Our Blog

Ápolási asszisztens tanfolyam

OKJ száma: 32 723 01 – Jelentkezzen most!
Tanfolyam típusa: OKJ-s szakképesítő
Engedélyszám: E-000526/2014/A009

Beteg, elesett, ápolásra szoruló embertársainak segítene? Hivatást keres a már meglévő empatikus attitűdjéhez? Ez esetben itt a helye, válassza ezt a képzést. Ha szeretne esetleg másik pályára menni vagy épp valami oknál fogva erre rákényszerül, akkor ez Önnek a lehető legjobb lehetőség! A világ minden táján keresettnek minősülnek a különféle egészségüggyel kapcsolatos szakmák. Az elhelyezkedéshez pedig nem szükséges feltétlenül az egyetemi diploma.

A 2016. évben bekövetkező változások, újdonságok (OKJ törvények) miatt sokan regisztráltak tanfolyamunkra, ezért érdemes mielőbb jelentkeznie.

Ápolási asszisztens tanfolyam végére az intézményünkből már ápolási asszisztensként, illetve ápolási gondozóként fog kilépni. Egy olyan szakmát tud tanulni, mellyel könnyen és zökkenőmentesen el tud majd helyezkedni. Magasan képzett, elismert szakmai oktatóink pedig minden tudásukat átadják a képzésben résztvevőknek.

A képzés alatt végigkísérjük, támogatjuk, folyamatosan tájékoztatjuk.

A tanfolyam végén egy országos érvényű és egyben államilag elismert Ápolási asszisztens szakképesítésről szóló OKJ bizonyítványt kap, igény szerint EUROPASS bizonyítványt is kiválthat az Ön által igényelt nyelven. A tanfolyam végén egy komplex szakmai vizsgán kell teljesíteniük, modulzáró vizsgákon kell részt venni, és ezek sikeres teljesítése után következik majd a záróvizsga. Az ápolási asszisztens egészségházban, kórházakban, szanatóriumban vagy bármely ápolási intézményben ápolói feladatokat is elláthat, amely munkakörben igen nagy a hiány szakképzett munkaerő tekintetében.

Az Ápolási asszisztens tanfolyam végére, a következő feladatok ellátására lesz képes teljesen önállóan:

 • alapvető ápolási tevékenység,
 • mérni és dokumentálni lesz képes a testsúlyt és magasságot, a vércukrot,
 • alapvető életfunkciók megfigyelése, mérése, dokumentálása, mint a testhőmérséklet, légzési funkciók, pulzus és vérnyomás mérése, figyelése,
 • segédként közre tud működni a szakápolók mellett, vizsgálatok és beavatkozások véghezvitelében,
 • érteni fog az elemi elsősegélynyújtáshoz életveszély beálltakor, így ismerni fogja a szakszerű kötözések, vérzéscsillapítás, fektetés, segélyhívás, BLS módjait.

Ápolási asszisztens tanfolyamon az elméleti és a gyakorlati képzési helyszínt is biztosítjuk, melyek jó pozíciójuknak köszönhetően vidékről is könnyen megközelíthetők. A képzési helyszínek infrastrukturális eszközökkel vannak felszerelve az érvényben lévő jogszabályi feltételek szerint, ezáltal is segítve a képzésben résztvevőket a modulzáró vizsgák teljesítéséhez, valamint a sikeres szakmai záróvizsga megszerzéséhez. Kiváló oktatókkal, tanárokkal, szakemberekkel dolgozunk, akik lelkiismeretesen készítik fel a záróvizsgára, illetve a tudás elsajátítása mellett együttesen segítik és támogatják Önt. A képzés alatt végigkísérjük, támogatjuk, folyamatosan tájékoztatjuk.
OKJ Képzéseinken, Tanfolyamainkon nincs rejtett, bújtatott költség, az elméleti tudásszint felmérés és a tananyag árát a részvételi díj tartalmazza.
A képzéshez szükséges kiegészítő tananyagokhoz kedvezményes áron juthatnak hozzá, így nem kell több tízezer forintot költeni gyorsan elavuló tankönyvekre. Tananyagaink biztosításával még inkább arra törekszünk, hogy a képzésben résztvevőknek minden eszközt és feltételt megteremtsünk a sikeres tanuláshoz és vizsgákhoz.

Megszokott környezetben vizsgázhat, vizsgafelkészítőkön vehet részt. Az Ápolási asszisztens tanfolyamon megszerzett OKJ-s bizonyítvány teljes mértékben egyenértékű az iskolarendszerű (szakiskola, stb.) képzés keretében megszerzett bizonyítvánnyal. Mindkét oktatási rendszer esetében a képzés modulrendszerben történik. Rendkívül keresetté vált szakma, biztos megélhetés hosszú távon!

Ápolási asszisztens tanfolyam – Jelentkezés feltétele:
•    Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
•    Egészségügyi alkalmassági követelmények: szükségesek

Ápolási asszisztens tanfolyam célja:
Az ápolási asszisztens egyénre szabott segítő tevékenységet végez az egészségügyi ellátásban (fekvőbeteg ellátás, szakrendelői ellátás) a szakképzett egészségügyi team tagjainak szoros irányítása és felügyelete alatt. Munkáját szakmai kompetenciájának megfelelően az ápolási folyamat lépéseibe illesztve, az etikai és jogi normák szigorú betartásával végzi.

Ápolási asszisztens tanfolyam szakmai követelménymoduljai:
11112-12 Fertőtlenítés-sterilizálás
11214-12 Egészségügyi szakmai alapismeretek
11111-12 Ápolástani alapismeretek
11497-12 Foglalkoztatás I
11499-12 Foglalkoztatás II.
11500-12 Munkahelyi egészség és biztonság

Az Ápolási asszisztens tanfolyam szakmai követelménymodulhoz kapcsolódó modulzáró vizsga akkor eredményes, ha a modulhoz előírt feladat végrehajtása legalább 51%-osra értékelhető.

 

Ha kérdése van, intézményünk kollégái rendelkezésére állnak minden hétköznap 8:00-16:30-ig. Elérhetők az alábbi telefonszámon: 06-37-301-649. OKJ képzésekkel, OKJ tanfolyamokkal, Német és Angol nyelvtanfolyamokkal, Nyelvvizsgával kapcsolatosan, minden nap 0-24 óráig kérhet írásos tájékoztatót az alábbi e-mail címen: kepzes@ioszia.hu

Jelentkezzen most!

10% kedvezményt adunk, ha:

 • +1 fő jelentkezőt hoz magával, (több fő esetén további kedvezményben részesülhet)
 • már részt vett az “IOSZIA” Felnőttképzési Intézmény valamely tanfolyamán
 • egyszerre több tanfolyamra jelentkezik
 • GYED-en, GYES-en lévő résztvevő
 • regisztrált álláskereső résztvevő
 • nagycsaládos és családja a Nagycsaládosok Országos Egyesületének tagja
 • a tanfolyam díját egy összegben a tanfolyam indítása előtt befizeti.

Havi kamatmentes részletfizetési lehetőséget is biztosítunk! Ha külföldi munkavállalást tervez, igényeljen Nemzetközi Europass bizonyítvány-kiegészítőt nálunk! Minimum 10 fő jelentkezése esetén egyéb kihelyezett helyszíneken is vállaljuk a képzés lebonyolítását.

Egy résztvevő több jogosultság esetén is csak egy kedvezményt vehet igénybe!
Ápolási asszisztens tanfolyam – További információért kattintson ide!