Our Blog

Bio – és zöldhulladék hasznosítás, komposztálás tanfolyam

SzPk-00057-16-20 2 06 1 /1 – Jelentkezzen most!
Tanfolyam típusa: Egyéb szakmai képzés
Engedélyszám: E-000526/2014/B026

Háztartásunkban, kertünkben rengeteg zöldhulladék keletkezik. Ezeket legjobb, ha helyben kezeljük – attól függetlenül, hogy hol lakunk -, így nem kell a kukába tömni, elégetni, vagy elszállíttatni ezt a típusú hulladékot. Egy kis elszántsággal könnyedén tudjuk komposztálni ezeket, azaz termőfölddé alakítjuk a különböző szerves anyagokat. De mit is lehet komposztálni: zöldségek, szárak, levelek, olajos magvak, csonthéjak, kávé, tea, fűszer- és gyógynövények, tojáshéj, vágott virágok, szobanövények, festetlen-, fehérítetlen natúr papír, lomb, levágott fű, gally, növénynyesedék, faforgács, szalma, faapríték, fahamu.

Egyik legfontosabb megújuló energiaforrásunk a termőtalaj, hiszen az élővilág jelentős részének, közte az embernek is a tápanyagokban gazdag termőföld biztosítja az életben maradását. A Bio-  és Zöldhulladék hasznosítás, komposztálás tanfolyam segítséget kíván nyújtani a természetben zajló folyamatok megértéséhez, a talajok újraélesztésének és a zöld-javakkal való ésszerű gazdálkodásnak a megtanulásához.

Ha mindezek érdeklik és még nincs szakmája, befejezett iskolai végzettsége, a Képzés segíteni fog tervei megvalósításában. Ha békés, nyugodt életre vágyik, és biztos jövedelemre, ne késlekedjen a jelentkezéssel, mert a Bio- és Zöldhulladék hasznosítás, komposztálás szakmát Önnek találták ki. A képzés során olyan szakemberré válhat, aki gyakorlatban alkalmazható tudás birtokában értékké válik a munkaerő-piacon azoknak, akik végre saját maguk szeretnék irányítani életüket, jó megoldást, kiutat keres, idejét és pénzét szánja rá. Az “IOSZIA” Felnőttképzési Intézménynél lehetősége nyílik tanulni, minőségi Képzéssel megalapozva a változtatás lehetőségét.

A tanfolyam sikeres elvégzése után tudni fogja, hogy mit, hogyan és hol komposztáljon. Elméleti és gyakorlati bemutatókon, tanfolyamunkon a komposztforgatást, ágaprítást, a különféle komposztfajtákat, eszközök használatát is megtanulhatja.

Aki komposztál: csökkenti a háztartási hulladék mennyiségét, kiváló minőségű virágföldet készít, rendszeres testmozgást végez, egészséges életet él, saját környezetével – öntevékeny módon – harmóniára törekszik.

A Bio – és Zöldhulladék hasznosítás, komposztálás olcsó Tanfolyamunk a mezőgazdasági szakmacsoportban nyújt kiváló képzést . Mindenben, az adminisztrációs feladatoktól kezdve egészen a vizsgáig törekszünk a képzésben résztvevők maximális elégedettségére. A képzés alatt folyamatosan tájékoztatjuk, végigkísérjük, támogatjuk, .

A Bio – és zöldhulladék hasznosítás, komposztálás tanfolyamon az elméleti és a gyakorlati képzés helyszínét is biztosítjuk, melyek jó pozíciójuknak köszönhetően vidékről is könnyen megközelíthetők, infrastrukturális eszközökkel vannak felszerelve az érvényben lévő jogszabályi feltételek szerint, ezáltal is segítve a képzésben résztvevőket a modulzáró vizsgák teljesítéséhez, és a sikeres szakmai záró beszámolóhoz. Kiváló oktatókkal, tanárokkal, szakemberekkel dolgozunk, akik  a tudás elsajátítása mellett együttesen segítik és támogatják Önt, lelkiismeretesen készítik fel a záró beszámolóra. A Bio – és zöldhulladék hasznosítás, komposztálás tanfolyam résztvevői kedvezményes áron juthatnak hozzá a képzéshez szükséges tananyagokhoz, ezért nem kell több tízezer forintot költeni gyorsan elavuló jegyzetekre, tankönyvekre. Tananyagaink segítségével még inkább arra törekszünk, hogy a képzésben résztvevőknek minden eszközt és feltételt biztosítsunk a sikeres tanuláshoz és vizsgákhoz.

Bio- és zöldhulladék hasznosítás, komposztálás tanfolyam – Jelentkezés feltétele:

 • Iskolai előképzettség: iskolai előképzettséghez nem kötött, az általános iskola nyolc évfolyamánál kevesebb
 • Szakmai előképzettség: szakmai előképzettséghez nem kötött
 • Egészségügyi alkalmassági követelmények: nem szükséges
 • Előírt gyakorlati idő: nem szükséges
 • Egyéb feltételek: nem szükséges

Bio- és zöldhulladék hasznosítás, komposztálás tanfolyam célja:
A képzés elvégzése után a résztvevők képesek legyenek a mezőgazdasági és erdőgazdasági termékek, melléktermékek hulladékait, az állati eredetű biomasszát hasznosítani, komposztot készíteni.

Bio- és zöldhulladék hasznosítás, komposztálás tanfolyam követelménymoduljai:
– SzPk-00057-16-20 2 06 1 /1 /M-01 Bio- és zöldhulladék hasznosítási ismeretek, komposztkészítés
– SzPk-00057-16-20 2 06 1 /1 /M-02 A komposztkészítés gépei és eszközei, karbantartásuk

A Bio – és zöldhulladék hasznosítás, komposztálás tanfolyam szakmai követelménymodulhoz kapcsolódó modulzáró vizsga akkor eredményes, ha a modulhoz előírt feladat végrehajtása legalább 51%-osra értékelhető.

Ha kérdése van, intézményünk kollégái rendelkezésére állnak minden hétköznap 8:00-16:30-ig. Elérhetők az alábbi telefonszámon: 06-37-301-649. OKJ képzésekkel, OKJ tanfolyamokkal, Német és Angol nyelvtanfolyamokkal, Nyelvvizsgával kapcsolatosan, minden nap 0-24 óráig kérhet írásos tájékoztatót az alábbi e-mail címen: kepzes@ioszia.hu

Jelentkezzen most!

10% kedvezményt adunk, ha:

 •  + 1 fő jelentkezőt hoz magával, (több fő esetén további kedvezményben részesülhet)!
 • már részt vett az “IOSZIA” Felnőttképzési Intézmény valamely tanfolyamán!
 • egyszerre több tanfolyamra jelentkezik!
 • GYED-en, GYES-en lévő!
 • regisztrált álláskereső!
 • nagycsaládos és családja a Nagycsaládosok Országos Egyesületének tagja!
 • a tanfolyam díját egy összegben a tanfolyam indítása előtt befizeti!

Havi kamatmentes részletfizetési lehetőséget is biztosítunk! Minimum 10 fő jelentkezése esetén egyéb kihelyezett helyszíneken is vállaljuk a képzés lebonyolítását.

Egy résztvevő több jogosultság esetén is csak egy kedvezményt vehet igénybe!
Bio- és zöldhulladék hasznosítás, komposztálás tanfolyam – További információért kattintson ide