Pénzügyi szervezeti mérlegképes könyvelő tanfolyam

Avatar
Dulainé s. Erika
Avatar
B. Zsuzsanna

A tanfolyamról

A szakmai képzettség megszerzését követően képessé váljon arra, hogy szakmai irányítója legyen egy pénzügyi szervezet számviteli részlegének. Ellátja a pénzügyi szervezetek esetében mindazokat a feladatokat, amelyek a számviteli szolgáltatás körébe tartoznak.

Tisztában van a pénzügyi szervezeteket érintő jogszabályi környezettel és a lényeges ipar-ági gyakorlattal. Képes a pénzügyi szervezet működtetésében részt venni, a szakmai csapatban munkát végezni, javaslatokat tenni.Képes összeállítani egy pénzügyi szervezet számviteli politikáját és a kapcsolódó szabályzatokat, amely figyelembe veszi a gazdálkodás sajátosságait. Kialakítja a szükséges analitikus nyilvántartások rendszerét és biztosítja a napi egyeztetést és ellenőrzést a főkönyvi könyveléshez, rendelkezik az eltérések kezeléséről. Számítógépes programcsomagok, informatikai alkalmazások segítségével a hatályos jog-szabályoknak megfelelően kontíroz, könyvel és adóbevallásokat készít.

Képes összeállítani egy pénzügyi szervezet beszámolóját. Értelmezi, kezeli és feldolgozza a pénzügyi szervezetnél keletkezett pénzügyi és számviteli bizonylatokat, iratanyagokat, szerződéseket. Kapcsolatot tart a hatóságokkal, felügyeleti szervekkel, ismeri az alapvető eljárási szabályokat, megszervezi és biztosítja a szükséges adatszolgáltatások teljesítését irányukba.

Érti a különböző ellenőrzési folyamatok célját és lényegét és képes ezek lebonyolításához segítséget nyújtani. Részt vesz a pénzügyi szervezet folyamatainak fejlesztésében, értékeli a felmerülő kockázatokat és javaslatokat fogalmaz meg mérséklésükre. Átlátja, hogy az új termékek, szolgál-tatások bevezetése hogyan hat majd a pénzügyi szervezet beszámolójára. Elvégzi a könyvviteli szolgáltatás körébe tartozó feladatokat a pénzügyi szervezet alkalmazottjaként, tagjaként vagy számviteli szolgáltatást nyújtó társaság tagjaként, illetőleg alkalmazottjaként. Követi és nyitott a technikai-gazdasági fejlődésre és képes a vállalati folyamatok értelmezésére és számviteli leképezésére. Felelős és precíz munkája során mindvégig ügyel az adatkezelés, az informatikai biztonság normáinak betartására és az üzleti titok megőrzésére.

Szakképesítés sorszáma: 04115004
Programkövetelmény érvényességének kezdete: 2021.01.08.

# /- #pénzügyiszervezetimérlegképeskönyvelő #pénzügyiszervezetimérlegképeskönyvelőtanfolyam #pénzügyiszervezetimérlegképeskönyvelőképzés #pénzügyiszervezetimérlegképeskönyvelőtanfolyamról #pénzügyiszervezetimérlegképeskönyvelőoktatás #pénzügyiszervezetimérlegképeskönyvelővizsga

A tanfolyam előnyei:

Magánszemélyek/Vállalkozások számára egyaránt!
Az elsődleges munkaerőpiacon jelentkező ágazati igények kiemelt juttatási, és kereseti lehetőségeket kínálnak leendő képzésben résztvevőink számára.
Ezen ágazaton belül a Pénzügyi szervezeti mérlegképes könyvelő tanfolyam a jelenlegi munkaerőpiacon hiányszakmaként jelentkezik. Ez egyértelműen jelzi, hogy a résztvevők karrierlehetőségeinek bővítésére egy kecsegtető, és egyben kiemelkedő lehetőséget nyújt a most induló képzésünkre történő beiratkozás (eseti becsatlakozás).
Tanfolyamainknál fő szempontként jelentkeznek ezen szektorok, ágazatok (irányok, területek) IPAR 4.0, Szakképzés 4.0, stb.) fejlesztési stratégiái.
Az új felnőttképzési jogszabályok, törvényi előírások, követelményrendszerek, és a minőségirányítási folyamatok szem előtt tartásával, és annak mindenkori megfelelésével, tervezzük, szervezzük és teljes körűen kivitelezzük kurzusainkat.
Magánszemélyeknek, cégeknek (KKV.) és a vállalati szektor résztvevőinek folyamatos piackutatáson alapuló kínálatunkkal biztosítjuk együttműködésünket.

Tanfolyam tartalma

  • Online felületen elérhető tananyag
  • Díjmentes próbavizsga
  • Pénzügyi szervezeti mérlegképes könyvelő tananyag (jegyzet),
  • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök

Követelmények / utasítások

  • Iskolai előképzettség: érettségi végzettség
  • Szakmai előképzettség:04115003 IFRS mérlegképes könyvelő szakképesítés, IFRS mérlegképes könyvelő szakképesítés-ráépülés vagy IFRS minősítéssel, rendelkező okleveles könyvvizsgáló
  • Egészségügyi alkalmassági követelmény: nincs
  • Szakmai gyakorlat területe és időtartama: nincs

Célközönség:

  • A Pénzügyi szervezeti mérlegképes könyvelő tanfolyamot ajánljuk:
  • Minden könyvelési tevékenységet kedvelő ember számára. Nem csak tovább tanulni vágyók részére, egy jó és igazán látványos szakmai lehetőség a Pénzügyi szervezeti mérlegképes könyvelő végzettség megszerzése, hanem pályakezdőknek, átképzésben- és továbbképzésben résztvevőknek is ajánljuk.

Oktató(k)

Dulainé s. Erika

0/5
1 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több

B. Zsuzsanna

0/5
5 tanfolyam
0 visszajelzés
0 résztvevő
Több
Pénzügyi szervezeti mérlegképes könyvelő tanfolyammal kapcsolatos információk

169.900 Ft

Nehézség
Szakértő
Időtartam 140 Óra

Tanfolyam tartalma

  • Online felületen elérhető tananyag
  • Díjmentes próbavizsga
  • Pénzügyi szervezeti mérlegképes könyvelő tananyag (jegyzet),
  • Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök