-37-301-649. OKJ képzésekkel, OKJ tanfolyamokkal, Német és Angol nyelvtanfolyamokkal, Nyelvvizsgával kapcsolatosan, minden nap 0-24 óráig kérhet írásos tájékoztatót az alábbi e-mail címen: kepzes@ioszia.hu

Jelentkezzen most!

10% kedvezményt adunk, ha:

  •  + 1 fő jelentkezőt hoz magával, (több fő esetén további kedvezményben részesülhet)!
  • már részt vett az “IOSZIA” Felnőttképzési Intézmény valamely tanfolyamán!
  • egyszerre több tanfolyamra jelentkezik!
  • GYED-en, GYES-en lévő!
  • regisztrált álláskereső!
  • nagycsaládos és családja a Nagycsaládosok Országos Egyesületének tagja!
  • a tanfolyam díját egy összegben a tanfolyam indítása előtt befizeti!

Havi kamatmentes részletfizetési lehetőséget is biztosítunk! Ha külföldi munkavállalást tervez, igényeljen Nemzetközi Europass bizonyítvány-kiegészítőt nálunk! Minimum 10 fő jelentkezése esetén egyéb kihelyezett helyszíneken is vállaljuk a képzés lebonyolítását.

Egy résztvevő több jogosultság esetén is csak egy kedvezményt vehet igénybe!
Borász tanfolyam – További információért kattintson ide!